Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
waldesss napisał/a:
kamakar napisał/a:
Fotojoker nie prowadzi Pentaxa i z tego co mi wiadomo nie ma zamiaru.

i napewno nie bedą, ostatnio się pytałem o dostępność obiektywów no i niestety nic z tego nie będzie

Rozmawiałem ze sprzedawcą w Fotojokerze z M1 w Markach, swoją drogą Pentaksiarz, stwierdził ,że nie ma problemu sprowadzić obiektyw na zamówienie. Nie może zamówić do postawienia w gablocie.

tijo  Dołączył: 31 Maj 2008

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Pozwolę sobie odświeżyć temat.

Zgadnijcie proszę, w którym roku ukazała się w czechosłowackiej prasie ta reklama? Dla pierwszej osoby, która udzieli prawidłowej odpowiedzi, przewiduje się nagrodę w postaci jednego czeskiego piwa*:

* - do odbioru w Pradze

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
1970 :?:

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Ponieważ P67 wyszedł jakoś w '69, to reklama pewnie z '83. ;-)

PS. Chociaż tam w tekście odwołują się do numeru 1/86, więc pewnie z '87. Lepiej późno, niż wcale. :mrgreen:

Pentagram, brawa za spostrzegawczość. Piwo jednak ciągle nie zostało wygrane.

Dodam jeszcze, że to czasopismo znalazłem w jednej knajpie na Pradze 1 (Stare Miasto), jest to miejsce z klimatem: na ścianach prowadzone są małe wystawy fotograficzne (za pierwszym razem trafiłem na zdjęcia z interwencji wojsk UW w 1968 roku), z podręcznej biblioteczki można sięgnąć po stare i aktualne magazyny o fotografii i sztuce, w osobnej salce są zgromadzone gry planszowe. Do jedzenia jest Pilzner, Gambrinus i Kozel.

Właściwie, czemu nie, poddaję pod rozwagę pomysł urządzenia kolejnych PPD w Pradze, lub poza Pragą, ale w Czechach.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
To dużego wyboru już nie ma. Pozostają lata: '86, '88, '89, '90, '91 i '92. Potem skończyła się Czechosłowacja, więc Fotografia też przestała być Ceskoslovenska. ;-)

Pentagram napisał/a:
Potem skończyła się Czechosłowacja, więc Fotografia też przestała być Ceskoslovenska.

Na szczęście piwo ciągle jest, zarówno to czeskie, jak i słowackie :-)

Skocz do: