dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
alkos, dlatego dałem w " " słowo angielskie, oni to żłobią na hektolitry, bo czasem tańsze jak woda mineralna :)
rozlewają te chlapy w anglii więc są także podwójnie "angielskie"

renko  Dołączył: 25 Maj 2008
matb, w PiPie faktycznie Stelli nie mają. Ale za to w Bomi była.

capo_  Dołączył: 15 Cze 2008
matb
Stelle w karfurze dostaniesz. Kupowałem jakiś czas temu ;)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Nowość w moim kuflu.
Piwo nomen omen Maciejowe.

Jak poczytałem etykietę, to się przestraszyłem: karmelowe, dosładzane, że będzie smakował jak piwo niewieście. Ale ostatecznie smakuje jak dobry koźlak raczej, niż jak Karmi.

Piwko ma tylko 3,2, więc nie ma groźby upojenia.

Można polecić Maciejowi i Maciejce.

kolejna łomża do kolekcji

2,09zł w "lekrerku", goryczka wyraźna, lekko kwaśne, ale smaczne

ogólnie polecam

Odświeżyłem sobie smak CIECHANA WYBORNEGO i powiem, że jednak zacne piwko, goryczka w sam raz, ciutkę o nutę za kwaśne, ale jest bliskie pyszności.

Jutro ponownie wybieram się do mojego wodopoju z piwami regionalnymi, wymienić 2 reklamówki butelek, mam wolne więc zrobię jakiś dobry uczynek dla siebie :lol: Już widziałem dziś że jakieś nowości nawieźli , więc znowu postoję i powybieram pewnie dłuższą chwilę te których jeszcze nie piłem.

:-B

jorge.martinez, spróbowałem dziś tego nowego Maciejowego i powiem szczerze, że od dawna nie piłem nic równie wstrętnego. Kwaśne toto i generalnie bez wyrazu, koło koźlaka do wg mnie nawet nie stało :P

U mnie ostatnio numerem jeden jest Orkiszowe z Miodem. Zrównało się z Ciechanem na szczycie mojego prywatnego rankingu miodowych piw ;-)

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Dzisiaj piłem i koźlaka nie przypominało w żadnym stopniu. Lekkie, czuć tylko ten karmel i też nie jakoś mocno.
Piłem też dzisiaj Konstancin Jasne Pełne- fuj! Smakowało jak słabe piwo z rozpuszczoną w nim witaminą C.

dzisiejsza wymiana butelek tak zaowocowała

żywe już piłem ,ale zapomniałem czy dobre więc zakupione po raz drugi

Danin  Dołączył: 10 Gru 2007
A Gościszewo naturalne było?

kurde nie mogę go trafić chyba przez 3 miesiące...

chyba nie było, bo jak by było to bym kupił, bo etykieta widzę zachęca do spożycia, ale można by popytać czy mają zamiar posiadać takowe kiedyś. Wybór im się powiększa z tygodnia na tydzień, kiedy ja to wszystko wypije :-/

Naturalne jest świetne. A z zawieszki można zrobić fajną zakładkę do książki :mrgreen:

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
dlugas1982 napisał/a:
kiedy ja to wszystko wypije :-/

A tu kurde jeszcze dwa wątki o gorzałce i syropach trzeba zaliczyć...
Dobrze, że nikt jeszcze wątku o winie nie założył.

akuratnie w winach jestem słabeusz :-/ prym wiodą browarki i wódeczki

Piłem ŻYWE, odświeżyłem smak i już wiem dlaczego go nie zapamiętałem

Za słodkie, mało goryczki i za drogie, nie jest złe i nie jest jakimś kminem, ale za cenę 3,89zł to za kiepskie jak dla mnie, żeby kupić je ponownie.

I mam pytanie z innej beczki. Czy Wam także po niektórych piwach robi się ciepło ? a dokładnie już po jednym piwku czujecie nie naturalną ciepłotę na twarzy i ciele ? i jakby policzki Wam płonęły itp.?

Podejrzewam uczulenie na nie które marki piw, a dokładnie na jakiś specyficzny ich składnik, obstawiam jakiś szczególny typ drożdży lub słód. Jedne marki mnie rozpalają już po 1 kuflu a inne wchodzą normalnie w ilościach kolosalnych bez objawów.

Po nie których wódkach mam podobnie, tylko objawy są większe i intensywniejsze (czerwone plamy na policzkach i uczucie że twarz aż płonie)

ale cóż pić trzeba dalej ;-)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
H.M. napisał/a:
Dobrze, że nikt jeszcze wątku o winie nie założył.

Mylisz się.

wujek  Dołączył: 12 Sty 2008
Niestety wątek winny jakby trochę mniej popularny. Zresztą sam ostanio nie mam za bardzo czasu na picie i pisanie.

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
Ja na pisanie nigdy jakoś szczególnie czasu nie znajdywałem ;-) ale na degustację tego i owego - to i owszem...
Wczoraj wracając z Budapesztu zanabyłem sobie nieco materiału do degustacji.
Oprócz pokaźnej baterii węgierskich win (głównie dla żonki, rodziny i znajomych) przywiozłem również zestaw browarków jn.:

Cytrynowe (egger, gösser (drugi z prawej) i borsodi) będzie testować małżonka. Już wiem, że baardzo chwali sobie gössera.
Podobnie ze "zwykłych" piwek najbardziej podszedł mi gösser, ale bardzo fajny jest również dreher.

90% z tej kolekcji piłem rok temu jak byłem u madziarów, kukurydziane piwka średnio mi podchodzą, szczególnie za taką ich już europejską cenę.

Kilka z tego co widzę nie jest browarami Węgierskimi, ale i tak warto wypić/spróbować ;-)

ja piłem wczoraj

wyraźna goryczka, minimalnie czuć tylko kwaśność czyli tyle ile trzeba, minimalny słodki posmak na końcu - tyle ile potrzeba, niepasteryzowane, kolor fajny tylko zapach jakiś nie piwny

Ogólnie polecam to piwka, mi weszło bardzo szybko i pewnie do niego wrócę.

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
dlugas1982 napisał/a:
Kilka z tego co widzę nie jest browarami Węgierskimi

Oczywiście.
Kozel i tuborg nie są zbyt madziarskie ;-)
Ale skoro stały na półce, żal było nie wziąć.
Co do kukurydzianych: dreher i gosser mają coś wspólnego z kukurydzą? Baardzo mi podpasowały i nie wyczułem tam czegoś "innego".
Myślałem, że tylko kobanyai ma kukurydzę, ew. lekkie "domieszki" są w borostyan i może w arany aszok (jeszcze ich nie piłem)

Ja to samo tuborga i kozela także piłem ,ale ja tam spróbowałem prawie cały wybór co był w węgierskim tesco, odpuściłem sobie chyba tylko vanpura ;-)

ogólnie wszystkie ładnie wchodziły na basenach w piękną pogodę

:-B

[ Dodano: 2010-09-18, 22:18 ]
-------------edyta-----------

na 15lecie Biedronki u mnie ŻUBR puszka 568ml (1pinta, btw. nie wiem skąd ten pomysł na taką wielkość puszki) za 1,68zł

tylko pić, co właśnie czynię :-B

popo76  Dołączył: 05 Lut 2008
dlugas1982 napisał/a:
na 15lecie Biedronki u mnie ŻUBR puszka 568ml
U nas Leżajsk mocne za 1,75 zł/puszka 0.5 ;-)
Tez czynię powinność picia :-B

Skocz do: