Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
tak to jest kolejny temat na temat zakupu aparatu HELP!
Moi drodzy, mam wybrać aparat jaki zostanie zakupiony do mojej firmy limit max 1800, aczkolwiek lepiej gdybym zmieścił się w kwocie niższej. Mogę kupić niestety tylko zestaw czyli aparat plus kit vel kity. Zdjęcia głównie konferencje, szkolenia takie tam (jak nic brak lampy będzie dawał się we znaki ale trudno, trzeba brać co jest). Aparat będzie często wykorzystywany przez osoby nie mające nic, lub prawie nic z fotografią wspólnego. Pytanie co wybrać?
Początkowo myślałem nad jakimś Olkiem 420, 450 plus dual kit. Teraz gdy dostałem zielone światło zastanawiam się czy aby na pewno to najlepszy wybór. Nie wiem czy lepszy nie byłby np. Canon EOS 1000D + 18 - 55 mm? Niestety ale Pentax k-m odpada ze względu na zasilanie.

Tu pytanie do was może ktoś ostatnio kupował budżetową lustrzankę i ma rozeznanie w bieżącej ofercie rynkowej? Jakieś propozycje?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Czy aby na pewno lusrtrzanka to najlepszy pomysl?

dzerry to nie moja decyzja ma być lustrzanka, co by było dobre wysokie ISO i szybki AF. Ja mam tylko doradzić który aparat kupić.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
A co jest nie tak z zasilaniem w k-m?

dzerry paluszki czyli konieczność nabycia akumulatorków i ładowarki. Konieczność zajmowania się tym itd po prostu ze względu na mój święty spokój wygodniej gdy w zestawie jest dedykowany akumulator i ładowarka.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
jak bez lampy, to oly raczej nie... z tanich luster to chyba faktycznie 1000D wydaje się być ciekawy.

a nie z luster to fuji hs10

Yura  Dołączył: 03 Kwi 2010
EOS 1000D z IS kitem, jest dostępny od 1600, do tego te "Canon" na pewno doda "profesjonalizmu" każdej konferencji czy szkoleniu :roll:

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
Ja też niedawno musiałem być takim "konsultantem" w poleceniu lustrzanki. Poleciłem... Canona SX20 IS (oj, nie było łatwo zniechęcić do lustrzanki) - efekt taki że przy każdej okazji dziękują mi za trafną poradę. Jak ktoś nie chce zasilania 4 x AA (wg mnie to zaleta), to można polecić Canona G11, ale to trochę większa kasa, a jakość zdjęć nie lepsza niż z SX20IS.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
K-x

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
wygląda na to, że 1000D będzie najlepszym rozwiązaniem

schwefel  Dołączył: 17 Gru 2007
Bierz Olka w dualkicie :lol:

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Olek serii 4xx odpada jak już to 5xx .

Skocz do: