ME Super + SMC-M 135/3.5 + SMC-M 50/1.7
"Living is easy with eyes closed"
najważniejszy jest obiektywmex napisał/a:czy w wypadku slajdu patrzeć na lustrzankę czy na dalmierz.
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Serio? A skąd wiedzą, że w kasetce jest slajd? To się jakoś ustawia czy z kodu DX wiadomo?powalos napisał/a:Z1(p) i MZS mają dwa dodatkowe styki, które informują elektronikę, że w aparacie znajduje się kaseta ze slajdem.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:A skąd wiedzą, że w kasetce jest slajd?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:matb napisał/a:A skąd wiedzą, że w kasetce jest slajd?
Tego nie wiedzą bo kod DX tego nie określa, wiedzą jaka jest tolerancja naświetlania filmu http://www.foto-info.pl/s...ch-kody-dx.html
"You need obsession, dedication and balls. You need to be different." M.Parr
Moje pstryki
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
radekone napisał/a:Provia ma -0.5 +0.5 bo sprawdzilem
"You need obsession, dedication and balls. You need to be different." M.Parr
Moje pstryki
Mauros napisał/a:pytanie, czy wszystkie filmy (slajdy) to mają?
sylwesto napisał/a:Robię slajdy na MZ-5N i skopane ekspozycje to tylko i wyłącznie moja wina. Aparat spisuje się znakomicie.
K10D | MZ-5n | MZ-M
sylwesto napisał/a:Robię slajdy na MZ-5N i skopane ekspozycje to tylko i wyłącznie moja wina.
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
K10D | MZ-5n | MZ-M
Odejdźmy zanim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki
Nie posiada też TTLaPUZO napisał/a:Jest jeszcze MZ-M. Dla mnie super tylko AF nie posiada.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką