martino  Dołączył: 06 Paź 2009
Photoshop CS4 kontra aero Windowsa 7
Może ktoś miał podobny problem,bo ja powoli się poddaję....
Win7 na nim PS 4,w przypadku pracy przy załączonym aero robi się jeden wielki bajzel.
Ciemny ekran,próby odświerzenia ekranu.
Teoretycznie problem do rozwiązania,wyłaczenie aero i praca na profilu klasycznego windowsa,wtedy nic się nie dzieje.
Niestety, komputera używa kilka innych osób,zmienia profile,ja też czasem się zapomne i kilka minut trwa powyłanczanie wszystkiego i praca od początku.
Sprawdzałem na kilku sterownikach,to samo.

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
martino napisał/a:
komputera używa kilka innych osób,zmienia profile,ja też czasem się zapomne i kilka minut trwa powyłanczanie wszystkiego i praca od początku.

Inaczej: a profile użytkowników nie działają? Zalogowanie (przelogowanie) nowego powinno trwać kilka sekund z własnymi ustawieniami... Znowu "wszyscy" na jednym koncie pracują? (i pewnie na dodatek jeszcze administratora? - choć w 7 już domyślnie z pewnymi ograniczeniami na szczęście). Chyba, że komp nie jest podłączony do Internetu, to wówczas od biedy zrozumiem coś takiego...

Co do pierwszej części się nie wypowiem, bo tematu zupełnie nie znam...

Jak pisałem wyłączenie aero ,czy przelogowanie nie jest problemem,tylko pytanie czy jest rozwiązanie.
Człowiek powinien ułatwiać sobie życie ,a nie komplikować

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
Spróbuj wyłączyć opcje akceleracji sprzętowej w Photoshopie (szukaj w Preferences > Open GL gdziesik).

Wojtekk,też do tego doszedłem,ale ciągle szukam rozwiązania ,a to tylko półśrodki ;-)
Chyba zostanie poczekać na nowe sterowniki ati.

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
martino napisał/a:
Wojtekk,też do tego doszedłem,ale ciągle szukam rozwiązania ,a to tylko półśrodki ;-) Chyba zostanie poczekać na nowe sterowniki ati.

Nie oczekiwałbym, że to coś pomoże. Sam mam CS5 i Ati i śmiga jak złoto, a więc myślę, że może nie chciało im się w CS4 poprawiać... Dopatrywałbym się błędu raczej w niekompatybilności Szopy niż w sterownikach Ati.

Jeszcze trochę pomęcze,najwyżej zrobimy to trudniejszym sposobem ;-)

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
martino napisał/a:
kilka minut trwa powyłanczanie wszystkiego i praca od początku.
Rafi napisał/a:
Inaczej: a profile użytkowników nie działają? Zalogowanie (przelogowanie) nowego powinno trwać kilka sekund
martino napisał/a:
Człowiek powinien ułatwiać sobie życie ,a nie komplikować

I właśnie dlatego napisałem co widać wyżej. Mnie różnica między kilkoma sekundami a minutami zdecydowanie ułatwiłaby życie. Oczywiście w przypadku braku znalezienia rozwiązania głównego problemu. Zdaję sobie doskonale sprawę, że to tylko półśrodek... Nie wiem, na ile win i 7 pozwala na personalizację ustawień, ale może po prostu warto stworzyć profil użtkownika "graficznego", jeśli nie wszystko chce działać prawidłowo i tak jak powinno?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Rafi napisał/a:
Zalogowanie (przelogowanie) nowego powinno trwać kilka sekund z własnymi ustawieniami...

Można zmieniać użytkownika bez przelogowywania. Zdecydowanie przyśpiesza to całą operację i nie zamyka pootwieranych aplikacji.

Skocz do: