plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Zawsze można podyskutować jak je lepiej sfotografować i które szkło do tego wybrać.

daśko  Dołączył: 15 Mar 2010
Ps: Alkos - dlaczego jesteś "czarny" jak jesteś "zielony" ?

daśko napisał/a:
Obrażono intelektualnie moderatora i co? I NIC

Nie wiemy jak temu sprzedającemu dać minusa.

daśko, czy nie masz problemów z rozróżnianiem kolorów?

Sebastian napisał/a:
Nie wiecie moze czy pan Zygmunt ma pozlacany kabelek zasilajacy? Kupil bym taki do pentaksowej ladowarki. Jestem pewien, ze podnioslo by to jakosc obrazu z matrycy o co najmniej 2 klasy.

A nie możesz sam? "pozłocić" moze i nie, ale "posrebrzyć" jako fotograf powinieneś umieć :evilsmile:

[ Dodano: 2010-09-14, 16:29 ]
plwk napisał/a:
daśko, czy nie masz problemów z rozróżnianiem kolorów?

Na moim monitorze Alkos jest "czarny" :!: W treści wątków oczywiście, bo w spisie tematów jest "zielony" :!: O co biega :?:

Widać, że siedząc tu na co dzień jestem do tyłu z podstawowymi informacjami :-/ (albo nie przyjmuję niektórych do wiadomości).

uzupełniając:
plwk - "zielony"
alkos - "czarny"

Nieostry  Dołączył: 08 Kwi 2010
WojtekKawecki napisał/a:
A50/2 Kupiłem już po regenaeracji, jak portfel pozwoli to na dniach wezmę M40/2.8 :-D

Jak wyjeżdżam samochodem od mechanika po wymianie oleju to też mam wrażenie, że mu mocy przybyło :-P

Bo nie traci mocy na pompowanie szlamu :mrgreen:

Nieostry napisał/a:
Jak wyjeżdżam samochodem od mechanika po wymianie oleju to też mam wrażenie, że mu mocy przybyło

To masz dobrego mechanika - należy mu się :-B

WojtekKawecki  Dołączył: 01 Cze 2010
tref napisał/a:
WojtekKawecki, jak jeszcze ze 3 razy napiszesz, że kupiłeś u faceta A50 i jest to genialny obiektyw, ostry, jasny, itd. i nie jest to efekt prac inżynierów Asahi tylko p. Zygmunta, to może tę M40 dostaniesz gratis w ramach reklamy.

Zresztą ten M40, który dostaniesz też pewnie będzie się wyróżniał jakościowo spośród wszystkich serii z 8 lat produkcji.

Jeśli wyczyścimy brudny obiektyw to po czyszczeniu będzie "robił" lepsze zdjęcia, niż przed czyszczeniem.
Jeśli zaczniemy czyścić, szorować i polerować kupę kundelka, to po tej operacji otrzymamy czystą, wyszorowaną i wypolerowaną kupę kundelka. Ale facet "regeneruje" porządne szkła z dawnych lat, więc trudno oczekiwać, że zdjęcia nimi zrobione będą wyjątkowo nieostre i niekontrastowe.

[ Dodano: 2010-09-14, 16:10 ]
ADestroyer napisał/a:
Czy żadna z 433 (co prawda nie wiem co wcześniej sprzedawał na Allegro) osób nie „ośmieliła” reklamować czy negatywnie skomentować transakcji za „rzekome oszustwo”?
Komentarze wystawiali zapewne sami inż. optycy na co dzień zajmujący się soczewkami do budowy obiektywów nowej generacji. Raz w tygodniu przeprowadzają testy porównujące jakość konstrukcji z powłokami z lat 80tych. Ufasz komentarzom na allegro? :roll:

Daruj sobie chamski sarkazm, polecałbym troszkę szacunku, naprawdę nie zaszkodzi.Nigdzie nie napisałem że obiektyw jest genialny i wyjątkowy.Myślę że dla kultury na tym forum należałoby ten temat zamknąć i tyle.
Pozdrawiam!

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Zymek kupił ostatnio M50/2. Zapewne niedługo odsprzeda go z zyskiem jako świetne, jasne, ostre i kontrastowe szkło w idealnym stanie dodatkowo rozjaśnione i poddane full "regenereacji". Wartość wzrośnie z 79 na ~300.

A w jakim stanie był przed czyszczeniem?

Cytat
STAN PRZEDMIOTU
bardzo dobry stan
bez odprysków farby
optyka idealna
raptem kilka pyłków bez wpływu na fotki
bez grzyba

Zainteresowani niech szukają szkła o nr seryjnym xx00243.

Alledrogo jest niezłe. Ukrywa nazwy użytkowników na stronie przedmiotu. Ale już na stronie komentarzy są one jawne i można przejść do aukcji... Profesjonalne!

WojtekKawecki, nie rozumiem czemu podchodzisz do tego tematu tak osobiście ;-) .

WojtekKawecki  Dołączył: 01 Cze 2010
plwk napisał/a:
WojtekKawecki, nie rozumiem czemu podchodzisz do tego tematu tak osobiście ;-) .

Przesadzasz troszkę :-D .Głównie dla zasady, jakby ktoś Ciebie opluwał też podałbym Ci pomocną dłoń,mimo że się nie znamy(p.Zygmunta poznałem osobiście), taki już jestem.Ja już sobie daję naprawdę spokój. Zaczyna się robić zwyczajnie nieciekawie.
Pozdrawiam! :-B

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Tym radosnym pozegnaniem zamykam watek.

Skocz do: