andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
  Zły Pentax
Tak sobie czytam na necie różne rzeczy na portalach i często bawię się dobrze czytając wypowiedzi "uczonych w piśmie". Proponuję w tym wątku zamieszczać cytaty z różnych stron świata które was bawią,złoszczą,rozbrajają a dotyczą myśli "Jaki to ten Pentax jest beznadziejny" ;-)
W komentarzach do opisu Pentaxa DA 35mm 2,4 Al na o...cznych:

rysiekp17@ rysiu a mowilem nie wchodz w ten syetm bo bedziesz plakal, po jakiego grzyba go kupiles teraz masz. Przeciez pentaxa nikt niezna z normalnych ludzi maja slabe, drogie i ciemne szkla, zadnego zdjecia pozadnego nimi nie zrobisz , przeciez 2,4 to ciemno jak w.... jest!....
....jak pakowac sie to w firmy ktore znaja sie na fotografowaniu....
.....O korpusach niebede pisal slawna matryca samsunga co szumi jak halny w tatrach, juz przy iso800, szkoda gadac.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Naprawdę chcesz cytować wypowiedzi różnej maści miernot fotograficznych, leczących własne kompleksy świadomościa posiadania "dobrego/właściwego sprzetu" ?

emem  Dołączył: 19 Kwi 2010
andybond: Ten gość co go cytujesz to może i uczony jest (w co watpię), ale na pewno nie w piśmie :-D

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
chociaż może to dobry pomysł :evilsmile:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Fafniak czy to pytanie retoryczne?

Fafniak napisał/a:
Naprawdę chcesz cytować wypowiedzi różnej maści miernot fotograficznych, leczących własne kompleksy świadomościa posiadania "dobrego/właściwego sprzetu" ?

Osobiście dobrze się bawię czytając tego typu "treści" ;-) "uczeni w piśmie" to oczywiście przenośnia mocno naciągana ;-)
Z tą miernotą bym się nie zgodził po takim cytacie tego samego człeka:
Pozatym pomysl ilu znasz profesjonalistow ktorzy korzystaja z tego sysemu.....
Tak więc to światowy człowiek o szerokich kontaktach i horyzontach ;-)

Tequila  Dołączyła: 12 Cze 2010
fajny temat.
Kolejny argument za tym, by nie ufać w 100% "znafcom" na wszelkich forach i zachowywać własny rozum:)

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Ma ktoś zarchiwizowany brokatowy test k20d, bo odnoszę wrażenie, że chyba się nieco odmienił...?
[edycja]
Tu jest kwintesencja tematu :-P :
http://grohoa.wordpress.c...-dla-mlodziezy/

whucash Odp: Zakup aparatu(...)
I nie kupuj Pentaxa, bo i o szkla trudno, i matryca szumi i zdecydowanie wiecej akcesoriow znajdziesz do wiekszych firm..

Tequila  Dołączyła: 12 Cze 2010
Nie pakuj sie w zadne Olympusy, Pentaxy czy Sony- sa to systemy ktore nie maja nic do zaoferowania jesli chodzi o jakosc zdjec ani zaplecze optyczne- i beznadziejny format matryc kwadratowych 3/4. Wybieraj tylko miedzy canon- nikon
:>
[usunęłam link]

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Wiecie, że portalom, na których są te bzdury pisane robicie większą reklamę poprzez ich linkowanie, niż ostrzegacie amatorów przed glupotami jakie ludzie w necie wypisują?

Ja jestem raczej za tym, zeby unikać polecania kogokolwiek, kto ma na stronie bzdury, zwłaszcza, jesli bierze za to pieniądze.

ziemo  Dołączył: 28 Gru 2008
pl.rec.cyfrowa przy okazji pojawienia się K5

2010-11-05 18:45:10 | maziek
Pętaks
Coś nadal nie chce zdechnąć.

:-D

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
temat moze i fajny, ale nie ma racji bytu.

Odejdzie w zapomnienie po tygodniu lub miesiącu, chyba że naprzemiennie minimum dwie osoby będą wynajdywały jakieś cytaty (gdyby pisała tylko jedna osoba, temat nie będzie dla nikogo widoczny jako "nieprzeczytany").

philip100  Dołączył: 30 Paź 2010
Ja już sobie zapisałem do ulubionych :mrgreen:
:-B Za pomysł

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
andybond napisał/a:
Osobiście dobrze się bawię czytając tego typu "treści

może w pierwszym momencie jest to śmieszne, ale po chwili refleksji żałosne......

Niestety - geneza tego tkwi w istocie funkcjonowania całego internetu- jak powiedził kiedyś pewien znany medioznawca, dawniej to ludzie anonimowo wypisywali głupoty tylko na drzwiach klozetów, ale po pierwsze mało kto czytał, a po drugie sprzątaczka co jakiś czas to zmywała i żadnej szkody nie było - jak jest teraz to każdy widzi. Zresztą bądźmy uczciwi, na naszym forum też znalazłoby się z kilka "kwiatków", bo nie zawsze każdy kompetentny ma ochotę dementować napotykane głupoty.

peterK  Dołączył: 03 Sty 2009
PK napisał/a:
Tu jest kwintesencja tematu :-P :
http://grohoa.wordpress.c...-dla-mlodziezy/

Klasyka. Komentarze jeszcze lepsze od tekstu. :mrgreen:

Cytat
temat moze i fajny, ale nie ma racji bytu.

Odejdzie w zapomnienie po tygodniu lub miesiącu,

perl, nie ma nic wiecznego.... no może poza ospą i piorem :mrgreen:
Założyłem wątek bo mnie naszło,nie spodoba się? Trudno,taka kolej rzeczy ;-)
Z drugiej strony o ironio podobne wypowiedzi wieszczące koniec,można przeczytać właśnie o Pentaksie :mrgreen:
Yeti napisał/a:
andybond napisał/a:
Osobiście dobrze się bawię czytając tego typu "treści

może w pierwszym momencie jest to śmieszne, ale po chwili refleksji żałosne......

Yeti,ja mam na to wypróbowany sposób:nie dopuszczam żeby chwila była za długa i doprowadziła do refleksji.To jak ze stosunkiem przerywanym-musisz wyczuć moment ;-)

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
andybond napisał/a:
perl, nie ma nic wiecznego.... no może poza ospą
?? ospa to zawsze wietrzna była...

me_how  Dołączył: 06 Lis 2010
To akurat z życia wzięte:

incognito: jaką kupiłeś lustrzankę?
ja: Pentaxa
incognito: kogo? nie znam. dlaczego kupiłeś coś nieznanej firmy, to ryzyko. Co oni innego robią jeszcze oprócz aparatów?
ja: yyy eeee wiesz co, muszę lecieć, mam parę spraw do załatwienia.

Zgodnie z moją zasadą "nie rozmawiaj z idiotami i ignorantami".

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
me_how, no trzeba było szczerze odpowiedzieć, że produkują jeszcze kolonoskopy :-P

kataryniarz  Dołączył: 19 Gru 2009
Spacer z rodziną po Krakowie, wyprzedzamy dwóch nikoniarzy i po chwili słyszę za plecami:
- patrz Pentax
- eee Pentax to g.... (mocno zirytowanym głosem, nie wiem czemu)

...rozbawiło mnie to niesamowicie :lol:

Skocz do: