lisu  Dołączył: 29 Mar 2010
k33l napisał/a:
lisu choć ostatnio widziałem na naszej giełdzie Pentax-A 50mm f1,4 za 450zł

Takich cudów raczej sie nie spodziewam na Batorego. Powracając do pytania czy porównując cosinona i pentaxa z takimi samymi parametrami coś przeważa na korzyść któregoś z nich? czy generalnie "wsio ryba" który?

[ Dodano: 2010-08-29, 20:41 ]
Ostatecznie staneło na Pentaxie-A 50mm 1.7 mam nadzieje ze to dobry wybór (za 275pln ;) ).

Dzieki i pozdr.

arkmyl  Dołączył: 18 Gru 2010
Mam pytanko, może troszkę nie na temat ale mam nadzieję nie nie objedziecie mnie ;-)
Przymierzam się do stałki sigmy 30mm. Tylko cena w naszych salonach jest pewną barierą..
Za to na ebay oraz zachodnich i amerykańskich sklepach internetowych są dużo tańsze. Kupował ktoś z Was juz coś w ten sposób??

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007

arkmyl  Dołączył: 18 Gru 2010
Dzieki :-D Własnie czegoś takiego szukałem.
Wesołych Swiąt

godojoshi  Dołączył: 22 Wrz 2009
remiczek83, 30mm Sigmy nie używałem, ale 50kę sigmianą owszem i jest to optycznie dla mnie szkło bajka. W kościele jak i na weselichu sprawdziła się znakomicie - mi akurat ta ogniskowa pasuje, ale takie po prostu jest założenie. Co do AFu, to u mojej siostry na k20d dziwnie się zachowywała, a na moim GXie wszystko elegancko. AF w trudnych warunkach może szybki nie jest...fakt, ale mówię w kontekście k20d czy GX20. Ostatnio szkło przyszło z serwisu po 5 chyba tygodniach i na k20d zaczęło być wreszcie normalnie. Jeżeli 30stka jest podobna do tej 50tki, to szkło zacne.

Skocz do: