Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
tomek8723, W ciagu 10 lat zajechałem trzy takie rowerki w czym rekordowo rowerek HMS padł po niecałych dwóch latach (rozsypały się łożyska i skrzywił support). A jeździłem tylko po 100km tygodniowo przy średnim obciążeniu.

Tragedia to są ograniczenia w ustawieniach tak tanich rowerków i trenażera to nigdy nie przebije :-) Nawet ten montowany pod tylne koło jest 100 razy lepszy jak rower treningowy.

Najlepsza zabawka to wcześniej opisywany wioślarz lub odłożyć trochę więcej i kupić bieżnię (szybkie chodzenie jest znacznie efektywniejsze od biegania ;p)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Hm, wioślarz mnie zainteresował. Teraz pytanie - jak nie concept to co? Tak, żeby kosztowało to z połowę tego co concept? W domu i tak nie będzie katowane 12 godzin na dobę.

tomek8723  Dołączył: 18 Mar 2010
Pietras, myślałem o trenażerze, ale ten sprzęt nie ma być tylko dla mnie. Mamy nie wsadzę na trenażer raczej... poza tym cenowo dobry trenażer to jest niezły rowerek. Nie wiem jaki sprzęt zajechałeś ten za 600zł czy 1000zł a może tańszy...?

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Ceny były pomiędzy 500 a 700zł, jeżeli już się uprzesz na taki to sprawdzaj na jaką wysokość można ustawić siodełko. Niektóre z nich mają bardzo małą maksymalną wysokość, przez co nie będziesz mógł wyprostować nogi.

Soosa  Dołączył: 10 Kwi 2009
@PiotrR,
Wygląda jak Concept i jest za około 1/3 ceny i tyle mogę o nim powiedzieć. Może coś na sieci o nim znajdziesz. ja niestety nie miałem okazji korzystać z tej firmy.

Skocz do: