Maxi 7  Dołączył: 07 Mar 2007
Jak wyciszyć lustro w K100?
jak w temacie , czy są jakieś możliwości aby lustro klapało trochę bardziej kulturalnie?

zawile  Dołączył: 08 Mar 2009
Myślę ze to powinno definitywnie rozwiazac sprawę.

Kilka wieczorów razem i po kłopocie.

http://www.empik.com/savo...,8445,ksiazka-p

Autora wątku najmocniej przepraszam, ale musiałem . :mrgreen:

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Na pewno jest to lustro a nie migawka?

Pawelzqx  Dołączył: 22 Mar 2009
Może jakieś większe i uszczelniane szkło by to trochę wyciszyło, ale zmiana byłaby niewielka.
Pozdrawiam

schwefel  Dołączył: 17 Gru 2007
Możliwości nie ma ale na pocieszenie dodam, że K7 jest już lepiej wychowany pod tym względem ;-)

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Maxi 7, dźwięk lustra/migawki/motoru Af najgłośniej słyszy fotografujący... w większości zastosowań, dla otoczenia odgłosy cyfrowej puszki (wyjątkami bywają silniki przewijające film- vide Chinon CP7-m) są niezauważalne.

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Pawelzqx napisał/a:
Może jakieś większe i uszczelniane szkło by to trochę wyciszyło, ale zmiana byłaby niewielka.
Zmiana szkłe niewiele pomaga z mojego doświadczenia.
K100 kłapie jak diabli, gorzej jest chyba w K-x.
Dodatkowo jak miałem pod K100 podpięty grip Dicaina to było jeszcze gorzej - gripa musiałem wytłumić (wypełnić twardą gąbką i wykleić filcem)
Na pewno lepiej jest w K200, potej K20, a już K7 to mniodek.

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
po kit do szklarza bym się udał ;-)

Sonny  Dołączył: 08 Kwi 2007
te wszystkie nowe K są cichutkie... ist DS to dopiero kłapie! Jak robiłem zdjęcia na cmentarzu to myślałem że wszystkich pobudzę.

Lustra za bardzo nie da się wytłumić bo mechanizm zatrzymujący lustro jest wewnątrz korpusu. Gąbka która jest obok matówki ma raczej za zadanie zamknąć dopływ światła przez wizjer i ewentualnie spowolnić lustro w końcowej facie ruchu. wymiana na bardziej miękka czy twardsza na nic się nie zda a można sobie tylko narobić bałaganu przy wymianie. posłuchaj sobie aparatu z pewnej odległości i zobaczysz że wcale nie jest tak strasznie;)

Skocz do: