piotrek0001  Dołączył: 05 Sty 2009
opiszon napisał/a:

nie wiem, bo nie napisałeś co ci się "zepsuło" w aparacie

2 misiące temu... po podłączeniu rybiego oka i przełączeniu korpusu na MF penek "szukał ostrości", podłączyłem kita dałem na AF... wszystko ok - gdy zmieniłem znów na MF i chciałem ustawić samemu ostrość - już nic nie dawało bo znów było słychać takie wiertło z korpusu... i zdjęc nie dało się robić... dlatego wysłałem do serwisu

[ Dodano: 2010-09-06, 08:47 ]
pisałem już o tym tutaj na forum... nie pamiętam w którym wątku.. ;)
i ludzie stwierdzili że lepiej wysłać do serwisu.. i tyle...
naprawde nie wiem jak mogło to nie działać a... teraz działa...

paveld  Dołączył: 06 Lut 2010
Puk, puk? Poradzicie mi coś z tą kaemką? Ostatni post na poprzedniej stronie... :-(

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
paveld napisał/a:
wymieniałem matówkę i korygowałem BF. Lepiej wymienić matówkę na oryginalną i wrócić z Focusem na zero? Mogą mi coś tutaj zakwestionować, że "grzebano" gdzie nie trzeba? Ma ktoś doświadczenie w tej kwestii?..

z BFem bym wrócił na zero - i tak sobie to potem skorygujesz

co do matówki - to nie wiem - niby jest to część którą można sobie samemu wymienić, więc nie powinno być problemu

ja bym ją jednak zmienił na oryginalną z innego powodu - gdyby np ci wymienili aparat na nowy, to straciłbyś customową matówkę

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
K-m ma chyba w specyfikacji matówkę niewymienną (niezależnie od tego, że mechanizm mocowania jest identyczny jak w body z wymiennymi).

paveld  Dołączył: 06 Lut 2010
opiszon: dzięki, bo wymiany puszki nie brałem pod uwagę... Chociaż ta matówka mnie boli, bo przy wymianie na bank się jakieś paproszki poprzylepiają.

plwk: aha, czyli i tak ją należy wymienić :( nic przyjemnego...

Skocz do: