pczarnul  Dołączył: 15 Lut 2007
sprzęt z UK
Witajcie,
Chciałbym się upewnić. Czy kupując sprzęt foto z UK (przez Internet) ponoszę jakieś dodatkowe opłaty poza ceną sprzętu i przesyłką? Czy ćwiczyliście to może w praktyce?
Pozdrawiam, Paweł

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
tylko koszt przesyłki - dotyczy krajów należących do UE - należy pamiętać że Szwajcaria do niej nie należy (przez to musiałem zrezygnować ostatnio z zakupu fajnego limiteda, bo mam od pewnego czasu pecha z przesyłkami spoza UE)

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
Amazon zniósł koszta przesyłek m.in. do nas przy kwocie powyżej Ł25.

berd  Dołączył: 08 Sty 2010
Crow, fajnie ;) ale akurat ceny na ktore patrzylem ;) sa wyzsze niz u nas ;) w srednio drogich sklepikach foto, swaja droga ci w UK-eju powoli zaczynaja na nas patrzec jak na potencjalnych klientow i otwieraja sie na rynek w PL.

Next kiedys nie chcial wysylac do PL, a teraz porto Ł5, czyli taniej niz po PL'u ;) obojetnie od ilosci szmat ktore kupujesz, a ceny... hmmm no coz wystarczy isc do galerii handlowej, a potem na ich strone ;). Sorry za OT.

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Nalezy pamietac ze w sprzecie na rynek UK, spust migawki jest po lewej stronie body ;-)

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
wuzet napisał/a:
Nalezy pamietac ze w sprzecie na rynek UK, spust migawki jest po lewej stronie body ;-)
Buahahahahahaha :-B

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
Kupujcie poki zlotowka mocna. W Polsce z towarow to tylko jedzenie i wodka sa tansze :-)

Vera  Dołączyła: 24 Cze 2010
wuzet napisał/a:

Nie no, to mi jakiś złom wcisneli :!: Zawsze dam się zrobić w konia. A naprawdę chciałabym aparat ze spustem po lewej stronie. Dziadek ma taki jeden stary aparat który tak ma. Fajna sprawa :-D

Edit:
Taki mały OT. Kiedyś na poczcie wysyłałam do babci paczkę. Patrzę na tabelę opłat, dosyć rozwinięta była ona. Coś typu : Kraje UE =X, Kraje dalsze =Y, Afryka i Rosja =Z, A no to ok mysle sobie, nie jest źle :-D
Daję paczkę a babeczka (nie jakaś młoda i goopia pindzia) do mnie mówi > No to skarbie, za przesyłke musisz zapłacić Z plus jeszcze tam cos.
:shock: Dlaczego? Przecież powinnam zapłacić X !
Nooo nie skarbie, Polska nie jest w europie ani w UE przecież.
A gdzie? W afryce? Czy za Rosją, tam pod Japonią może?
I widząc moja minę na dowód swoich racji pokazuje mi mapkę europy z krajami UE w żółtym kolorze i z mina wyższości prosi mnie o wskazanie Polski na tej mapie.
Musialam bidulke oświecić.
Troche głupio jej było, że Polska wypadła zaś w żółtym kolorze to całkiem ją zaszokowało. A mnie poraziła wprost jej durnota.
.. Może w tym Next-e też ktos zauważył że Polska nie jest tak daleko jak im wcześniej się wydawało :mrgreen:

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
radekone napisał/a:
tylko jedzenie i wodka sa tansze

o ile wodka jeszcze to z tym jedzeniem juz jest róznie

Vera cóż oni maja inne zainteresowania :-B

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
Na amazonie to ja niedawno nawet plyte glowna i zasilacz kupilem bo nigdzie nie bylo taniej :-)

Skocz do: