Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Tak ale w tańszych produktach niestety częściej jest coś sknocone co dotyczy większości dziedzin :evilsmile:

DeTe  Dołączył: 14 Maj 2008
Fafniak napisał/a:
nastawiam się na plazmę panasa bo na kuro mnie nie stać.....

też wybrałem panasa :-B ale może dlatego, że nie wiem co to jest kuro :shock: :?:

To produkt pioneer-a - plazma
Podobno zrezygnowali z produkcji bo ciężko przebić chłam LCD który panoszy się na rynku (cenowo byli w okolicach 9-18tyś)

ach już wiem, teraz kojarzę :roll:
wiadomo Pioneer, klasa sama w sobie nie mająca sobie równych ale doceniana tylko przez wąskie grono wyznawców - podobnie jak Pentax :-P
ale Panas ze swoim neoPDP jak dla mnie jest aż nadto wystarczający :-)

DeTe, w jaki model "wszedłeś" ?

jeszcze nie wszedlem ale mam juz upatrzony 65 cali 3d
ale musze jeszcze poczekac az cena spadnie pare tysi bo mojej zonie siwych wlosow przybylo jak sie dowiedziala ile teraz kosztuje :-P

wpierw posiedź trochę dłużej z tymi okularami - dyńka może boleć....
Moja żona źle reaguje na ten wynalazek

sprawdzałem, rzeczywiście w bańce się kręci, ja nie lubię
ale potrzebuję duży wyświetlacz do kina bo mam 40 metrów salonu a z aktualnie dostępnych panasów z neopdp powyżej 60 cali są tylko 3D :-/

Fazi  Dołączył: 06 Cze 2010
Panowie chyba pomyliliście temat ;-)

Fazi napisał/a:
Panowie chyba pomyliliście temat ;-)

hmm tak, już się poprawiamy :mrgreen:
kolego wątkozałożycielu! sprawdź ofertę saturnów, przez ten weekend są tv taniej o vat
jak zapłacisz 20% mniej za jakikolwiek led to nie będą Ci przeszkadzały żadne podświetlenia ;-)

Kuzyn Mygosi  Dołączył: 08 Wrz 2008
Fafniak napisał/a:

chcesz mi wmówić że to co widzę na ekranach LCD jest dobre...? Że te wyżyłowane kontrastowo panele które gubią detale w światłach są ok?
Że krawędzie w obrazie są ok?

Wyżyłowany kontrast może być wynikiem za wysokiej gammy - w tym celu po prostu należy ją skorygować ... na dobrych LCD nie ustawionych w tryb "sklep" tego nie ma, albo/i umożliwiają ustawienie 2.2.

To samo z gubieniem detali w światłach ... jakiś filtr jest włączony lub po prostu pokręcone ustawienie kontrastu (zwiększ na LCD kontrast ponad natywny a dostaniesz efekt "przepalenia" = wycięcie detali w światłach).

To samo "krawędzie w obrazie" (domyślam się że chodzi o wykonturowanie krawędzi wyświetlanych obiektów - winny jest jakiś filtr który zwykle wystarczy wyłączyć, lub skorygować działanie procesora interpolującego {to 100Hz})

Tak więc jeśli uważasz że to co widzisz na rozregulowanych LCD nie jest dobre to ... bardzo dobrze ;)

Kuzyn Mygosi,
ekhm... wiesz - miałem w ręku pilota - wyłączałem kupę funkcji oraz regulowałem LCD
efekt był taki że gdy zaczynałem widzieć detale w bielach - cała reszta (jasności i kolorów)była zgaszona koszmarnie - to nie jest tak ze przyszedłem do sklepu zobaczyłem i nie raczyłem "pokręcić" :evilsmile:

Hmmm ... no cóż ... Ja też kręciłem i takich problemów nie miałem ... robiłem nawet porównanie stojącej plazmy obok LCD ... oba regulowałem i przepaleń/wyblaknięć na LCD nie miałem (a to nawet nie były TV lepszej klasy).

el Burakos  Dołączył: 12 Gru 2009
Cytat
kolego wątkozałożycielu! sprawdź ofertę saturnów, przez ten weekend są tv taniej o vat
jak zapłacisz 20% mniej za jakikolwiek led to nie będą Ci przeszkadzały żadne podświetlenia

muszę najpierw się urządzić więc sam zakup TV odkładam na listopad, zakładając ten wątek liczyłem po prostu, że podacie konkretny model. Mam nadzieje, że do tego czasu coś sam wybiorę ;-)

el Burakos napisał/a:
liczyłem po prostu, że podacie konkretny model

żartujesz :mrgreen:
nie wiedziałeś, że 100 Polaków to 100 różnych opinii i 200 propozycji? :-P

el Burakos  Dołączył: 12 Gru 2009
DeTe napisał/a:
el Burakos napisał/a:
liczyłem po prostu, że podacie konkretny model

żartujesz :mrgreen:
nie wiedziałeś, że 100 Polaków to 100 różnych opinii i 200 propozycji? :-P

... i jeszcze to forum :mrgreen:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Tak się składa, że też jestem "na kupnie" nowego odbiornika TV. Jako niekumaty kompletnie w nowych technologiach telewizyjnych, to bym się doradził.
Telewizję mam kablową z Dialogu (znaczy "cyfrowa"), zdaje się, cyfrową. Prawdę mówiąc, to nawet nie wiem teraz, czy tuner ma HDMI czy tylko Euro... Oglądam w pokoju dość jasnym, z oknami wychodzącymi na południowy wschód (ewentualnie wschodnie południe). W sumie to ja sporadycznie oglądam coś, żeby oglądać TV. Za to dzieci... Film na DVD obejrzeć lubię, ale nie pamiętam kiedy miałem ostatnio na to czas. Prawdę mówiąc, to obecnie nawet odtwarzacza DVD nie mam. O Bluer Ray w ogóle nie ma co wspominać ;-)
Interesuje mnie 100Hz, Full HD (trochę "na zapas", ale nie spodziewam się szybko wymienić odbiornika) i sam nie wiem co jeszcze. Pewnie ze 40" - do tej pory używałem CRT 28" (panoramiczny) i się przyzwyczaiłem, był OK, choć 32" by nie wadził. Więc teraz postawię na 40", oglądanego z 3-4m (nie mierzyłem z linijką).
Fajnie, jakby telewizor miał jakieś bajery, typu odtwarzanie filmów z USB (skoro nie mam DVD), czy dostęp do internetu ;-) Kwota, jaką byłbym gotów przeznaczyć, to jakieś 3000zł, jak trzeba i warto - może być więcej (ale nie 2x więcej).
Jako punkt odniesienia przyjąłbym[URL= http://www.sony.pl/produc.../technicalspecs ]Sony KDL 40EX500[/URL]
Rzeczowych uwag chętnie posłucham ;-)

A może jednak plasmę? Tylko czy 42" to nie będzie za dużo?
Taka:
PANASONIC TX-P42G20E

No i jak sobie to radzi z odbiciami światła? Jak będę miał oświetlenie nad telewizorem?

ziemo  Dołączył: 28 Gru 2008
matb, ja w podobnej sytuacji (i też nie mam za bardzo pojęcia) wypatrzyłem i potem wyguglałem sobie samsunga LE37C650 rozmiar będzie 40 albo 37. W sklepie oglądałem i obraz nie straszył, dodatkowo ma "internet" tzn pikasa, jutub, jakies polskie onet czy gazeta i kilka innych w okrojonej wersji można sobie podglądać. Filmy, empetruchy, jotpegi z usb i sieci ponoć też otwiera, ale jak pisałem nie znam się i może to złom.

matb napisał/a:

Tylko czy 42" to nie będzie za dużo?
Nie będzie ;)

ps. a jak oglądasz TV 4:3 ? .. "jajowate głowy" (rozciągnięcie 4:3 na ekran 16:9 prowadzące do zniekształceń proporcji) czy może "letter box" (przeskalowane z zachowaniem proporcji tak że jest 100% widocznego kadru 4:3 który na wysokość max wypełnia ekran ale po bokach są czarne pasy)

Fazi  Dołączył: 06 Cze 2010
Ja w pokoju 16m2 mam 37" i stwierdzam, że zrobiłem błąd nie kupując 42" :mrgreen:

Skocz do: