diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
z tej trojki najlepiej w porownaniu do ceny wypada 5700
jednak wave powala wyswietlaczem i w zasadzie ma wszystko co do codziennego uzytku jest potrzebne...
zobaczymy jak samsung rozbuduje baze programowa bady - bo plany sa ambitne
ja bym bral wave
o ultrataczu zapomnij... stare to juz

Premislaus  Dołączył: 28 Paź 2008
MCsubi napisał/a:
Dlatego rozstałem się z nim na rzecz HTC Desire.

Moje małe marzenie, ale niestety poza zasięgiem finansowym :cry:

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Galaxy I5700 - kupił mój kumpel, fajny ekran ma taką sobie rozdzielczość, Na pokładzie ma odtwarzacz DivX (rejestracja numerka na divx.com) - NIE MA radia - a odtwarzacz gra tak sobie a słuchawki są tragiczne w porównaniu do combo Nokia Xpress Music w 5800 i słuchawki Nokii.Kumpel ma także 5800 i potwierdza marna jakośc tego combo dźwiekowego. Pamietaj o jakimś pakiecie internetowym do komórki bo kupowanie androida bez takowego to bzdura i bezsens :)

Wave - zapowiada się ciekawie z tego co pamiętam to Symbian przerobiony przez Samsunga i nazwany BadaOS. :)

PS wybierając miedzy I5700 Spica a Nokia 5800 - wybieram Nokie.

POza tym bez sensu brać telefon od operatora, lepiej kup za gotówkę nawet na raty jak trafisz korzystniejsze i wziąć abonament bez telefonu - większe bonusy i znacznie taniej wyjdzie za całość. Druga sprawa - możesz sobie wziąć prepaida z jakimś numerem u jednego operatora który CI pasuje, od razu rejestrować na siebie. Pójść do wybranego operatora i zmigrować numer do docelowego operatora z bonusami dla przechodzących - np w play 60 zł na gadanie ;)

ulrke  Dołączył: 20 Gru 2008
ggdh napisał/a:
Only Blackberry :evilsmile:

Prawie jak z Pentaksem ;-)

diplodok napisał/a:
o ultrataczu zapomnij... stare to juz

a nie pomyliłeś z ultra style ? Touch jest w miarę nowy

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
s8300 ultratouch? wypuszczony w marcu 2009
toz to w swiecie komorkowym staroc
a pomysl z kupnem telefonu bez umowy i abonamentem bez telefonu jest jak najbardziej godny polecenia
i z daleka od nokii - chyba ze zalerzy ci na nawigacji bo to chyba jedyne w czym teraz nokia przoduje

Mat75  Dołączył: 03 Sie 2010
Witam! Posiadam I5700 i mogę go polecić, za 5 zł. pakiet 100MB w play mi wystarczy dodatkowo wifi w domu, odnośnie muzyki - dla mnie gra całkiem nieźle w porównaniu z poprzednimi komórkami, radio nie ma problemu przez internet, mnóstwo aplikacji darmowych no i forum androida gdzie można znaleźć wszystko :-) Pozdrawiam.

diplodok napisał/a:
s8300 ultratouch? wypuszczony w marcu 2009
toz to w swiecie komorkowym staroc
a pomysl z kupnem telefonu bez umowy i abonamentem bez telefonu jest jak najbardziej godny polecenia

Myślałem, że s8300 jest nowsza :oops:
a co do pomysła, chyba nie do końca
Przykładowo w Play abonament Long Play 69:
a.bez telefonu 34,50 zł x 24 m-ce = 828 zł ( nie wiem jak przy przenoszeniu numeru)
b. z telefonem: 3 m-ce x 29,50 zł + 21 m-cy x 59 zł= 1.327,50 zł (z przenoszeniem numeru)
różnica 500 zeta, telefon Wave na alle około 1100.
Reasumując, jeżeli nawet abonament bez telefonu byłby jeszcze niższy to i tak wyjdzie podobnie (chyba) :-|

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
Premislaus napisał/a:
MCsubi napisał/a:
Dlatego rozstałem się z nim na rzecz HTC Desire.

Moje małe marzenie, ale niestety poza zasięgiem finansowym

Zważywszy moją pracę - przynajmniej kryterium ceny odpada - właćciwie wszystko jest za zeta. Problemem jest dostępność u operatorów - moje mała marzenie (HD2) po pół roku czekania na dostawę w Orange zmieniło się na Desire.

Jeśli chodzi o celowość brania umowy bez telefonu - robiłem rozeznanie miesiąc temu i niestety w Orange nie było żadnej różnicy.

teo  Dołączył: 15 Mar 2010
Cytat
Jeśli chodzi o celowość brania umowy bez telefonu - robiłem rozeznanie miesiąc temu i niestety w Orange nie było żadnej różnicy.

Oprócz czasu. :evilsmile:

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Premislaus, Coś źle liczysz

Gdy bierzesz abo bez telefonu to umowę masz na 12 miesięcy plus miesięcznie płacisz tylko 50% abonamentu czyli za long Play 99 płacisz 50 zł x12 = 600zł (za 500min do wszystkich ileś tam smsów, 29Gr za min do wszystkich i 18 za sms).

Cena telefonu w abonamencie wychodzi coś koło 20-50 % więcej niż na rynku, do tego dodaj utratę gwarancji kiedy będziesz chciał zmienić firmware. Ch... Cie strzeli bo operatorom się nie chce wypuszczać nowego firmware, a jeśli już będzie takie święto to wiele miesięcy po fakcie, drugie ale firmare modyfikowany przez operatora czesto sprawia problemy i jest wolniejszy niż oryginalny :). No i nie ma sim Locka.

Tylko Po co Ci abo jeśli obecnie korzystniej wychodzą prepaidy? Tak dodam na marginesie ;)

P.S Zauważ że w przypadku umowy bez telefony obniżka wynosi 50% czyli dla tej umowy jaką podałem ok. 50 zł. a to razy 24 miechy przy normalnej ofercie z telefonem daje 1000zł około. W tym Abonamencie jeśli chcesz kupić Samsunga Galaxy S musisz za niego zapłacić 950 zł dodatkowo czyli 1500 plus 950zł = dla uproszczenia 2500. Sam telefon wg ceneo najtaniej kosztuje 1700 plus plus około 500 za abonament. Dodaj do tego ze w przypadku gdy bierzesz tańszy abonament to telefon drożeje.

Thadeus napisał/a:
[b]Gdy bierzesz abo bez telefonu to umowę masz na 12 miesięcy plus miesięcznie płacisz tylko 50% abonamentu.

Z tym się zgodzę, że za 12 m-cy - ale nie będę przecież wymieniał fona co rok

Thadeus napisał/a:
Cena telefonu w abonamencie wychodzi coś koło 20-50 % więcej niż na rynku, do tego dodaj utratę gwarancji kiedy będziesz chciał zmienić firmware... No i nie ma sim Locka.

Na pewno jest większa, ale co do firmware nie zgodzę się - przyjemniej NOKIA. Robiłem sam zmianę firmware, a jak poszedł głośnik panowie z serwisu nie robili problemów. Poza tym na fona masz gwarancję producenta.

Thadeus napisał/a:
Tylko Po co Ci abo jeśli obecnie korzystniej wychodzą prepaidy? Tak dodam na marginesie ;)

że tajniej w kraju to fakt, ale nie zawsze jest to najlepsze rozwiązanie.

Thadeus napisał/a:
P.S Zauważ że w przypadku umowy bez telefony obniżka wynosi 50% czyli dla tej umowy jaką podałem ok. 50 zł. a to razy 24 miechy przy normalnej ofercie z telefonem daje 1000zł około. W tym Abonamencie jeśli chcesz kupić Samsunga Galaxy S musisz za niego zapłacić 950 zł dodatkowo czyli 1500 plus 950zł = dla uproszczenia 2500. Sam telefon wg ceneo najtaniej kosztuje 1700 plus plus około 500 za abonament. Dodaj do tego ze w przypadku gdy bierzesz tańszy abonament to telefon drożeje.

Swego czasu kupiłem w promocji E51, o wiele taniej niż na rynku. Telefon który kupiłem od operatora za 1 zeta sprzedałem i miałem na abonament przez prawie cały czas trwania umowy.
Ale teraz modele które mnie interesują są jednak nie tak w atrakcyjnej kasie jak wtedy :-( .

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
MCsubi napisał/a:
moje mała marzenie (HD2) po pół roku czekania na dostawę w Orange zmieniło się na Desire.

A HD2 to nie okazal sie srednio udanym modelem?

radekone napisał/a:

A HD2 to nie okazal sie srednio udanym modelem?

Nie, okazał się bardzo udanym modelem.

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
A to moze Windows Mobile jest srednio udanym systemem..

Co kto lubi. Ja nie znam lepszego.

takero  Dołączył: 17 Sie 2010
radekone napisał/a:
A to moze Windows Mobile jest srednio udanym systemem..
WM jest doskonałym systemem, tylko niestety ma nie aż tak niskie wymagania,więc potrzebuje odpowiedniego telefonu aby nie mulić.
Choć oczywiście jeśli ktoś zainstaluje milion aplikacji, tysiąc nakładek , a tym marchevke spolszczającą to zawsze może się udać ;)

Jeśli zaś chodzi o telefony w umowie to ja osobiście co roku renegocjuję swoją umowę, wymieniam telefon, po czym nowy nawet nie rozpakowany sprzedaję na allegro.
A jeśli potrzebuję kupić nowy, to też tam go szukam - ludzie którzy przedłużają abonament często sprzedają telefony za mniej niż połowa ceny nowego w sklepie, bo skoro i tak kupiony za złotówkę to lepiej sprzedać od ręki i nie bujać się z nim tygodniami - takie jest myślenie bardzo wielu ludzi.

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Thadeus napisał/a:
Wave - zapowiada się ciekawie z tego co pamiętam to Symbian przerobiony przez Samsunga i nazwany BadaOS. :)

Według zapowiedzi Bada w Wave miał mieć linuksa, w praktyce jądro ma oparte o BSD jeżeli wierzyć zapisom copyright. Ale kto ich tam wie - zresztą trochę symbiana na licencji EPL już otworzono.

Też się nad nim zastanawiam, bo wychodzi na to, że jeśli chce kupić w miarę przyzwoicie wykonany telefon to musi być to smartphone. Tylko nie wiem czy pchać się w kolejny zamknięty system, który w dodatku dopiero raczkuje. Symbiana przynajmniej znam od lat i jest na niego sporo aplikacji.

a wybierając pomiędzy Nokią 5800 a Samsungiem 8500 Wave, na co byście postawili ?
Kierując się nie tyle funkcjami, co także wytrzymałością obudowy, czasem faktycznym trzymania baterii, widocznością na wyświetlaczu np. w pełnym słońcu ...

Po krótkiej chwili spędzonej sam na sam z obudową i wyświetlaczem tej Nokii, postawiłbym raczej na cokolwiek innego.

Skocz do: