Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
AChmiel napisał/a:
Dla tych co niedowierzają kolorowym Pentaxom.
Na tegorocznych dożynkach w Dobrej k.Szczecina była pewna pani
Z bardzo zgrabnym czerwonym K-x przy grupie ułanów. Pani tez zgrabna była.
Zaznaczam, że na tej imprezie to nie jedyny Pentax był.

daśko  Dołączył: 15 Mar 2010
Rozmowy o fotografii i sprzęcie:

"Jezus Maria. Przecież ten człowiek to jakiś wariat."

[ Dodano: 2010-09-11, 22:07 ]
"Ja uważam, że lustrzanka to najmniej wymagający i najłatwiejszy w obsłudze typ aparatu jaki spotkałem. A nie dawno jeszcze lustrzanka małoobrazkowa na klisze była uważana za badziew dla amatorów. Współczesny kompakt to wyzwanie w stosunku do obsługi. ;)"

birdm  Dołączył: 16 Mar 2010
W wątku o Claptonie
jorge.martinez napisał/a:
Lejka, you've got me on my knees.

k.kowalski  Dołączył: 20 Mar 2010
Cytat co prawda z 15.05.2008 :)
Odnośnie dyskusji Pentax K20D czy Canon 40D, a także kompatybilności obiektywów Pentaxa z Samsungiem.

Tadeus72 napisał/a:
Z samsungiem dzialaja w pelni uszczelniane szkla pentaxa z tym nowym silnikiem ? Bo jak nie to w sumie traci sie zalete wodoszczelnosci..

Na logike powinny dzialac ale gdzies czytalem, ze jednak nie.

lechfor napisał/a:
gdzie to czytałeś ?

nie wodoszczelność... weather to nie water, nie są to aparaty do nurkowania

----
Inna sprawa: wbudowany słownik w FF znajduje mi pisząc posty 'Canon', ale 'Pentax' już nie :(

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
bix napisał/a:
Vera napisał/a:
Idę czym rzucić o podłogę

Uważaj na szwedzką, lepiej sprężynuje od polskiej sosny.

[ Dodano: 2010-09-15, 21:23 ]
Argumenty Opiszona są nie do podważenia! :mrgreen:

opiszon napisał/a:
mam prawie pewność, że nigdy nie byłaś facetem (no wiesz, córka i takie tam)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

drawa  Dołączył: 17 Sie 2010
:!:
Cytat
HDD Seagate 20GB model ST320011A Barracuda ATA IV martwy elektronika milczy.

Vera  Dołączyła: 24 Cze 2010
mcgyver napisał/a:
Zawsze się zastanawiałem czy gdy kobiety tak mówią to serio tak uważają, czy jest to forma prowokacji nastawiona na skłonienie faceta do czegoś do czego on skłania się kilka razy wolniej niż skłonna jest skłonić się skłaniająca... 8-)

:-B
...
DrEwNiAK napisał/a:
Mój kolega przetrzymywał w lodówce, to co jest potrzebne do badania na nosicielstwo. Chłopaka pewnie zatwardziło, a że musiał trzy dni pod rząd oddawać z nowej porcji, to zrobił jedną i rozdzielał każdego dnia. :roll:

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Komentarz do sytuacji, w której piwo zalało znajdujący się w plecaku obiektyw.
SebastianC. napisał/a:
Kala44, masz na przyszłość nauczkę żeby w plecaku nosić wódkę zamiast piwa. Jakby co to alkohol szybko odparuje i nie będzie kłopotu, a przy okazji optykę i elektronikę przeczyści :mrgreen: .

[ Dodano: 2010-09-20, 20:34 ]
Puenta opiszona - bezcenna!

marcin21d napisał/a:
Witam, w tym tygodniu mam zamiar zakupić K-x'a i chciałbym, zaraz po zapoznaniu się z nim, dokupić do niego teleobiektyw, do celu m. in. takiego jak w temacie. Jaka była by najtańsza sensowna opcja? Sąsiedni blok oddalony jest od mojego powiedzmy o 200m (noc, zapalone światło w pokoju...).

Pinus_ napisał/a:
Stałoogniskowy 500/5,6 z serii Pentacon na M42 jedyne 4.5 kg ale używany na statywie wart tych 700 zł.

marcin21d napisał/a:
Pinus, A coś tańszego i lżejszego istnieje?

opiszon napisał/a:
"Twój weekend" w kiosku

[ Dodano: 2010-09-20, 21:28 ]
P.S. Ostatni wymiana zdań w wątku zatytułowanym:
[szkło] Obiektyw do podglądania sąsiadki
:mrgreen:

Jacek S  Dołączył: 28 Kwi 2008
pablo napisał/a:
Wkurza mnie tylko polityka cenowa Pentaxa. Nie rozumiem jej. Takie fajne aparaty, a takie drogie.

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
z wątku o GX20 ;-)

andybond napisał/a:
Marcus napisał/a:
Tylko co ja zrobię jakbym z nim upadł :-(

Zgłosisz się do najbliższego Oddziału Pomocy Doraźnej celem opatrzenia ran.Siniaki z czasem zejdą same :mrgreen:
Marcus napisał/a:
Po tych 11 miesiącach wygląda nadal jak nowy - nie ma żadnej ryski - niestety już 1400 zdjęć zrobiłem

No to kolego myślę że pretendujesz do roli takiej forumowej Latimerii-człowieka dinozaura :lol:
Zakładając że migawka wytrzyma tylko 50 000 cykli to masz spokój na :shock: prawie 33 lata :!: :!: :!: :!:
A wtedy już jak ci padnie Sam pójdziesz do odpowiedniego punktu (bo takie na pewno w tym czasie powstaną) gdzie wszczepią ci chip za pomocą którego obraz z narządu wzroku za pomocą łącza wireless będziesz przenosił do komputera. :lol:

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Eustachy napisał/a:
dlugas1982 napisał/a:
żubr z biedronki

No patrz Pan, jak z takiego małego owada może wyrosnąć byczysko. :lol:

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
Z "Fotografia uliczna":
tatsuo_ki napisał/a:
nie jest wielką sztuką znaleźć kogoś, kto będzie wydawał się ciekawą postacią do sfotografowania... sztuką jest tak sfotografować, by ktoś był ciekawą postacią do oglądania...

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Yura napisał/a:
Po prostu k10d był już takim prze-aparatem, że ciężko było zrobić coś lepszego :evilsmile:

k10d jest etalonem, jest bożkiem, jest końcem i początkiem, jest przenikającą esencją swojej własnej zaj****tości :evilsmile: (i wcale tego nie mówię, bo mam kadyszkę :-P )

W Hoya spanikowali i zadali sobie filmowe pytanie: "What have we done?! What have we done?!" i w swoich głowach usłyszeli cichym szeptem odpowiedź "We create a monster...". Wiedzieli, że takie zuooo nie może istnieć i uśmiercili całą linię :evilsmile:

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
tatsuo_ki napisał/a:
wszystko już było...

jeśli kiedyś wytatuuję sobie jakiś napis, to będzie właśnie to zdanie...

f.lamer  Dołączył: 12 Wrz 2010
Masaho napisał/a:
Gdy w zimę zimno w paluszki,
połóż je na stopce ulubionej puszki ;)

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
Benek napisał/a:
Kolejny nawróceniec, dla którego Święty Graal jest tylko jeden: boski, wyniosły i dumny Nikon d700, spowity w niebiańską mgłę i opary foto-magii, do którego wiedzie jasna ścieżka przez mroczne labirynty zwątpienia i lęku. Lek na całe zło, kamień filozoficzny sztuki, czarodziejska skrzynka z utajoną siłą...

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
andybond napisał/a:
Traktujcie swój sprzęt jak żony,z miłością a nie jak prostytutki które po kilku numerkach zmienicie na nowe.

nic dodać nic ująć... ;-) :-B

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
bobek napisał/a:
instrukcja sie klania

Boję się o jej plecy, od tych jej ciągłych ukłonów i dygnięć.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Eldred napisał/a:
WOW!!! chyba musze wyprowadzić mojego pentacona na spacer

peterK  Dołączył: 03 Sty 2009
Kupujesz, focisz, dokupujesz, sprzedajesz, wyrzucasz, kupujesz Nikona, przerzucasz się na zbieranie słoników.

Skocz do: