peterK  Dołączył: 03 Sty 2009
Poobijany kit - potrzebny dawca?
To w zasadzie winno być ogłoszenie, ale mimo wszystko wolę się poradzić.
Jak niektórzy zauważyli, ostatnio żaliłem się na szałcie, jak to upuściłem aparat - całą energię uderzenia przyjął kit II. Już myślałem, że koniec z nim, a tu zaskoczenie, działa. Ale jednak nie do końca. Dźwigienka, która pozwala przymykać przysłonę, nie wracała na swoje miejsce, a więc po założeniu szkiełka na korpus dostępne dla mnie były tylko przysłony maksymalne (dla 18mm 3.5, dla 30mm 4.0 itd.). Dziś podjąłem się rozkręcenia kita, i jak się okazało, cały mały pierścień, na którym jest wyżej wymieniona dźwigienka zamontowana, był całkiem pogięty - domyślam się, że w wyniku upadku, bo czegóż innego. Heroiczne próby wyprostowania ustrojstwa spaliły na panewce - to zbyt miękki metal, i jak jedno wyprostuje to co innego się krzywi. Żebym nie był gołosłowny, i gdyby nie wszyscy mnie zrozumieli, przesyłam zdjęcia:

A zatem, pytanie brzmi: da się to gdzieś kupić? A jeśli nie, to może u kogoś na półce leży rozwalony kit, który do niczego sie już nie nada, a tę część moze mieć nie połamaną? ;-)

Help :mrgreen:

Pawelzqx  Dołączył: 22 Mar 2009
Mam tą część. Z przyjemnością ją odstąpię :-) . Proszę o adres na PW.
Pozdrawiam

peterK  Dołączył: 03 Sty 2009
Poszło PW :-D

[ Dodano: 2010-10-26, 21:34 ]
Odebrałem od Pawła tę część (jeszcze raz dzięki), założyłem i... nic. dalej nie się nie domyka. Pewnie coś, do czego ja nie dojdę, sie zepsuło. Mimo to postanowiłem dalej go rozkręcać - no i tak wziąłem i rozkręciłem, że nie umim skręcić :roll: :lol:
Jest gdzieś może komiks krok po kroku jak złożyć kita :roll: Pytam całkiem poważnie. :-)

Skocz do: