blackmoon  Dołączył: 16 Paź 2010
Ciekawe wnętrza w Krakowie
Czy ktoś miałby może jakieś pomysły odnośnie fajnych wnętrz do zdjęć (portret, itp.) w Krakowie? Przede wszystkim chodzi mi o coś takiego, gdzie modelka lub model nie zamarzała / zamarzał by po chwili sesji (do tej pory bawiłem się głównie w plenerze, ale późna jesień/zima właśnie z tych względów dyskwalifikują plener - nie chcę zdjęć w futrze ;-) ), oraz gdzie było by na tyle dużo miejsca, żeby można było jakieś dodatkowe oświetlenie rozłożyć.

PS. Studio raczej nie wchodzi w grę - zbyt sterylne jak dla mnie.

kwantus  Dołączył: 08 Lip 2008
co niektórzy lubią " PREFABET"

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
blackmoon, trochu zależy od charakteru zdjęć jakie chcesz zrobić, ale spróbuj w akademikach na miasteczku agh 8-)

blackmoon  Dołączył: 16 Paź 2010
Dzięki za odpowiedzi.

kwantus napisał/a:
co niektórzy lubią " PREFABET"

Właśnie swego czasu miałem się tam wybrać, ale z różnych źródeł różne rzeczy słyszę odnośnie ochrony, itp. To też nie ma być jakaś partyzantka, bo trochę głupio zbierać lampy, statywy i skakać przez płot jak tylko ktoś będzie szedł ;). Nie wiem za bardzo z kim trzeba by było oficjalnie załatwiać zezwolenie na zdjęcia tam? Podobnie sprawa wygląda z Kamieniołomem Liban (te tereny to jest chyba własność Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunalnego?). Niby można zejść i zdjęcia porobić, ale jak się jest z modelem/modelką i sprzętem do doświetlenia to raczej wypadało by mieć jakieś oficjalne pozwolenie.

sołtys napisał/a:
blackmoon, trochu zależy od charakteru zdjęć jakie chcesz zrobić, ale spróbuj w akademikach na miasteczku agh 8-)

A jakieś konkrety? Swego czasu tam studiowałem (ale to krótki epizod ;-) ) - jeden akademik pamiętam - miał jasny korytarz, natomiast pokoje chyba trochę za ciasne na zdjęcia. Nie wiem też, czy nikt by się tam nie czepiał jakbym wparował z aparatem? :-)

Skocz do: