Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
Jako, że mam blisko to nigdy tam nie spałem no może raz na wycieczce szkolnej na polu namiotowym przy głównej ulicy. Z tego co tam widać można tam wynająć domek letniskowy, rozbić namiot i wybudowali tam jeszcze chyba jakiś nowocześniejszy budynek z pokojami do wynajęcia. Po sąsiedzku przez płot masz restaurację Sonata z pokojami noclegowymi nie wiem jaki jest koszt niestety ale mogę się zorientować gdyby nie było na stronie. Parę metrów dalej (tak tak wszędzie w Zwierzyńcu jest blisko ) Masz barokowy kościół na wodzie (pierwotnie teatr przekształcony później na kościół, wybudowany przez Marysieńkę żonę Jana III Sobieskiego), główna atrakcja turystyczna Zwierzyńca, nie da się go przegapić wzdłuż masz alejkę a przy niej karczma u Kowala chyba mają tam noclegi, (właściciel to mój kolega więc mogę też zapytać). Na końcu alejki dobre chociaż wciąż drożejące lody. No i jak wspomniałeś zalew Echo, świetna plaża i czysta woda a w oddali rezerwat Tarpanów - czyli koników polskich, które lepiej obserwuje się z wieży widokowej, a która znajduje się 500 m za zalewem Echo wzdłuż głównej drogi. No jest i browar, który koniecznie trzeba odwiedzić. Drugi zalew jest ten na Rudce, można tam wypożyczyć kajaki, rowerki i wpłynąć pod prąd do rzeki wieprz. Dla mnie jest to jednak mało atrakcyjny zalew, chłodniejsza woda. Echo rulez. Poza tym nie należy zapominać, że Zwierzyniec jest położony w Roztoczańskim Parku Narodowym. Oznacza to wiele tras rowerowych i pieszych. Warto wejść na Bukową górę (~220 stopni drewnianych) i podziwiać widoki oraz niedaleko położoną wieś Sochy.dlugas1982 napisał/a:ZWIERZYNIEC
można tam wleźć i popatrzeć popróbować?CytatNo jest i browar, który koniecznie trzeba odwiedzić
nie jestem pewien, przed browarem jest ogródek tam na pewno można skosztować:)Cytatmożna tam wleźć i popatrzeć popróbować?
Z butów nie wyskoczysz ale są różne gustaCytatjak to co leją jest świeże i "lepsze/inne" jak to w butelce to już duży plus ma u mnie ta okolica :)
K-r | K 100Ds | kit 18-55 | T 28-75 | T 70-300 | 135/2.8 | Metz 48 AF-1
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
wojtekk napisał/a:przepięknie odremontowano starówkę
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Ze schodami ratuszowymi to dali plamę.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Cytatkufelek Zwierzyńca w ogródku na starym rynku to jest coś. :D