ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Bo moze.

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
żeby inni nie wiedzieli o nim wszystkiego (przecież w internecie jest wszystko) to zgrał (czyli było)

Matti  Dołączył: 07 Kwi 2008
Raven napisał/a:
Trochę z innej beczki. Zanabyłem w końcu nową komórkę z symbianem i nie wiedziałem, że są takie jaja z instalowaniem aplikacji, idzie mi o certyfikaty. Czy jedyną drogą jest zhackowanie komóry lub podpisywanie certyfikatów samemu (gdzieś u chinoli)? Toż to kpina jest.

Druga sprawa, da się zainstalować starszą wersję ovi mapy niż jest aktualnie w systemie? Najnowsza dostępna dla mojego telefonu jest obcięta (podobno celowo) o jedną ważną dla mnie funkcję? W punkcie Nokia Care powiedzieli, że się nie da, ale wiadomo jak jest ;-)

Jeżeli stać Cię na używanie komórki na symbianie (mniemam, że na abonament) to co za problem z wykupieniem oryginalnego oprogramowania? Ja ściągam wszystkie legalne rzeczy na swoją E52 i naprawdę finansowo tego nie odczuwam :-)

ulrke  Dołączył: 20 Gru 2008
ggdh napisał/a:
Do posiadaczy BlackBerry: tez macie problemy z polaczeniem z wifi??

u mnie wifi działa bez problemu, łącznie z sieciami wymagajacymi certyfikatów.
Zaglądałeś na blackberryforum.pl? zazwyczaj można znaleźć tam rozwiązania większości problemów ;-)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Matti napisał/a:
Jeżeli stać Cię na używanie komórki na symbianie (mniemam, że na abonament) to co za problem z wykupieniem oryginalnego oprogramowania? Ja ściągam wszystkie legalne rzeczy na swoją E52 i naprawdę finansowo tego nie odczuwam :-)

Nie wiem, może się nie znam, ale jak aplikacja nie ma certyfikatu to nie znaczy przecież, że jest nieoryginalna? Z tego co się zorientowałem, to niektóre programy po prostu nie mają certyfikatu, dobrze myślę?

Matti  Dołączył: 07 Kwi 2008
Poszperałem trochę i masz rację... Szczerze mówiąc nigdy nie miałem problemu z certyfikatami stąd moje zdziwienie ;-)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
A ja żadnej aplikacji nie zainstalowałem, bo cały czas jest problem z certyfikatem :-(

ulrke napisał/a:
Zaglądałeś na blackberryforum.pl?

Z przyzwyczajenia szukalem na zagranicznych forach. I d*pa zbita byla. Ale widac Polacy wiedza swoje. DZIALA! :-B

ggdh napisał/a:
ulrke napisał/a:
Zaglądałeś na blackberryforum.pl?

Z przyzwyczajenia szukalem na zagranicznych forach. I d*pa zbita byla. Ale widac Polacy wiedza swoje. DZIALA! :-B

Do Pentax@pl niestety mu daleko :-P
ale wiele istotnych i aktualnych info można znaleźć

Okazalo sie, ze rozwiazanie bylo tak dla mnie nielogiczne, ze nigdy bym na to (swiadomie) nie wpadl. Otoz trzeba miec wlaczone "data service", czyli w przypadku 8900 to GPRS, w opcjach GSM, zeby dzialalo wifi :shock: a w ustawieniach przegladarki wlaczyc obsluge wylacznie wifi. Mozna w ogole wylaczyc gsm, byle w jego (nieaktywnych) opcjach byl wlaczony GPRS. Bezsens jak dla mnie.

ggdh napisał/a:
Okazalo sie, ze rozwiazanie bylo tak dla mnie nielogiczne, ze nigdy bym na to (swiadomie) nie wpadl. Otoz trzeba miec wlaczone "data service", czyli w przypadku 8900 to GPRS, w opcjach GSM, zeby dzialalo wifi :shock: a w ustawieniach przegladarki wlaczyc obsluge wylacznie wifi. Mozna w ogole wylaczyc gsm, byle w jego (nieaktywnych) opcjach byl wlaczony GPRS. Bezsens jak dla mnie.

Też nie wiem o co w tym chodzi, może poza tym, że chodzi o włączenie transmisji danych przez GSM. Tylko co to ma wspólnego z wifi? Jeśli włączysz obsługę wifi w przeglądarce (chodzi o przeglądarkę punktów aktywnych?), to moze nie działać przez TCP/IP, więc po GSM i BIS. W sumie to nie rozumiem, ale dobrze, że działa. Możesz połączyć sie z netem, przez przeglądarkę bez wifi?

Tak, dziala i GPRS (zawsze dzialalo) i wifi. Ale wlasnie opcja GPRS musi byc na "ON", mimo, ze caly GSM moze byc wylaczony, by dzialalo wifi. Co ma piernik do wiatraka? W takim razie wlaczanie "Data Service" powinno byc w jakims menu nadrzednym, a nie konkretnie w GSM. A w opcjach GSM powinna byc opcja "GPRS on/off".

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
ggdh napisał/a:
Mozna w ogole wylaczyc gsm, byle w jego (nieaktywnych) opcjach byl wlaczony GPRS. Bezsens jak dla mnie.

Wcale nie bezsensowne ;-) Crackberry ma to dobre że można korzystać z internetu a mieć odłączoną możliwość połączeń GSM. przydatna opcja jak nie chce Ci się z nikim rozmawiać a chcesz odebrać maile czy przeglądnąć wiadomości z ulubionego portalu.

Może ktoś podsunąć telefon z najlepszym zasięgiem i bardzo czytelnym wyświetlaczem ? Najważniejsze opcje to rozmowy i sms reszta może nie istnieć. Ma być tanio ;-)

Pietras napisał/a:
Wcale nie bezsensowne ;-)

Bezsensowne jak cholera. Po co mam wlaczac GPRS i go nie uzywac, tylko po to, zeby moc uzyc wifi?
Jak GSM jest wylaczone i korzystam TYLKO z wifi to opcja "data service = gprs" w opcjach GSM (wylaczonych) MUSI byc wlaczona, chociaz i tak z tego nie korzystam, bo -patrz poczatek i srodek zdania- GSM jest wylaczone.

To tak jakby miec obiektyw z dekielkiem na sznureczku i chciec robic zdjecia po odwiazaniu sznureczka. Nie da sie, bo dekielek MUSI byc przysznurowany, mimo, ze sie z niego nie korzysta robiac zdjecie :-P

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Wszystkie Crackberry są projektowane dla osób korzystających z BISa który przeważnie korzysta z tego źródła które ma najmocniejszy sygnał GPRS lub WiFi zapewne dlatego te opcje są połączone. Z tego co pamiętam to Opera działa na ustawieniu "WiFi only" (używam Accesa DIR-635 i nie ma problemu).

Tak, dziala. Ale juz nie mam do niej cierpliwosci. Nie da sie przewijac na sam dol niektorych stron (trackime ani klawiszami). Czasem czytajac jakas strone nagle zaczyna ladowac inna :shock:

U mnie nie ma problemu, wszystko działa jak należy.
Nie miałem też problemu z wifi. W sumie, to mam też 500 mb neta i może też dlatego nie zastanawiam się, czy używam BIS, wifi, czy też TCP/IP. Kumpel ma tylko BIS-B i musi już uważać przez co się łączy.
W sumie nadal jestem bardzo zadowolony, chociaż mam najprostszy model.

Premislaus  Dołączył: 28 Paź 2008
witam.
Za jakiś miesiąc będę zmieniał telefon komórkowy. Porzucam starą Nokię i przesiadam się na Samsunga (ech, te 11 lat :roll: )
Na oku mam właściwie trzy modele:
1. Galaxy I5700,
2. UltraTouch (ale cena)
3. S8500 Wave (też cena)
Telefon będę brał u jednego z operatorów, ale tutaj chodzi mi o opinie użytkowników tych aparatów o swoich komórkach (min. aparacie :evilsmile: , wifi, baterii, muzie, obudowie, wyświetlaczu)
Byłbym wdzięczy za opinie :-)

Only Blackberry :evilsmile:

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
Wave ma rewelacyjny wyświetlacz, oszczędnie obchodzi się z baterią jak na tego typu telefon, generalnie wszystko chodzi jak marzenie. Ale jeżeli już brać coś z tej półki cenowej, to raczej w jakimś systemie, pod który istnieją aplikacje. Dlatego rozstałem się z nim na rzecz HTC Desire. Pozostałych 2 nie miałem nigdy w ręku.

Skocz do: