opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
gezeb - aparat pochodzi z obcej formy dystrybucji :-P

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Kurcze opiszon ma chyba baze naszych sprzętów ;-)

mam po prostu w miarę dobrą pamięć międzywątkową :-P

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
to prawda. aparat zakupiony w singapurze wiec jedynie gwarancja miedzynadorowa

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Scaliłem z istniejącym wątkiem, który nota bene warto przejrzeć.

dzieki jorge.martinez, , teraz przynajmniej wiem ze dhl napewno nie zamowien :P
wezme ups. musze przeczytac dokladnie oferte na ich stronie, czy np jest mozliwosc zeby kurier przyjechal do mnie po ta paczke...

daśko  Dołączył: 15 Mar 2010
Samp napisał/a:
A ja sobie teraz spokojnie poczekam, aż przyjdą zrobić poprawki...

Tak z ciekawości: Kiedy przyszli?

marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
paradziqs,
Cytat
czy np jest mozliwosc zeby kurier przyjechal do mnie po ta paczke...

Gdy u mnie wysyłają z firmy paczki kurierzy przyjeżdżają.Trzeba tylko do nich zadzwonić i zamówić kuriera

marfalc, jakis dodatkowy koszt za taka usluge?

marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
Nie wiem.Ja pracuję na magazynie zamawianiem kuriera zajmują się ludzie z biura.

paradziqs, zamawiaj UPSa przez te stronki co ci podałem linki, podajesz adres domowy, czy też firmowy, podajesz godziny w których będziesz, drukujesz list przewozowy, przyjeżdża kurier, skanuje list, zabiera paczkę i wio

aha, no i po drodze będziesz musiał zapłacić kasę - przy pomocy wygodnych płatności internetowych

od czasu jak poznałem pośredników, nie korzystam bezpośrednio z kuriera, bo się nie opłaca po prostu

aaa to taki bajer.. opiszon, wielkie dzieki :)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
opiszon napisał/a:
od czasu jak poznałem pośredników, nie korzystam bezpośrednio z kuriera, bo się nie opłaca po prostu
Potwierdzam. Dzieki namowie jednego z forowiczow skusilem sie na www.wysylajtaniej.pl. Testowalem juz kilkukrotnie i jestem sklonny calkowicie sie na nich przerzucic. Przy takiej obsludze wole wydac te 5 zl wiecej za paczke, byleby tylko ograniczyc koniecznosc odwiedzania poczty.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
http://epocztakurierska.pl/

Ja korzystam regularnie z tego. 17zł za UPS Standard bodajże. Bardzo przyjazna i fajnie zrobiona stronka.
No i można ją podpiąć do allegro przed WebAPI co dla mnie było wielkim ułatwieniem.

Kurier przyjeżdża, zabiera od Ciebie paczkę (musisz wydrukować etykiety wysyłki, które dostaniesz na maila).
Płacisz albo przez platnosci.pl albo przez dotpay. Nie mogę sobie teraz przypomnieć. No ale tak czy siak jest to bardzo szybkie i bezproblemowe.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Za UPS zapłaciłem ostatnio niecałe 38PLN (ubezpieczone, bez kosztuje niewiele mniej). Tamrona wysłałem do serwisu. :-/

SeizeThePicture, dlatego właśnie nie opłaca się zamawiać kuriera bezpośrednio na stronie firmy :)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
YellowLabel napisał/a:
dlatego właśnie nie opłaca się zamawiać kuriera bezpośrednio na stronie firmy :)
Bo Tamrony sie psuja od tego?

krzy90  Dołączył: 01 Sie 2010
YellowLabel napisał/a:
SeizeThePicture, dlatego właśnie nie opłaca się zamawiać kuriera bezpośrednio na stronie firmy :)

tylko gdzie?

matb, bo płacisz dwa razy tyle?

krzy90, miałeś podane przynajmniej trzy adresy zamiast strony głównej ups :)

wysylajtaniej.pl
kurierem.pl
kurjerzy.pl
epocztakurierska.pl
itd..

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Kiedyś po zrobieniu porządków sprzedałem na Alledrogo suszarkę ogrodową. Na poczcie niesympatyczne babsko dało mi alternatywę: albo zegnę suszarkę tak żeby nie była dłuższa niż 1,2m albo wyślę Pocztexem. Na stronce pocztexu kalkulator mi pokazał kwotę 90 zł!(suszarkę sprzedałem za 40PLN. Szukając propozycji firm kurierskich szczęśliwie trafiłem na stronę wysylajtaniej.pl i po obliczeniu kosztów wysyłki niezwłocznie zarejestrowałem się u nich. Nadałem paczkę za 20 zł,zapłaciłem online a na drugi dzień przyjechał kurier i zabrał przesyłkę.Od tamtej pory korzystam z ich pośrednictwa i każdemu mogę polecić. Zgłoszenie bezpośrednio w firmie kurierskiej to koszt prawie dwukrotnie wyższy a korzystając z pośrednika liczeni jesteśmy jakbyśmy mieli podpisaną umowę z firmą kurierską i wysyłamy paczki nie wychodząc z domu. Bardzo wygodny i bezpieczny sposób. W tej chwili dają do wybory DHL albo UPS. Mimo alternatywy dalej wysyłam DHL-em bo jeżeli kurier zabierze ode mnie paczkę dziś to jutro do końca dnia trafia ona nawet do Rzeszowa. Mam nawet numer do Bronka(kuriera który przyjeżdża do Lubska) także jak coś to dzwonię do niego. Ceny są bardzo niskie nawet w porównaniu z pocztą polską.
Pozdrawiam Andrzej

Skocz do: