White  Dołączył: 31 Paź 2008
korkotrampek, miałem polar slim Kenko pro coś tam coś tam i spokojnie wkręcałem pierścień i używałem.

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
Poniżej dwie foty K-5 z podpiętym DA15, flitrem polaryzacyjnym Marumi DHG super i holderem Lee z połówką 0.9 - zero winiety i można jeszcze jeden filterek zarzucić. Holder Lee dokręcony do filtra Marumi za pomocą dwóch pierścieni redukcyjnych 49-62 i 62-77

korkotrampek  Dołączył: 26 Lut 2008
ale przecież lee umożliwia nakręcania polara z przodu, więc czemu wkręcasz na obiektyw?

korkotrampek napisał/a:
ale przecież lee umożliwia nakręcania polara z przodu, więc czemu wkręcasz na obiektyw?

Bo pierścień mocujący z przodu kosztuje 250 pln, filtr heliopan 105mm lub B+W 105 mm w granicach 1000 pln ;-) A Marumi DHG Super 49 mm z ebay'a wyszedł mi za 135 pln.....

no też tak pomyślałem po napisaniu tego posta :)) ALe mimo wszystko, ja osobiście gdybym już miał kupić system lee to tylko po to by właśnie o te akcesoria całość uzupełnić.

Widzisz różnicę między szarakami lee a np hitechami?

korkotrampek napisał/a:

Widzisz różnicę między szarakami lee a np hitechami?

No widać...nie ma zafarbów przy Lee, holder jest nieporównywalnie lepszy w użytkowaniu aniżeli Cokin, filtry wydają sie być bardziej trwałe...

no te zafarby to poważny argument

Skocz do: