K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
K-x: mała zabawka dla dużych chłopców.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
LysyRudy napisał/a:W przyszłym tygodniu będę składał dla siebie nowego kompa bo mój dziadek nie wyrabia w obróbce rawów. Swoje zdjęcia do tej pory obrabiałem w ufraw i gimpie. Zastanawiam się od paru dniu jaki program kupić do obróbki z racji tego że wydam trochę kasy na komputer na program graficzny mogę przeznaczyć ok 400 zł. Teraz rodzi się pytanie co kupić czy Photoshop Elements 9 czy może Corel Paint Shop Pro Photo X2. Jest jeszcze inna alternatywa Lightroom w wrsji edukacyjnej ale to jest sama wywoływarka. Niestety nie mogę za bardzo testować tych programów bo jak pisałem wcześniej mój komp dziadek klęka przy obróbce. izbkp, twój wpis zbliżył mnie trochę do podjęcia decyzji na korzyść elementsa.
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:nawiasem mówiąc wyślę go do Raw Challange
izbkp napisał/a:Nie podejmuję się interpretacji - niech każdy sam rozważy :)
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
na moje oko również.bEEf napisał/a:W kwestii szumów na moje oko remis
K-x: mała zabawka dla dużych chłopców.
Michu napisał/a:Nowy Elements po prostu odczytał starą wersję. Aby zobaczyć, jak wygląda plik przetworzony przez nowego ACRa, wystarczy kliknąć w ikonkę znaku zapytania, która pojawia się w prawym dolnym rogu zdjęcia "starego" zdjęcia.
izbkp napisał/a:Nie widzę żadnej rewolucji, co najwyżej drobną poprawę - ale to jest chyba naturalne, skoro porównuje się wersję 4.5 z 6.1.
izbkp napisał/a:Moim zdaniem wersja ACR nie jest najważniejszą rzeczą w PSE. Dla mnie szum i mydło nie są fundamentami fotografii cyfrowej.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
kaSetka z zabawkami
Michu napisał/a:oraz różnica między popularnymi konwerterami RAW:
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...