mariusz m.  Dołączył: 17 Sty 2007
Instrukcja PPL z K100D?
Czy w pudełku z K100D powinna być instukcja do PPL? Na str. 13 instrukcji aparatu nie jest ona wymieniona, natomiast na str. 201 w rubryce akcesoria - jest. Ja ze swoją kasetką takowej instrukcji nie dostałem. Czy w takim wypadku można ją wydrukować sobie z płyty? Jakoś nie widzę takiej opcji. Dzięki zo podpowiedzi.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
mariusz m., ja nie dostałem instrukcji, kupowałem w MM, w oryginalnym pudełku itd. Tak więc najwyraźniej dystrybutor jej nie dołącza.

dzięki,
w takim razie można ją jakoś zdobyć?

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
A nie szukaliście na dołączonych płytach :)

dyptam,
Do kasetki dali ci więcej niż jedną płytę? Jaką? Znalazłeś na niej opcję wydruku instrukcji? Ja jakoś tego nie widzę, może jestem slepy. Jakby mnie ktoś oświecił to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
mariusz m., Dokładnie, dostałem 2 płytki i wydaje mi się, że na tej drugiej mam instrukcje. :-D

[ Dodano: 2007-05-19, 22:36 ]
mariusz m., Potwierdzam, na drugiej płytce są manuale do obu programów.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Manula do PPD krążył gdzieś w jakimś wątku. Pewnie jest jeszcze podpięty, ale niestety nie jestem wystarczająco bystry, by go odnaleść.

he, he, znalazłem
http://www.pentax.pl/programy.html
jak widać najciemniej pod latarnią :mrgreen:
Swoją drogą czuję się trochę oszukany, że dali mi tylko jedną płytkę. Nie chcę tutaj wytaczać jakichś dział przeciwko sklepowi, ale wcisnęli mi też wtedy używana kartę SD, to już oznacza że więcej nic od nich nie kupię.
:evil:

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
ja tez dostalem jedna plytke, a ile ich niby powino byc?

jack  Dołączył: 25 Mar 2007
tom napisał/a:
ja tez dostalem jedna plytke, a ile ich niby powino byc?

tom to wątek dot. kasetki. Ja do mojej kadyszki dostałem 2 płytki: z PPL-em i drugą z manualami.

tom, ja też dostałem jedną. Spoko, tak powinno być.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
mariusz m. napisał/a:
Czy w pudełku z K100D powinna być instukcja do PPL?
W K100D nie miałem, ale z K10D była papierowa po polsku.

tomekz  Dołączył: 10 Kwi 2007
Witam,

a ja w pudełku z K100D dostałem 3 płyty:
Software S-SW 53
Operating Manuals
Pentax.lenses

Czyli pudełko pudełku nierówne.

Pozdrawiam pentaksiarzy,
Tomek

ps. To mój pierwszy post na grupie więc pięknie witam grupowiczów.
To dzięki tej grupie kupiłem Pentaxa :)

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Vitaj Tomekz.
tomekz napisał/a:

To dzięki tej grupie kupiłem Pentaxa :)
Móglbyś wymienić te osoby? Admini wyciągną odpowiednie konsekwencje...

Sławek_S  Dołączył: 21 Mar 2007
bEEf napisał/a:
mariusz m., ja nie dostałem instrukcji, kupowałem w MM, w oryginalnym pudełku itd. Tak więc najwyraźniej dystrybutor jej nie dołącza.

To ciekawe, ja też kupowałem swój k100d w MM i własnoręcznie otwierałem pudełko. W środku była papierowa instrukcja do PPL i PPB, za to nie było samej instrukcji obsługi aparatu. Dziwne to jakieś. :)

Widocznie jak im się sypnie, tak jest :-)

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
Tylko po co komu te wszystkie papiery i instrukcje wystarczy czytac forum i wychodzi na to samo albo i wiecej :lol:

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Polar, i to jest wlasnie _problem_ - nikt nie czyta instrukcji, podczas gdy wiekszosc problemow nowych uzytkownikow jest tam rozwiazana. RTFM everybody:!: 8-)

MieCz  Dołączył: 07 Maj 2007
Ja dostałem 1 CD + instrukcję książkową PL. Całe szczęście, bo czytanie instrukcji na pececie jest uciążliwe i nie można tego robić podczas posiedzenia w WC. :mrgreen:
Na płycie nie ma ACDSee, ale jest za to Silkypix

kosafwc  Dołączył: 24 Lut 2007
ja kupiłem k100d w Anglii 4 dni temu, dostalem papierowe instrukcje (knigi wręcz) i dodatkowo 3 plyty (oprogramowanie + instrukcje + dvd z jakimis reklamowkami obiektywow pentaxa).

Skocz do: