dzerry napisał/a:Ja w Jelitkowie, a ty?
egzaminy juz pozdawane ??Iza napisał/a:życie jest ciężkie
SuperA|MX|*ist|MZ-5|MZ5n|Z1P|K-5IIs|
MotorA|Winder MX|BG-20|FG|FG|DBG4|
M40|A50|A35-70|
DA18-55|A35-70|DA*50-135|DA50-200|T28-200|S70-300|
AF220T|FTZ330|FTZ500|FGZ360|FGZ540 x 2|
--------------------
K100Ds->K10D->K20D->K-5->Km
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
Iza napisał/a:nie umiem robić wesołej miny na zawołanie, smutek jest moim stanem naturalnym.
Odejdźmy zanim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Od dzisiaj tylko dwa Olympusy, Canon. Do Rollei-a przyssała się mała.
Vera napisał/a:Wprawdzie swoje słowa napisałeś kilka dni temu, pewnie już ci przeszło i powróciłeś do wyjściowego stanowiska.
CytatFotografia to dziwna sprawa. Ale to tylko obraz. Rzeczywistość częstokroć jest smutna, szara. Chcemy od niej uciekać. Pewnie dlatego wszyscy tutaj mają aparaty. Z definicji narzędzie bardzo obiektywne, a mnie się zdaje że mniej obiektywnego narzędzia do przenoszenia myśli to człowiek jeszcze nie wymyślił.
CytatPewnie jestem goopia, wiem.
PUZO napisał/a:
Vera napisał/a:Z definicji narzędzie bardzo obiektywne, a mnie się zdaje że mniej obiektywnego narzędzia do przenoszenia myśli to człowiek jeszcze nie wymyślił.
Dokładnie nad tym samym często się zastanawiam oglądając różne zdjęcia tej samej osoby. Na każdym z nich jest ktoś inny. Wystarczy inne światło, kąt patrzenia, czy jak napisałaś zestawienie kolorów i kontastów. Nie ma nic mniej obiektywnego niż obiektyw. Tak sądzę.
CytatWłaśnie - prawie sobie ręce połamałem próbując je tak ułożyć .
K200
PUZO napisał/a:Apropos. Pamiętasz kiedyś Ci powiedziałem, że jesteś podobny do pewnego aktora. Przypomniałem sobie nazwisko. To Andrzej Precigs. Grał Teofila Różyca w "Nad Niemnem".
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
boso
boso
Pentax K-r - 10-20 l 30 l 55 l 85
Yashica Electro 35 GSN - 45
Mamiya 645E - 55 l 80