Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Jak do muzyki to 2.0, jak do filmów i gier to 5.1, o ile masz miejsce żeby poprawnie rozstawić.
No i generalnie jakość dźwięku z takich np. creativów 5.1 a Microlabów solo6c 2.0 to przepaść.
Z takim dobrym stereo ocieramy się już o jakość taniego zestawu audiofilskiego, w sensie
że wyraźnie słychać różnicę między dobrze a kiepsko nagranymi płytami, między mp3 320, a płytą cd itd..

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
do komputera słuchawki, do telewizora dobre kolumny 2.0 ew 2.1

chyba że się nie ma miejsca ;-)

Gunner  Dołączył: 16 Kwi 2010
nie moge miec sluchawek bo nie slysze domofonow/dzwonkow do drzwi/telefonow.... :P coraz bardziej kusza mnie te 2.0

Gunner, bierz te Microlaby solo6c, jak ja żałuję że o nich nie wiedziałem dwa lata temu, już dawno bym je miał, zupełnie inna jakość, i przyjemność ze słuchania muzyki, odkrywam moje płyty na nowo, np.:
jak dobrze są nagrane płyty NIN i PMG :->

ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
Z kolumnami Microlab Solo6c miałem kontakt przelotny, niemniej sprawiają bardzo dobre wrażenie. Nawet nie ma najmniejszego sensu stawiać ich przy „pierdziawkach” typu - Logitech, Creative, czy przy jakiś tam Esperanza'ch lub Pirmax'ach (oczywiście wszystko zależy od gustu). To jest całkiem inna klasa, może nie rewelacja ale bez skali porównawczej do w/w. Wypytaj dokładnie Eldred'a. Na Twoim miejscu nie zastawiałbym się. Weź tylko pod uwagę rozmiary kolumn. No i tak na szybko podsumowując – zawsze opłaca się zainwestować w jak najlepsze kolumny... :evilsmile:

Eldred, podstawka pod kolumny "wymiata"... :evilsmile:

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Sorki za pytanie laika , nie mam o tym pojecia , może jest ktoś obeznany w temacie . Czy do odtwarzacza manta 068 mogę kupić bezpośrednio głośniki czy muszę kupić jakiś wzmacniacz . Kiedyś kupiłem zestaw Panasonica z nagrywarką EH-67 ale ma takie zabezpieczenia że 90procent filmów z komputera nie odtworzę . Udało mi się konwertować formaty , ale wtedy mam komunikat że płyta niesformatowana bezpośrednio w nagrywarce . Jeśli sformatuje w nagrywarce to nie nagram w komputerze na Windowsie 7 - koło się zamyka . Zdecydowałem się kupić Mantę 068 aby odtwarzać wszystko . Jednak dobrze byłoby mieć odtwarzacz muzyki bez włączania telewizora - pobiera sporo energi . Dlatego moje pytanie -czy jest możliwość kupna tanich głośników systemu 5.1 podłączenie bez potrzeby kupna i ustawiania wzmacniacza ? Mam mało miejsca w pokoju

ADestroyer, :-P no wiem, prowizorka na razie, ale w tym miejscu i tak bym standardowej podstawki nie dał bo na 100% kiedyś wywalę (trzymam nogi na biurku ;-) )

[ Dodano: 2010-12-30, 10:34 ]
pawel1967, każde głośniki aktywne podłączysz bez potrzeby używania wzmacniacza, jeśli taki zestaw ma swoje zasilanie to znaczy że jest aktywny (ma wbudowany wzmacniacz). Mirolaby solo6c (i 7c) są aktywne.

na szczescie mam troche wiecej miejsca i lepsza ustawnosc pokoju :P ale poki co juz sam nie wiem co brac, mam do wyboru Logitechy za 1/2 ceny siwetnych Microlabow i DA 35/2.4.................... :evilsmile: cos bedzie msuialo zaczekac do nastepnych wyplat teraz tlyko musze sie jeszcze troche przespac z tym i zastanaowic sie bez czego dam rade wytrzymac dluzej

Gunner, w zimie Ci się lepiej głośniki przydadzą niż obiektyw. Ja ostatnio prawie zdjęć nie robię bo po pracy się ciemno robi.. :-/

Gunner napisał/a:
teraz tlyko musze sie jeszcze troche przespac z tym i zastanaowic

Wiem jak to boli (kosztuje) kiedy masz dwie (dość drogie) życiowe pasje, a żona domaga sie jeszcze nowych mebli... :evil:

pawel1967, prawdą jest, że te Manty czytają i odtwarzają wszystko (nawet płyty chodnikowe)? Moje DVD nie wie nawet co to jest divix... :evil:

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
ADestroyer, manty odtwarzają wszystko. Co ciekawe, im bardziej porysowana płytka, tym lepiej działa :mrgreen:

ADestroyer napisał/a:
pawel1967, prawdą jest, że te Manty czytają i odtwarzają wszystko (nawet płyty chodnikowe)? Moje DVD nie wie nawet co to jest divix...
Dlatego kupuję zaawansowany model . Panasonic już mnie wpienia . Miałem tylko dylemat . Mój telewizor ma tylko jedno wejście HDMI a przerabianie kosztuje krocie . Manta 068 ma eurozłącze , HDMI i czincze . Będę musiał zrezygnować z HDMi podłączyć przez eurozłącze . zastanawiałem się nad kupnem 066 bo ten nie ma HDMI (30zł tańszy) ale stwierdziłem że lepiej mieć niż nie mieć . Manta nie będzie miała takiej jakości odtwarzania jak Panasonic ale będę mógł wszystko oglądać . Zastanawiam się nad tym HDMI w Telewizorku (podłączona nagrywarka jest jedno) czy nie dorobić lub czy nie dałoby się dokupić jakiejś redukcji . Jak wpłynie to na jakośc odtwarzania filmów zresztą skompresowanych jeśli zamiast HDMI puszczę eurozłącze ? Mam jeszcze gniazdo na kartę pamięci SD i pendriva . W panasonicu też mam gniazdo na karty ale czyta tylko i wyłącznie jpg i nic więcej . W Mancie oglądać mogę filmy z pendriva i karty SD nagrane przez moją lustrzankę tego w Panasonicu nie mogłem . Mam możliwość upgrade z komputera bez opłat w Panasonicu to było niemożliwe . Można było wysłać do serwisu ale nie gwarantowali że będzie czytało większą ilość formatów . Za taka usługę winszowali sobie 60 zł . Za to im dziekuję . Mantę kupię za 208zł plus kilkanaście za kuriera . Myśle że warto . Dokupię głośniki i bedę mógł słuchać muzyki bez uruchamiania telewizora - super

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Cóż, miałem Mantę i co 5 odtworzonych płyt trzeba ją było zanosić do naprawy.

W pracy mamy najtańszego korra i pracuje całą noc i wieczor codziennie od dwóch lat w trudnych warunkach - panuje spore zapylenie (ogromna kotłownia węglowa z rusztem ruchomym) i nic sie temu nie dzieje . Obraz nie jest piękny bo to w sklepie kosztowało z gwarancją 79zł ale jest bezawaryjne . Mam nadzieje że mój nowy nabytek który zakupię po 10 stycznia będzie dobrze działał . Mam jednak wątpliwości co do HDMI i Eurozłącza (w powyższym poście pisałem) . Pozdrawiam

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Rodzinie kupiłem dwie Manty Emperor IV chyba w 2006-tym pod choinkę po około 150zł. Teściom prostszy model, ponieważ bardzo fajnie działał, więc rodzicom kupiłem też Emperora ale z gniazdem USB i SD. Obydwa popsuły się, jeden 1.5miesiąca przed końcem 2 letniej gwarancji, drugi dwa tygodnie później. Serwis po dwóch tygodniach naprawił obydwie sztuki (wymiana napędu). Działają chyba jakieś kolejne dwa lata bez problemów. Czytają praktycznie wszystko, są konfigurowalne i nie mają tylko HDMI.
Obydwa egzemplarze są katowane intensywnie przez wnuczki :-)

Co do jakości obrazu, to na tych Mantach po Componencie jednak jest sporo lepszy (czystszy i ostrzejszy) niż po Euro, ale może mam kabel Euro słabej jakości.

w moim przypadku na ziemie sprowadzilo mnie ponaglenie o zaplacie 2 czesci ubezpieczenia auta...... no i kasa na glosniki / 3/4 obiektywu poszla do sępów, jak tylko sie odbije troche od dna beda te microlaby jednak a na wiosne zapewne 35/2.4 (moze dorwe taniej wtedy uzywke... taniej niz ostatnie 950zl na llegro :P :P)

Gunner napisał/a:
jak tylko sie odbije troche od dna

Nie jesteś odosobniony! Tylko u mnie kiepsko z tym odbijaniem... :evil:

Wszystkim dziękuję za odpowiedzi odnośnie DVD, lecz aby nie zaśmiecać tematu tego postu zapraszam tutaj -
Tani odtwarzacz DVD. :-B

no i jednak lyknalem te x-540 od braciaka za 200zl, nie zaluje dla mnie graja super 10000x lepiej niz moje stare pierdziawki, nie wiem czy docenilbym solo6c ale nie slyszlame ich wiec... no wlasnie nie wiem :D te mi pasuja super daja czadu niezle

Skocz do: