pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
K-x: mała zabawka dla dużych chłopców.
LysyRudy napisał/a:Przetestowałem i kupiłem elemnts9, widzę jedną poważną wadę nie można nagrywać akcji , nie można zastosować jednego ustawienia dla kilku zdjęć. Czy jest na to jakaś rada?
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
To jeden z kilku powodów, dla których Elements jest 10 razy tańszy od Photoshopa CS.LysyRudy napisał/a:Przetestowałem i kupiłem elemnts9, widzę jedną poważną wadę nie można nagrywać akcji , nie można zastosować jednego ustawienia dla kilku zdjęć. Czy jest na to jakaś rada?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
np konwersja do BW, robie jedno zdjęcie tak jak mi odpowiada no a potem hurtowo wszystkie. Tak jak piszesz do każdego zdjęcia podchodzi się indywidualnie więc zdecydowałem się na ten program i uważam że to dobra decyzja. Cena programu faktycznie nie jest wygórowana mi udało się jeszcze kupić z 329 zł teraz u oficjalnego dostawcy jest trochę drożej bo jest duży popyt, chłopaki nie nadążają z wysyłkąMichu napisał/a:Możesz rozwinąć, jakiego rodzaju ustawienia chciałbyś stosować do wielu ujęć?
Michu napisał/a:Podstawowe przetwarzania (zmiana rozmiaru, wyostrzenie, dodanie znaku wodnego) są dostępne w PSE.
Pozdrawiam, Tomasz
Michu napisał/a:WORaS - co to znaczy "niektóre ficzery są dostępne tylko za pomocą akcji"?
Pozdrawiam, Tomasz
Michu napisał/a:W innym wątku o Elementsie podawałem linki do darmowych pluginów.
Jeden z nich (odpowiednik mieszania kanałów) ma te same możliwości, co Convert to black and white.
Korba napisał/a:Funkcja vibrance jest wprawdzie dostępna w ACR, ale w PSE nie da się jej wykorzystać do już wywołanych zdjęć.
K10D | DA 35mm f/2.8 ltd. | FA 50mm f/1.4 | DA 70mm f/2.4 Ltd. | K 150mm f/4 | kit | Tamron 70-300mm f/4-5.6 LD Di | Metz 48 AF-1
WoRaS napisał/a:Michu napisał/a:WORaS - co to znaczy "niektóre ficzery są dostępne tylko za pomocą akcji"?
W Elements nie ma m.in. możliwości dodania maski do istniejącej warstwy, nie ma również dostepnego channel mixer (nie ma takiej mozliwości z poziomu menu, nie ma przycisku ani skrótu). Jednak mozna zneleźć w sieci akcje, które rozwiazują ten problem.
Samsung GX-10 , Sigma EF-530 DG Super , Kit + Auto Revuenon 50mm/1.4 , Helios m42 135/2.8 , tamron sp 17-50/2.8 , Jupiter-9 85/2 , Sigma 70-300 APO. Nikon d7000 ,Nikkor 50 1,8G ,Nikkor 35 1,8G
MarcinS napisał/a:Możesz otworzyć tiffa czy jpga w ACR za pomocą komendy "Open As" (Alt-Ctrl-O), w okienku wybierasz opcję open as Camera Raw
Korba napisał/a:Zatem teraz muszę tylko poczekać na polską wersję, która coś się opóźnia (wiem, że to lamerskie posługiwać się polskojęzyczną wersją Photoshopa, ale jednak wolę, jak program gada do mnie w ojczystym języku).
komtur napisał/a:Na polską wersję PSE 9?
Przecież jest taka wersja![]()
Korba napisał/a:Teoretycznie tak. Ale w praktyce chyba jeszcze niekoniecznie.
K10D+kit/H44m4/H44K/ Samyang500Preset/FA80-320
+FED3+FED4/Jupter12
+Start66S
Nie wycinajmy exifów