asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
milo napisał/a:
pojdzie za wiecej niz 600...

kiedys smc-a50/1,4 poszla za prawie 900zl, to pewnie i ten zoomik ma szanse kolejny rekord pobic. Tym bardziej, ze jest tylu chetnych. Pod koniec aukcji beda sie zabijac o szkielko.
Dodam do ulubionych i bede sie dobrze bawil pod koniec aukcji

[ Dodano: 2007-05-08, 13:31 ]
waskiwidze napisał/a:
co da manualne ostrzenie w tej kwestii ?

moze ustawisz ostrosc w przyblizeniu dokladnie, bo raczej czujniki juz nie beda dzialac.

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
Witam, wg mnie po pojawieniu sie K10d ceny poszly do gory, gdyz wielu ludzi - tak jak ja wybralo K10 a nie N80 - i to pewnie z tąd ten bum cenowy i wiekszy popyt. Juz niedlugo na forum trzeba bedzie na stałe założyć wątek jaki krotki a jaki dlugi kit do K10, gdyz uprosci to zycie reszcie.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Na tym Tamronie przy sztucznym świetle działało potwierdzenie ostrości do f8. Przy dobrym słońcu może dać radę.

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Generalnie obserwuję parę aukcji z długimi tele.

VIVITAR70-210 mm, F:4,5/5,6
SIGMA DL ZOOM 1:4.0-5.6 75-300 MACRO

no i wcześniej wspomniane z autofocusem.

Ceny rzeczywiście wariują - pół roku temu było przynajmniej 25-30% taniej... W niektórych przypadkach totalne odpały - stare manualne szkła po kilkaset złotych (ładnych kilkaset)...

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
plwk napisał/a:
Na tym Tamronie przy sztucznym świetle działało potwierdzenie ostrości do f8. Przy dobrym słońcu może dać radę.

Nie rozumiem? Przeciez aparat domyka dopiero przed zrobieniem zdjecia. U mnie jest ok.

[ Dodano: 2007-05-08, 13:44 ]
Grendel, bierz AF, bo potem moze byc za pozno ;)

plwk, do f/8 to jeszcze niezle.

Grendel, za zadne skarby nikt mnie by nie zmusil do tego Vivitara albo Sigmy. Wole kupic dlugi kit Pentaxa, tym bardziej, ze ci co go maja chwala sobie.

waskiwidze  Dołączył: 22 Mar 2007
mozna liczyc tylko ze sie to za jakis czas unormuje. mzoe wyjdzie cos nowego (sony slynie z liftingu modeli co pol roku), moze rynek sie nasyci. moim zdaniem obiektywy na allegro beda osiagaly normalne ceny tylko gdy bedzie je mozna nabyc takze w normalnych sklepach. czyli krotko mowiac rozpowszechnienie pentaxa

milo napisał/a:
Nie rozumiem? Przeciez aparat domyka dopiero przed zrobieniem zdjecia. U mnie jest ok

chodzilo o kombinacje tego Tamrona z konwerterem X2

wg mnie ceny nie spadną a pojdą mocno w gore, bynajmniej szkla pentaxa. K10 to byl strzal w dziesiatke i wiekszosc ludzi przed wydaniem 3500 na aparat dokladnie sie zastanowi co kupic, a z tego co widze coraz wiecej ludzi kupuje znow pentaxa. Jest nadzieja ze jak wejdą DA* to moze cos spadnie, ale w to tez watpie.

milo napisał/a:
Nie rozumiem? Przeciez aparat domyka dopiero przed zrobieniem zdjecia. U mnie jest ok

chodzilo o kombinacje tego Tamrona z konwerterem X2

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
milo napisał/a:

Nie rozumiem? Przeciez aparat domyka dopiero przed zrobieniem zdjecia. U mnie jest ok.

Robiłem próby na niezapietym do końca ustawiając przesłonę ręcznie.

gator napisał/a:
Jest nadzieja ze jak wejdą DA* to moze cos spadnie, ale w to tez watpie.
gator napisał/a:
Jest nadzieja ze jak wejdą DA* to moze cos spadnie, ale w to tez watpie.

raczej nie spadna ceny. Te obiektywy to inna polka cenowa. Nie stanowia one konkurencji dla tanich kitow

nowa sigma 70-300 jest za 541 - są 2 sztuki

http://www.tre.pl/index.p...ctowar&id=55947

ale do canona :))))

mocowanie pentax 709 zł

gator, ta singma jest warta uwagi ?

asklop: ale mam nadzieje ze tacy jak Ty beda swoje zapasy wyprzedawac by wlasnie kupowac DA* :)

cos mi sie forum przycina i dubluje niektore fragmenty

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
plwk napisał/a:

Robiłem próby na niezapietym do końca ustawiając przesłonę ręcznie.

Ale po co ? :)

[ Dodano: 2007-05-08, 13:59 ]
Ale to jest do C Obiektyw SIGMA 70-300mm F4-5.6 DG MACRO Canon PartNo: 509279

sigma jest warta uwagi w tym pułapie cenywym. Wart uwagi jest rowniez pentax 50-200 - tylko zalezy czy potrzebujesz 300mm czy wystarczy 200mm - no i tu oczywiscie roznica w cenie (100%)

gator napisał/a:
ale mam nadzieje ze tacy jak Ty beda swoje zapasy wyprzedawac by wlasnie kupowac DA* :)

myslalem o tym zoomie wczesniej ale troche mi przeszlo. Teraz zamiast niego obstawiam 16-45/4 + 100/2,8 macro. Cenowo wyjdzie to samo, ale bede mial dwa szkielka.

Skocz do: