sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Zamienniki pojemników z tuszem - zastosowanie biurowe
Mam kupić tusze do Epsona SX205 dla lokalnego stowarzyszenia i żeby obniżyć koszty myślałem o zamiennikach

Czy miał ktoś do czynienia z tuszami 4jets? Ewentualnie zamienniki jakich firm moglibyście polecić do druku typowo biurowego?

Druki w 99% biurowe - różne pisma, umowy, wnioski itp. Od czasu do czasu drukujemy na własne potrzeby zaproszenia, ogłoszenia, podziękowania, dyplomy czyli w tym przypadku druk kolorowy, ale głównie proste grafiki, kolorowy tekst, cliparty.

Z góry dzięki!

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Ja stosuje tusze Activejet ,do drukowania zdjęć się nie nadają ale do prac biurowych jak najbardziej.

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Trzeba zwrócić też uwagę czy drukarka ma chip wbudowany, bo jak nie ma to można stosować spokojnie.

roket napisał/a:
Ja stosuje tusze Activejet

Akurat o tuszach tej firmy zbyt wiele złych opinii słyszałem i nie chodzi mi o jakość druku, ale problemy z drukowaniem także tej firmy nie biorę pod uwagę.

DrEwNiAK napisał/a:
Trzeba zwrócić też uwagę czy drukarka ma chip wbudowany

Yyyyyy .... co ma? :roll:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jeśli tusze mają chipy (powszechne obecnie zabezpieczenie mające zmusić do używania tuszy oryginalnych) to nie da się ich uzupełnić bo liczą, podczas eksploatacji, ile tuszu zużyto. Wtedy trzeba dokupić pojemniki z chipami samoresetującymi (jeśli takie do tego modelu występują).

No tak, nie napisałem, że nie chodzi mi o "uzupełnianie", ale o kupowanie gotowych, napełnionych kartridżów. Powinienem zatytułować "zamienniki kartridżów z tuszem" raczej i tak zmienię.

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
a nie lepiej by było system stałego zasilania?

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Ja w domu i w pracy zresztą też używałem zamienników z firmy Pryzmat. I były ok, W domu miałem drukarkę Canona w pracy HP i nie było problemów. Na moim domowym Canonie i tuszach z Pryzmatu drukowałem zawiadomienia i podziękowania na moje ślub i wesele i wyglądały ok.
Zajrzyj tu: http://www.pryzmat.com/

darkduch napisał/a:
a nie lepiej by było system stałego zasilania?

Nie byłoby lepiej. Nie robię tego dla siebie tylko dla pewnego stowarzyszenia o czym wspomniałem w pierwszym wątku. Ma być najprościej.

A tak BTW kartridży czy kartridżów? 8-)

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
sołtys napisał/a:
A tak BTW kartridży czy kartridżów? 8-)

Pojemników z tuszem ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
sołtys napisał/a:
A tak BTW kartridży czy kartridżów?

a widzisz, trzeba by do prof. Miodka zadzwonić na Skype

akurat dzisiaj był program
http://tv.wp.pl/opisdlg.h...ik-polskopolski

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
jacekh, dobrze prawi. Co my jakieś, za przeproszeniem, angole żebyśmy sobie kartridżami język kaleczyli.

Ok, zmieniłem.

Może wróćmy do pytania głównego.

ulrke  Dołączył: 20 Gru 2008
Mam epsona, co prawda inny model. Od roku stosuję zamienniki Orink. Do domowego użytku (tekst - głównie, czasami jakieś grafiki) sprawdza się. Wychodzi sporo taniej, można się pokusić, że o połowę taniej ;-) Są połowę tańsze i mają większą objętość. Co do jakości nie mam zastrzeżeń. Ani pojemników z tuszem, ani wydruków.

Skocz do: