Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Re: Pentax Photo Gallery - nasze prace
MacRayers napisał/a:
Witam,
w związku z tym, iż często trafiam na "polskie" nazwiska na Pentax Photo Gallery chciałbym uruchomić nowy temat, gdzie osoby mogłyby zamieszczać prace przyjęte do PPG. 700px. Krótki opis, szkło, aparat.

A jaki to ma sens? Bo przecież jeśli ktoś chce zobaczyć polskie prace zamieszczone na PPG, to po prostu tam sobie wejdzie i znajdzie. I popodziwia. Na przykład portrety autorstwa Janusza Gduli. A może chodzi o to, żeby pochwalić się posiadaniem profilu na PPG? Czujecie się tutaj niedoceniani? ;-)

MacRayers napisał/a:
Jeżeli temat przypasuje, to wieczorem postaram się wrzucić moje przyjęte prace (niestety żadna nie znajduje się w PC (Premiere Collection).
Liczę na odzew innych użytkowników.

Jak wyżej.

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
Benek napisał/a:
A jaki to ma sens? Bo przecież jeśli ktoś chce zobaczyć polskie prace zamieszczone na PPG, to po prostu tam sobie wejdzie i znajdzie. I popodziwia. Na przykład portrety autorstwa Janusza Gduli.

Gdyby Janusz się nie pochwalił pewnie byś i tak (nie)wiedział, że ma tam zdjęcia (użytkownik Janusz Gdula występuje tutaj i na PPG pod pełnym imieniem i nazwiskiem). No ale skoro wiemy też jak wygląda praca np. denviego (może mi ją pokażesz ?) to rozumiem, że sensu nie ma by użytkownicy tego forum pokazali tutaj (albo dali linki) do swoich prac na PPG.
Skoro jednak ktoś "po prostu wejdzie i znajdzie" (bo przecież wszyscy użytkownicy tego forum znają jak własną kieszeń PPG) to rzeczywiście temat do kasacji. Skupmy się na analizowaniu 5 pikseli obrazu tablicy testowej i porozmawiajmy tylko o sprzęcie - bo Kolega widzę w tym jest aktywny... ;-) , tylko że to nie ten dział. Rozumiem, że pokazywanie zdjęć to coś, czego być nie powinno na tym forum :mrgreen:
[ Dodano: 2010-09-29, 11:33 ]
Benek napisał/a:
A może chodzi o to, żeby pochwalić się posiadaniem profilu na PPG? Czujecie się tutaj niedoceniani?

Dokładnie rozszyfrowałeś przynajmniej mnie. Nie mogłem wytrzymać i skoro tylko była możliwość (Po przeszło roku) w końcu ośmieliłem się pochwalić faktem bycia na PPG. Za innych się nie wypowiadam, ale pewnie też chcą być docenieni tutaj.... jakby fajnie było dostać od Ciebie o Mistrzu dobre słowo o wykonanych fotografiach. Choć słówko szepnij, racz spojrzeć łaskawiej wzrokiem.... ;-)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
A czemu się nie chwalić zdjęciami na PPG. Przecież ktoś kogo prace tam zostały uznane włożył w to wiedzę, umiejetności, wysiłek, własną wizję postrzegania itd. Mz jest się czym chwalić jak najbardziej. Tego się nie kupi.

tomekl  Dołączył: 25 Maj 2006
Chwalić się należy, bo ergonomia PPG zniechęca by cokolwiek tam samemu wyszukiwać. Podziwiam samozaparcie tych co sie tam dostali - mnie zasady tajnych zapisów i całej tej flashowej technologii dstraszają maksymalnie

Im więcej ludzi z tego będzie korzystać tym szybciej to niewydoli. Będą musieli poprawić. Sama estetyka mz jest bardzo dobra.

Jeżeli ktoś udczuwa nieprzepartą potrzebę powiadomienia innych forumowiczów o posiadania własnego profilu na PPG może przecież umieścić w stopce link, tak jak to robią inni. Dzięki temu od razu wiadomo, że dany użytkownik forum działa na PPG, a nawet że jego prace znalazły się w elitarnej sekcji Premiere Collection (lub że się nie znalazły, mimo szczerych starań)!

Benek napisał/a:
Jeżeli ktoś udczuwa nieprzepartą potrzebę powiadomienia innych forumowiczów o posiadania własnego profilu na PPG może przecież umieścić w stopce link, tak jak to robią inni. Dzięki temu od razu wiadomo, że dany użytkownik forum działa na PPG, a nawet że jego prace znalazły się w elitarnej sekcji Premiere Collection!

No można też poprzez stopkę wrzucić linki do galerii na flickr, picassie etc. Po co na tym forum wrzucać zdjęcia, prawda ?
UWOLNIJMY FORUM PENTAX.ORG.PL OD ZDJĘĆ! WOLNE FORUM! WOLNE FORUM! :mrgreen:

I nie pokazujmy zdjęć, które zrobiliśmy. Nigdy!

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Benek, ja umieściłem w stopce link do zdjęcia w PPG, ale uważam, że fajnie by było, gdyby w tym szczególnym temacie znalazły się linki od innych użytkowników forum do ich galerii na PPG.

White napisał/a:
I nie pokazujmy zdjęć, zdjęć które zrobiliśmy. Nigdy!

ZDJĘCIOM ROBIONYM OSOBIŚCIE MÓWIMY STANOWCZE NIE!

Janusz Gdula napisał/a:
Benek, ja umieściłem w stopce link do zdjęcia w PPG, ale uważam, że fajnie by było, gdyby w tym szczególnym temacie znalazły się linki od innych użytkowników forum do ich galerii na PPG.

NASZA ODPOWIEDŹ SPEKULANTOM TO TERMINOWA DOSTAWA KOREKSU!

White napisał/a:
I nie pokazujmy zdjęć, które zrobiliśmy. Nigdy!

Takich jak większość twoich, raczej bym nie pokazywał. :-P

Benek napisał/a:

JESTEŚMY Z TOBĄ TOWARZYSZU BENKU! PODŻEGACZOM I ZAPRZAŃCOM STAWIMY RAZEM SKUTECZNY OPÓR!

P.S. Widziałeś prace White'a czy Ci się pomyliło ?

MacRayers napisał/a:
White napisał/a:
I nie pokazujmy zdjęć, zdjęć które zrobiliśmy. Nigdy!

ZDJĘCIOM ROBIONYM OSOBIŚCIE MÓWIMY STANOWCZE NIE!

Janusz Gdula napisał/a:

NASZA ODPOWIEDŹ SPEKULANTOM TO TERMINOWA DOSTAWA KOREKSU!

MacRayers napisał/a:
Benek napisał/a:

JESTEŚMY Z TOBĄ TOWARZYSZU BENKU! PODŻEGACZOM I ZAPRZAŃCOM STAWIMY RAZEM SKUTECZNY OPÓR!

Rzeczywiście zabawne. :mrgreen:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Zrobił się HP z wątku. Więc scaliłem z poprzednim.

jorge.martinez nie wiem czy był to dobry ruch. :-/
Naprawdę idea tamtego tematu była spoko. Tylko na Boga, (sorry miało być bez religii, ale nie potrafię) ludzie zachowajmy choć trochę zdrowego rozsądku.
Eh... idę porobić zdjęć...

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Janusz Gdula, w tamtym wątku miały być same zdjęcia/linki, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby założyć nowy - niezaśmiecony wątek.

Iza, tak, masz rację, tak to powinno wyglądać. Bez zbędnych dyskusji.

Iza napisał/a:
Janusz Gdula, w tamtym wątku miały być same zdjęcia/linki, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby założyć nowy - niezaśmiecony wątek.

Wątek zaśmiecony nie był do czasu pojawienie się jednego użytkownika... :-?

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Zróbcie sondę czy coś, ale przestańcie już pieprzyć towarzysze :-/

Raven napisał/a:
Zróbcie sondę czy coś, ale przestańcie już pieprzyć towarzysze :-/

Mi się odechciało już, chcecie to róbcie towarzyszu :-?

Skocz do: