dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Kytutr, ale przeczytales ograniczenia? Po za tym trzeba pamietac o licencji. A po trzecie poza tym, te czcionki renderuja sie tragicznie kiepsko. Wg mnie to jeden z bezuzytecznych trickow. Internet czyta sie jak jedna wielka gazete - im mniej krojow, tym lepiej odbiera sie strone. Naprawde, wg mnie nie potrzeba nic wicej niz Verdana i Book Antiqua jesli chcesz urozmaicic strone.

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
dzerry, dzieki, w takim razie zostawiam blog takim jaki jest:)

Mam od pewnego czasu taki problem. Po zainstalowaniu defensio przez pomylke usunalem sobie folder dodatki. Ponowne zainstalowanie lub zaktualizowanie pixelposta nie przynosi poprawy i folder dodatki jest pusty przez to defensio nie dziala i zalewa mnie fala spamu. Pomocy :!: :->

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007
kefa, pobierz i zainstaluj defensio ze strony Pixelposta. To bardzo proste.
Defensio
Jakby było mało to doinstaluj Akismet :mrgreen:

xntom, na stronie wtyczki cloud jest napisane co zrobić z tagami.
W każdej wtyczce jest plik readme. Najczęściej trzeba pogrzebać w kodzie skórki jakiej używasz.

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Zbynio, robilem to juz wczesniej ale dopiero teraz zadzialalo :-) , niestety kolejny problem to za stara wersja PHP 4.4.9. defensio wymaga 5.0.0. :/ Moze starsza wersja defensio zadziala poprawnie?

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007
kefa, Ciebie faktycznie tam spam zalewa :evil:
Pierwsze co zrób to wyłącz komentarze następnie zmień skórke na totalnie inną. Najlepiej taką gdzie do komentarzy otwiera się osobne okienko. Potem spróbuj zainstalować akismeta lub innego antyspama (captha). Pixelpost ma ich kilka a w opisach doczytasz czy pójdzie na starym PHP.
Sugeruję zmienić providera na takiego co ma system nowocześniejszy i skuteczniejsze blokady-filtry ;-) :-B
np linuxpl.com :mrgreen:

Skocz do: