hiperfokalny  Dołączył: 06 Lut 2010
Aparat Hollinga - przystanek alaska
Witam,
Zacząłem niedawno oglądać przyjemny serial Przystanek Alaska. Od początku jak zobaczyłem barmana Hollinga z aparatem nurtuje mnie pytanie co to za model. Napis marki chyba został zaklejony i mam problem z identyfikacją. Jeśli ktoś zna odpowiedź, proszę o info :)

teo  Dołączył: 15 Mar 2010
Tu napisali, że: Holling is, or was, an expert hunter. A few years before meeting Shelly, he was nearly killed by a bear known as Jesse. In a dream, Jesse confronted Holling with all the animals he had shot, and he swore off hunting because of the uneven nature of the confrontation. Thereafter he continues to go into the wilderness and stalk animals, but he now "shoots" them only with a Nikon camera.

Model łatwiej byłoby rozpoznać z jakimś obrazkiem.

Lipa Dołączył: 20 Kwi 2006
jeśli nawet był to nikon nie zmienia to faktu, że był to serial wszechczasów!!! do dziś dnia wyciąga mnie z niejednej handry!!!

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
maciusza666 napisał/a:
Witam,
Zacząłem niedawno oglądać przyjemny serial Przystanek Alaska. Od początku jak zobaczyłem barmana Hollinga z aparatem nurtuje mnie pytanie co to za model. Napis marki chyba został zaklejony i mam problem z identyfikacją. Jeśli ktoś zna odpowiedź, proszę o info :)

Nikon na 100%. Poznać można po kształcie a i logo widać przez moment w jednym z kolejnych odcinków, kiedy Holling wyrywa się od Shelly i razem z Ruth-Anne wybiera się na bezkrwawe łowy na jakiegoś rzadkiego ptaszka.

Lipa napisał/a:
jeśli nawet był to nikon nie zmienia to faktu, że był to serial wszechczasów!!!

100% poparcia! :mrgreen:

Lipa Dołączył: 20 Kwi 2006
Benek! ja pier d ole ;-) zabieram sie za pierwszy odcinek!!! nie traćmy więcej czasu!!!

Bardzo mi się podoba ten aparacik, taki z "tym czymś". A serial naprawdę niesamowity. Oglądam codziennie po kilka odcinków i ciągle mało. Poza tym Alaska od dawna jest moim flagowym miejscem, które chciałbym kiedys odwiedzić.
Ładna kolekcja Benek :)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
maciusza666 napisał/a:
Ładna kolekcja Benek :)

Zwłaszcza ta pozycja po prawej w środkowym rzędzie :-)

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
maciusza666 napisał/a:
Poza tym Alaska od dawna jest moim flagowym miejscem, które chciałbym kiedys odwiedzić.

Polecam po taniości północną Finlandię lub po całości Norwegię. Spotkany tam Japończyk mówił, że jest znacznie lepsza od Alaski, a przy tym nie ma komarów 8-)

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Benek, ładna kolekcja!

MCsubi napisał/a:
maciusza666 napisał/a:
Poza tym Alaska od dawna jest moim flagowym miejscem, które chciałbym kiedys odwiedzić.

Polecam po taniości północną Finlandię lub po całości Norwegię. Spotkany tam Japończyk mówił, że jest znacznie lepsza od Alaski, a przy tym nie ma komarów 8-)

I jakieś 13 do 14 razy droższa (zwłaszcza Norwegia) :-P

SeizeThePicture napisał/a:
Benek, ładna kolekcja!

Się zbierało bite dwa lata... 8-)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Benek, w muerdę :mrgreen:

Benek, do Norwegii dojedziesz rowerem, na Alaskę - nie

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
MCsubi, zawsze zostaje rower wodny :lol: ...

No albo zimą przez cieśninę - po lodzie :evilsmile: 8-)

Na razie zwiedzam to, co Polskie :D
Wróciłem z Tatr wczoraj. Przez 4-dniowy wypad z moich obliczeń wynika, że przeszliśmy (nie byłem sam) około 40km. W zasadzie wszędzie na piechotę. Tylko pogoda nie dopisała przez ostatnie 2 i pół dnia - które przeznaczyliśmy na łażenie. W dolinie z 15 metrów od nas szwędała się gromadka sarenek chyba są przyzwyczajone do ludzi. Dzikość "prawie" była :P

MMM  Dołączył: 19 Cze 2009
Lipa napisał/a:
jeśli nawet był to nikon nie zmienia to faktu, że był to serial wszechczasów!!! do dziś dnia wyciąga mnie z niejednej handry!!!

szkoda, że tak mało serii jest :evilsmile:

MMM napisał/a:
szkoda, że tak mało serii jest :evilsmile:

Wiesz, po mniej więcej 80 części, kiedy dr Joel Fleischman już w praktyce nie pojawia się w filmie tempo trochę spada. I zaczynasz niepokojąco często ziewać.
Trzeba jednak przyznać, że jego następca, Phillip Capra, rozkręca się mniej więcej koło 100 odcinka, czyli tuż przed końcem ostatniej serii. :-/ Za późno.

Skocz do: