WojtekKawecki napisał/a:Napisałem w innym miejscu że pstrykam Pentax-A SMC 50/f2.0 od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony.Ktoś gdzieś tutaj stwierdził że taregeneracja powinna pogorszyć możliwości optyczne szkiełka,stwierdzam że jest zupełnie odwrotnie co widać w samplach i porównując je z fotkami innych użytkowników szkiełek 50/2.0 czy 1.7- zupełnie w niczym nie ustępuja.
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Tak samo jak żaden super środek nie zastępi oleju w silniku, żaden super pędzel nie polmaluje sam domu, i naklejka na telefon nie likwiduje szumów w GSM.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Kapeć i ze dwa słoiki
Yaner napisał/a:A zerknęliście na to
http://allegro.pl/orygina...1222384376.html ,
to nie jest "dziwactwo" to moim zdaniem próba naciągactwa.
Jeżeli powłoki pana Zygmunta poprawiają optykę jak jego kable dźwięk,
to ja zdecydowanie podziękuję temu panu i nawet niczego sprawdzać nie muszę.
Przepraszam za nic nie wnoszący post do wątku. Ale ilość głupot na centymetr kwadratowy jakie są zawarte w tych opisach, zmusiły mnie do wyrażenia swojej opinii.
Było, minęło: K-3 | 10/2.8 | 35/2.8 | 40/2.8 | 43/1.9 | 50/2 | 70/2.4 | 100/2.8 | 18-35/1.8 | 17-70/2.8-4 | 70-200/2.8 | 48 AF-1 | EX1
modrzew napisał/a:Wojtek, Ty tak serio czy po prostu poprzesz teraz każdą bzdurę byle "pomóc" sprawie p. Zygmunta?
Tak z ciekawości, ten A 50/2 po prostu kupiłeś od rzeczonego człowieka i jest ok, czy był taki sobie po czym oddałeś go w celu przeprowadzenia tej "kuracji" i potem było lepiej?
Wracając na chwilę do tematu audio i tego typu czarów-marów, to tam ma to miejsce w znacznie większym stężeniu, włączając w to onanizm sprzętowy. Wojenki systemowe na forach foto to przy tym pikuś Wystarczy zajrzeć np. na forum audiostereo.pl
Yaner napisał/a:A zerknęliście na to
http://allegro.pl/orygina...1222384376.html ,
to nie jest "dziwactwo" to moim zdaniem próba naciągactwa.
Jeżeli powłoki pana Zygmunta poprawiają optykę jak jego kable dźwięk,
to ja zdecydowanie podziękuję temu panu i nawet niczego sprawdzać nie muszę.
Przepraszam za nic nie wnoszący post do wątku. Ale ilość głupot na centymetr kwadratowy jakie są zawarte w tych opisach, zmusiły mnie do wyrażenia swojej opinii.
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
K-5 + Unlimited | MZ-7 + A50/1.7| Fisza, Pentacon Prakticar 28/2.8 (PK), Sy 85/1.4, TA2 90/2.5(macro) + TA2 TC2x, TA2 SP 35-210/3.5-4.2(makro), | S5IS
WojtekKawecki napisał/a:a nie chcę iść w zaparte ale chodzi mi głównie o to że miesza się z błotem człowieka o którym tak naprawdę nikt nie ma zielonego pojęcia
CytatRozumiem że jesteś specjalistą w dziedzinie audio, hi-fi i takie tam....
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
K-5 + Unlimited | MZ-7 + A50/1.7| Fisza, Pentacon Prakticar 28/2.8 (PK), Sy 85/1.4, TA2 90/2.5(macro) + TA2 TC2x, TA2 SP 35-210/3.5-4.2(makro), | S5IS
Komentarze wystawiali zapewne sami inż. optycy na co dzień zajmujący się soczewkami do budowy obiektywów nowej generacji. Raz w tygodniu przeprowadzają testy porównujące jakość konstrukcji z powłokami z lat 80tych. Ufasz komentarzom na allegro?ADestroyer napisał/a:Czy żadna z 433 (co prawda nie wiem co wcześniej sprzedawał na Allegro) osób nie „ośmieliła” reklamować czy negatywnie skomentować transakcji za „rzekome oszustwo”?
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Artiip napisał/a:System komentarzy na allegro jest bardzo ułomny
Artiip napisał/a:Ludzie którzy kupują na podstawie takiej zachęty
Artiip napisał/a:Dostajesz mimo to sprawny obiektyw (szczegół że drożej)
Pozdrawiam
Arti
alkos napisał/a:WojtekKawecki napisał/a:
a nie chcę iść w zaparte ale chodzi mi głównie o to że miesza się z błotem człowieka o którym tak naprawdę nikt nie ma zielonego pojęcia
Wystarczy ze to co pisze obraza mnie intelektualnie.
Cytat: "Biorąc pod uwagę wizualny aspekt tego zagadnienia, jest ono zbyt specyficzne w swojej strukturze obiektywnej, i wobec tego w ramach szowinizmu i abstrakcjonizmu absolutnie nie wchodzi w rachubę."