guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
ggdh napisał/a:
fox34 napisał/a:
Co za beznadziejny przewoźnik. :-/

Rozwin tlumaczac dlaczego akurat ego przewoznika wybrales...?

ryanair nie ma żadnych, absolutnie żadnych zalet poza cenami ;-)

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Nie rozumiem tej logiki. Nikt nie kaze latac ryanairem. Wiadomo jakie maja zasady i po co tutaj narzekac? Jak sie ma wieksze wymagania lata sie innymi liniami.

Oprocz tego ryanair jest bardziej punktualny niz inne linie.

krzpob  Dołączył: 17 Lis 2009
ggdh, bardziej punktualny, czy mniej wyśrubowane czasy przelotów podawane w rozkładzie albo nawet z parominutowym zapasem?

fox34  Dołączył: 14 Wrz 2010
ggdh napisał/a:
Nie rozumiem tej logiki. Nikt nie kaze latac ryanairem. Wiadomo jakie maja zasady i po co tutaj narzekac? Jak sie ma wieksze wymagania lata sie innymi liniami.

Oprocz tego ryanair jest bardziej punktualny niz inne linie.

To był jedyny wolny lot z Wrocławia do Rzymu w czasie kiedy moja córka ma ferie. Pytanie było co do przewożenia statywu a nie oceny mojego wyboru przewoźnika lub czyjegoś mędrkowania co do mojej logiki.

Witamy na forum, gdzie OT jest mile widziany.

Poza tym moj post nie byl skierowany do Ciebie, bo nigdzie nie wspomniales czym lecisz. Takze :-B i wracamy do czytania ze zrozumieniem.

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
Marianair jest tani, poza tym jest koszmarny. A natlok marketingu w czasie lotu przeraza.
Kiedys na lotnisku w Lodzi koles zafurczal,ze mam jako drugi bagaz reklamowke z czterema odbitkami A3. Wysmialem go i mi pozwolili przejsc.

Morg  Dołączył: 28 Mar 2009
Moje doświadczenia z tanimi liniami to wizzair, na trasie Polska - Włochy miałem mieszczący się w graniach normy bagaż podręczny + aparat na szyi i nikt się nie doczepił.
Zresztą Wizzair wypada niemal pod każdym względem lepiej niż Ryanair, jest dużo mniej kruczków, jak przestrzegasz zasad to cena na zabukowane w internecie bilety jest już ceną ostateczną, a w Rayanairze jeszcze Cię oskubią...

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
mloskot napisał/a:

[ Dodano: 2008-04-19, 09:56 ]
Aha, dodam coś do mojej podróży z W-wy do Lozanny. W dużym plecaku, tym co poszedł do luków bagażowych, miałem 4 puszki Tyskiego (centralnie wsadzone, owinięte ręcznikiem, kurtką , polarem), które podczas podróży wysadziło (wszystkie cztery) :-) Może to kwestia temp/ciśnienia, ale bardziej przemawia do mnie sposób traktowania bagażu.

W luku bagazowym poza problemem ciśnienia, to są temperatury rzędu -30 do -60 st C. Widzę raczej tutaj związek przyczynowo skutkowy...

Faktycznie raz mi sie zdarzylo, ze duzy plecak mialem strasznie zmrozony. Widocznie akurat rzucili go blizej scianki luku.

Z Ryanairem roznie bywa odnosnie bagazu (1 sztuki). Lecac z Polski bardzo tego pilnuja i czesto juz przy wsiadaniu sprawdzaja wage podrecznego albo na wadze albo koles bierze w reke. O 1 sztuce nie wspominam. Przy wylocie z innych krajow az takich restrykcji nie zauwazylem. Mala walizeczka (wymiary zgodnie z limitami) plus torba z aparatem i 3 szklami to zaden wyczyn, ale przyznam, ze w walizeczce zawsze mam miejsce jakby trzeba bylo przepakowac ;-)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Kosmo napisał/a:
W luku bagazowym poza problemem ciśnienia, to są temperatury rzędu -30 do -60 st C.
Rozumiem teraz, dlaczego Wizzair zakazuje przewożenia płynów w bagażu głównym.
A mimo wszystko moje 3 butelki wina (w tym 2 czerwone) nie nasączyły mi towarzyszącego im sera (nie mówiąc o koszulkach).

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
f.lamer, byłem świadkiem, jak nie przepuścili pań, które miały oprócz walizki tak małą torebkę na ramieniu, że mój portfel wydawał się większy. Jeden bagaż to jeden bagaż. Nie istotne, czy wiszący na szyi czy pczyklejony do kostki.

Tani przewoźnik takie sobie ustalił warunki - można skorzystać z droższej oferty i powiesić na szyi 3 aparaty.

Też uważam to za upierdliwe, ale takie mają prawo i nie marudzę.

ggdh, "Oprocz tego ryanair jest bardziej punktualny niz inne linie." - Ryanair ma wydłużone planowe czasy przelotu - dzięki temu fortelowi mogą często się pochwalić, że dolecieli przed czasem ;-)

Skocz do: