SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Makler, ale to nie jest żadna zasada. Ja mam dwa San'y i oba działają bez zarzutów.

Makler  Dołączył: 09 Mar 2009
Mam nadzieję! :-) Tak się trochę śmiałem, ale jak tak poczytałem coś więcej to wcale się to takie śmieszne nie wydaje bo z pośród "markowych" kart to na sandyski jest chyba najwięcej narzekań. Choć może tylko mi się zdaje? Nie ważne, zobaczymy co będzie.

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
Tak przeglądając i czytając rankingi i opinie to chyba Toshiba SDHC Class 10 będzie dobrym rozwiązaniem do mojej puszki 8-)

DVX  Dołączył: 15 Gru 2008
SiekaSS napisał/a:
Tak przeglądając i czytając rankingi i opinie to chyba Toshiba SDHC Class 10 będzie dobrym rozwiązaniem do mojej puszki 8-)

Ja używam tylko kart Panasonic Class 6 i 10 - ZERO proplemów, wszystko się widzi, lubi i nic się nie gubi, spróbujcie - WARTO.

SiekaSS napisał/a:

To się okaże po zakupie.

Sławek_S  Dołączył: 21 Mar 2007
SiekaSS napisał/a:

Na pewno nie będziesz narzekał, mam 2 karty 8GB i działają bez zarzutu, czy to w K100D, czy to w K-7. Polecam.
Wcześniej do K100D używałem 4GB SDHC marki PNY, oraz 4GB SDHC marki GOODRAM i również nigdy nie miałem z nimi problemów.

marc_in  Dołączył: 12 Lut 2008
Odświeżę temat, niestety... W skrócie: przy sczytywaniu z karty komp się zawiesił. Po ponownym uruchomieniu folder z jednego dnia "odmówił posłuszeństwa", nie chciał się otworzyć ani oddać zdjęć. Nie można go było nawet skopiować do kompa. Był dość duży (ponad 3 GB), więc zdjęcia pewnie tam były. Zgodnie z tutejszymi zaleceniami sformatowałem kartę w aparacie i potraktowałem ją Digital Image Recovery. Program znalazł tylko jedno zdjęcie, uszkodzone i z innej daty. No i karta wydaje się być pusta... Jest jeszcze możliwość odzyskania zdjęć? Karta Sandisc Ultra 8 GB.

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007

marc_in  Dołączył: 12 Lut 2008
To działa, niesamowite. Programik pracuje już 1,5 godz. i ma jeszcze 2,5 przed sobą, ale te zgubione zdjęcia już w większości odzyskał.
Wielkie dzięki za linkę, tej nie znalazłem :-B

Pozdrawiam

komtur  Dołączył: 04 Cze 2008
SiekaSS napisał/a:

Będzie. Karty Toshiby są znakomite. Moim zdaniem praktycznie w niczym nie ustępują wyrobom Sandiska. No tyle tylko, że są chyba tańsze ;-)

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Co do Sandiska - niestety, pojawiło się już sporo podróbek tych kart. Swego czasu huczało od tego w necie i były nawet poradniki, jak odróżnić oryginał od podróbki. Może kolejna fala podróbek do nas trafiła...

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Wczoraj dowiedziałem sie że mam nieorginalnego Sandiska . Kupiłem go okazyjnie stosowałem do Nikonów (CF) . Nagle ni z gruszki ni z pietruszki padł . Mogłem odzyskać zdjęcia bez problemu . Lecz karta za kilka stów padła . Miała hologramy zabezpieczenia cuda na kiju . Dopiero ekspert z Sandiska w Krakowie stwierdził że to falsyfikat . Nikt po drodze nawet pracownicy firmy Sandisk się nie połapali . Karta do śmieci . W D300s mam dwie karty na które jednocześnie nagrywam . Jednak mam wiele kart Sandiska i mogę powiedzieć że są rewelacyjne . Jednak przed czym przestrzegają fachowcy . Zgrać zdjęcia przez czytnik z wyjętej karty i potem je obrabiać . Nic nie robić przez komputer nas karcie bezpośrednio . Dawne Windowsy XP były jeszcze programami mało inwazyjnymi . Jednak kiedyś chciałem kartę kingstona sformatować poprzez komputer na Windowsie 7 i miałem kłopoty . Karta wyladowała u kolegi jako nośnik danych , aparat juz jej nie widzi . Obecnie kupuje tylko Sandiski . Są tak zabezpieczone jak powiedzieli w serwisie że nic nie powinno się stać jeśli zachowany jest umiar i rozsądek (nie zgrywam zdjeć z aparatu a z karty)

[ Dodano: 2010-08-26, 11:07 ]
Zrobiłem test programu dodawanego (numery aktywacji) do szybszych kart Sandiska . Zapisana kartę sandiska tę wolniejszą SD Exstrim II pasujacą do Pentaxów zapisana plikami przez Pentaxa DS i jako druga w D300s . Rafy , Nefy , jpg i co tylko . Pięć razy sformatowałem kilka zdjęć zrobiłem i dałem do przerobienia w programie Sandiska RescuePro . Minęło 20 minut odzyskał wszystko nie wiem jakim cudem nawet starsze zdjęcia z wakacji . Szok . Jednak serwisant zapewnił mnie że z tego programu nie będę musiał korzystać . To jest firma . Nawet dodzwonić się można bez problemu do serwisu i przedstawicielstwa

Zbyszek W.  Dołączył: 04 Cze 2008
Sławek S. napisał, że używał kart SDHC w Pentax 100D. Ja kupiłem kartę SDHC i w moim nie czyta, w instrukcji obsługi polecają tylko SD. Wywaliłem kasę na SDHC czy może da się coś z tym zrobić?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Zbyszek W. napisał/a:
Wywaliłem kasę na SDHC czy może da się coś z tym zrobić?

aktualizowałeś oprogramowanie w aparacie do najnowszej wersji :?:
w wersji 1.0 nie jest obsługiwany format SDHC, w nowszych już tak

link do najnowszej wersji:
http://www.pentax.jp/engl.../20060808e.html

Zbyszek W., jak się zbierzemy to może uda nam się coś przy piffku zaktualizować! ;-)

Zbyszek W.  Dołączył: 04 Cze 2008
Opiszon, nic nie aktualizowałem w aparacie, bo nie mam pojęcia jak to się robi. Myślałem, że aparat to aparat tak jak analog, nic nie trzeba mu dodawać.
Seize The Picture, w takim razie liczę na Ciebie, bo dla mnie komputer, cyfra i inne elektroniczne zabawki to czarna magia. Trochę znam się na fotografii ale na cyfrowym sprzęcie słabiutko. Dzięki za ofertę.

Skocz do: