D@dik  Dołączył: 06 Cze 2008
Sesja fotograficzna Gołotów...
Jak widzicie sesję fotograficzną Państwa Gołotów ??
Mnie poraził zaawansowany pomysł na aranżację, kompozycję i światło tej sesji....
Pan Andrzej powinien za taką sesję wypłacić w sierpowych ;-)

Mathis  Dołączył: 26 Mar 2008
Niesamowite zdjęcia, światło wspaniale odbija się od Andrzeja, w dodatku charakteryzacja i pozycje :) O tle nie wspomnę :D
Takie zdjęcie mogły zrobić tylko FF albo MF :)

studentmibm  Dołączył: 29 Mar 2008
o hehehe no prawie spadlem z krzesla :D smiem stwierdzic, ze zdjecia na tym poziomie zrobiloby 99% uzytkownikow tego forum :D ale im oczywiscie robil pRoFEsJonAlIstA :mrgreen:

tomekl  Dołączył: 25 Maj 2006
tak to jest gdy ktoś pokaże zdjęcia bez postobróbki....w kolorwej gazecie te same wyglądałyby o niebo lepiej;-))

krzpob  Dołączył: 17 Lis 2009
szczególnie mina żony, jak by cytrynę zjadła ;-)

studentmibm napisał/a:
o hehehe no prawie spadlem z krzesla :D smiem stwierdzic, ze zdjecia na tym poziomie zrobiloby 99% uzytkownikow tego forum :D ale im oczywiscie robil pRoFEsJonAlIstA :mrgreen:

ej no studentmibm masz niskie mniemanie o uczestnikach forum! Ja tam myślę, że 50 % forumowiczów zrobiłoby to znacznie lepiej!

er_es  Dołączył: 26 Maj 2009
Cyt. "W październiku 20. rocznicę ślubu obchodzą Mariola i Andrzej Gołotowie. Popularny pięściarz wziął udział w nietypowej sesji zdjęciowej z żoną (fot. Kamil Krzaczyński/Newspix)."

Naprawdę nietypowa i interesująca ta sesja.
Myślę, że 99% naszych użyszkodników NIE zrobiłaby takiej sesji. Dwa pierwsze posty mówią wszystko.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
er_es napisał/a:
Myślę, że 99% naszych użyszkodników NIE zrobiłaby takiej sesji. Dwa pierwsze posty mówią wszystko.

Rozwiń swoją myśl.

Zrobiliby lepszą.

Tak w skrócie.

No chyba, że na całą sesję były dwie minuty i wyznaczone miejsce o pow. 1 m kw. W takim razie nie czepiam się bardzo.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
er_es napisał/a:
na całą sesję były dwie minuty i wyznaczone miejsce o pow. 1 m kw

To już pod reportaż podchodzi.

koralik  Dołączyła: 16 Sty 2009
Ja powiem tylko jedno Masakra :-P

Enzo napisał/a:
er_es napisał/a:
na całą sesję były dwie minuty i wyznaczone miejsce o pow. 1 m kw

To już pod reportaż podchodzi.

Tak. Ale nie wszyscy potrafią wychwycić różnicę między słowami sesja i reportaż.
Poza tym przypomniałem sobie swoje doświadczenia z podobnymi sytuacjami. Nie jako fotograf ale obserwator. W całym tym zamieszaniu i pod presją robi się różne głupoty. A jakby świadomy fotograf powiedział, że w takich warunkach nie wyjdzie dobrze to zdjęcia zrobiłby ktoś inny i nie byłyby lepsze. Każdy szanujący się fotograf powinien móc odmówić czasami ale trzeba coś jeść a stawki za foto zwykle są śmieszne.

er_es, zgdzam się z Toba w 100%

Wiecie, poszukałem trochę prac tego autora i chyba on nie ma wyjścia - robi co ma robić i już. Specjalizuje się w takich reportażach sportowych a niskim poziomem zdjęć, przynajmniej częściowo, bym obarczył organizatorów imprez sportowych. Właściwie to chyba dotykamy szerokiego problemu znikomego obeznania społeczeństwa z fotografią. Brak świadomości, że coś można zrobić lepiej.
Dość często spotykam się z tym w mojej branży (reklama) i też czasami muszę robić rzeczy, których się wstydzę :mrgreen:

er_es napisał/a:
też czasami muszę robić rzeczy, których się wstydzę :mrgreen:

jakie ?? :mrgreen:

Wczoraj otwieram oneta, a tam co?? Gołotowie w sesji ślubnej odnawiający przysięgę ;-) Lodówkę miałem już stracha otwierać ;-P Ot parcie na szkło mają niektórzy mocne....

Skocz do: