Leszeg  Dołączył: 25 Wrz 2007
Pioter napisał/a:
Witam
Do kiedy trzeba zrobić odbitki??

Pozdrawiam
Piotr

Odbitki powinny trafić do mnie do końca listopada lub jak kto woli do pierwszego grudnia bym miał czas je przepakować i by zdążyć z wysyłka na święta. Trzeba będzie wziaść mrgines na funkcjonowanie poczty w okresie przedświątecznym, ale w dwa tygodnie powinno wszystko dojść.
Poczekaj jeszcze kilka dni - zobaczymy czy aktualna będzie podana ostatnio liczba uczestników.
Mikołaj

[ Dodano: 2010-09-23, 20:24 ]
Przypominam ,że zbliża się ostateczny termin zamknięcia listy. Czekam na deklaracje potwierdzające udział. Wystarczy napisać "TAK".
Mikołaj

sebostek  Dołączył: 19 Kwi 2006
"tak"

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
tak

Po zebraniu potwierdzeń wyszło mi , że nadal twardo przy uczestnictwie obstają:
Korex

2. Arnold
3. Anzelm

Pentax
4. costa
5. dzerry
6. Sebostek
7. Pioter
8. guerilla

Aparaty Tradycyjne

12. yoonson
14. radekone
15. Pietrek
16. AnnaP
18. tomo72
19 Leszeg

Fikumiku oczywiście też męczy się z gumami.
Jeśli nie zauważyłem czyjegoś potwierdzenia , to poproszę o szybką wiadomość.
Ponadto dwie osoby , nieobecne na liście z 15 września, chcą się dołączyć – czy wobec takiej redukcji listy damy radę i ich przygarniemy?
Proszę o info w dniu dzisiejszym.
Mikołaj

Nie mam nic przeciwko dodatkowej dwojce.

Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Witam
Mam małe pytanko, macie gdzieś namiary na taśmę do suszenia barytów, tego co mam na 20 odbitek nie starczy :)
Pozdrawiam
Piotr

Pioter, w kazdym sklepie dla plastyków powinna byc. Jest tez w niektorych hurtowniach papierniczych - 10 razy taniej - ale trzeba trafic :-)

Przepraszam ze kilkudniowe milczenie, ale byłem zabsorbowany nieco innymi sprawami. Wypadł nam radekone . Szkoda. Tuż po 15 września deklarowały się trzy osoby – rybka, podolsky i viper1886. Jak wynikało z komentarzy dzerry jest za podłączeniem nowych , inni milczą więc im chyba jest za przeroszeniem „rybka”. Wpisałem kolegów na listę. Dzięki temu jest nas 15 sztuk. Każdy robi po 14 odbitek.
Kto chce dodatkowo gumę robi o jedna odbitkę więcej – niech teraz zdeklaruje by Fikumiku wiedział ile ma gum ostatecznie przygotować.
Przypomina listę
Korex
1. Arnold
2. Anzelm
3. rybka
4. viper1886
5. podolsky

Pentax
6. costa
7. dzerry
8. Sebostek
9. Pioter
10. guerilla

Aparaty Tradycyjne

11. yoonson
12. Pietrek
13. AnnaP
14. tomo72
15. Leszeg
Czas włączyć odliczanie cieniowego zegara ! Czekam na odbitki do końca listopada.
Co do kosztów przesyłek, to sprawdzę i podam ile będzie orientacyjnie kosztowała przesyłka , za taką kwotę wrzucicie znaczki. Szary papier do pakowanie – od Mikołaja gratis.
Mikołaj

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
No szkoda bo nie mam jak ich zrobic.. ale bawcie sie panstwo:)

Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Witam
Zapisuję się na dodatkowe zdjęcie.
Pozdrawiam
Piotr

Pierwszy orzeł wylądował (na znaczku pocztowym jest sympatyczny orzełek:) po długim locie z zielonej wyspy. Oby tak dalej. ;-)

[ Dodano: 2010-12-03, 19:57 ]
Dotarły dwie kolejne przesyłki. Oj korci by otworzyć, oj korci ;-)

[ Dodano: 2010-12-15, 11:23 ]
Witam! Dzisiaj zaczynam z Sebostkiem rozpakowywać przesyłki i sortować. Przyszło 9 przesyłek , do tego dochodzą zdjęcia moje i Sebostka czyli mamy 11 kompletów. W drodze jest kurier z Gdańska, a wkrótce nadany będzie jeszcze jeden spóźnialski. Będziemy mieć więc 13 kompletów. Brakuje mi jeszcze 3 sztuk. Ponieważ przesyłki nie zostały jeszcze otwarte i znam co niektórych tylko z nicka nie wiem kogo mam poganiać. Spóźnialskich proszę o sprężenie się! Jeszcze jest szansa by przesyłki dotarły pod choinkę, ale jak tak dalej pójdzie, to coniektórzy będą musieli konwertować się szybko na prawosławie by prezent traktować jako choinkowy :-( .
Pozdrawiam Mikołaj

Panowie i Panie prosimy o przysłanie zdjęć!! dziś zaczynamy pakowanie paczek

Powoli nachodzi mnie nastrój świąteczny , a że siedzę sobie w pracy , to i mam chwilę czasu na podsumowanie akcji. Wszystkie paczki zostały wysłane , a jak mi doniesiono przynajmniej jedna dotarła i zapewne leży już pod choinką…
Rybka był pierwszym , który przesłał swoje świetne baryty , ale chyba z racji odległości otrzyma je ostatni… Czekałem tak długo z wysyłką gdyż liczyłem na udział niemal wszystkich zdeklarowanych osób. Dodam tylko, że dwóch spóźnialskich dało bardzo dobre prace i warto było czekać.
Do akcji zgłosiło się w sumie 16 osób ( włączając w tą liczbę Fikumiku) ale ostatecznie swoje prace przygotowało tylko 12 osób. Niestety 4 osoby nie dopisały z różnych przyczyn . Dwie osoby jakoś się tłumaczyły , jeden kolega miał wysłać kurierem po przylocie z Londka , ale chyba utknął na lotnisku , gdyż kontakt z nim urwał się okresie gdy zaczęto pokazywać tłumy koczujące na Heathrow… Od jednej osoby nie mam żadnej wiadomości , ale chyba żyje , bo czego dowodem są posty na forum …
Konsekwencją redukcji liczby uczestników akcji jest zwrot części własnych dobitek. Aby sprawiedliwości stało się zadość osoby, które wycofały się z akcji otrzymują RÓZGĘ :-? .
Trochę było problemów z przepakowywaniem , gdyż jeden z kolegów dał zdęcia w nieco większym formacie i nie dało się przepakować w opakowania jakie otrzymałem od pozostałych uczestników. Przy okazji o mało co nie zostałem eksmitowany z domu , gdyż zamiast sprzątać przed świętami ciąłem kartony do usztywniania przesyłek… Przy okazji zbuntowała się moja Śnieżynka i przez to paczki nie są jakoś odświętnie zapakowane, raczej tak siermiężnie , ale sztywno i bezpiecznie. Tak , tak Costa , to o Tobie mowa, to przez Ciebie musiałem się męczyć . Ratuje Cię tylko dobre zdjęcie jakie przesłałeś (spodobało się mojemu Kubusiowi , który od razu odgadał gdzie było zrobione) oraz piwo :-B jaki mi postawisz na najbliższym plenerze.
Mam prośbę o potwierdzenie nadejścia przesyłek.
Mikołaj

costa  Dołączył: 11 Maj 2006
Ależem dopieprzył z tym formatem. Byłem przekonany, że 30x40 to maksymalny i dopuszczalny format. Jakoś nie zarejestrowałem posta, który ostatecznie precyzował to.
Narobiłem tylko niepotrzebnego zamieszania. Strasznie mi przykro (myślę, że jednym czy kilkoma piwkami nie zrehabilituję się).

Przepraszam Mikołaja za kłopot.

Costa pojawisz się na PPD to się zrehabilitujesz, Leszeg był tak zajęty pakowaniem fotografii, że aż choinki na święta nie kupił ;-)

sebostek napisał/a:
Leszeg był tak zajęty pakowaniem fotografii, że aż choinki na święta nie kupił ;-)

Kupił, kupił - taką małą, ale z dużymi korzeniami ;-) .
http://picasaweb.google.c...tkaPodChoinke#

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Leszeg napisał/a:

http://picasaweb.google.c...tkaPodChoinke#

O! Poznałem odbitkę Ani P... :-)
To z drzewami nad rzeką? Zgadłem?

Zgadałeś. Zgadujesz dalej?

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
no dobra.. za dużo nie dam rady, ale stawiam jeszcze:

"ksiądz na pasach" - costa
lewy górny róg - dzerry
"szuflady" yoonson
nie wiem co od Guerilla, jeśli dał - albo siedzący 2 panowie, albo Ci śpiący..

to tytułem zabawy - ciekawe czy zgadłem

a żeby nie było off-topic to strasznie żałuję, że przeczytałem po czasie, dołączyłbym do zabawy! :-(

[ Dodano: 2010-12-28, 23:03 ]
oczywiście mowa o układzie na zdjęciu http://picasaweb.google.c...705025970538082

50 % trafnych odpowiedzi. :)

Skocz do: