figureliusz  Dołączył: 31 Gru 2009
Wspólne zakupy
Pytanie jak w temacie poniżej :)
http://www.korex.net.pl/f...p?p=44225#44225

technik219  Dołączył: 25 Sty 2009
Przybliż nieco temat ekonomicznie.

Mnie interesuje trix 400
Trix w paczce 20 sztuk kosztuje ok 12,5zł/szt (przy euro za 4).
Koszt przesyłki to 13,09 euro więc przy kilku osobach, jak się to rozłoży to będzie taniej.

Inne filmy sprawdziłem po łebkach (Rollei 100 za mniej niż 8 np), bo mnie interesuje trix, ale generalnie wychodzi taniej.

Prowizja dla paypala to chyba 3% więc niezauważalnie (mam nadzieję, tu doświadczeń nie mam).

Organizacyjnie mogę to załatwić, paczki się potem roześle kurierem po kraju (mój kurier w pracy to 10zł więc niedużo). W Warszawie możliwy odbiór osobisty.

Wiem, że nie tak tanio jak w usa, ale tam to pewnie się długo nie zbierzecie na zakupy a mnie 20 trixów się przyda :)

Pytania i uwagi - mile widziane. Chętni - jeszcze milej.
F

Zastanowię się, ale to i tak wyjdzie nie mniej niż po 13 za szt. A nie ma gdzieś filmu w roli? Wtedy można liczyć jeszcze na kolejne (-)1/3 ceny. Jakby zeszło poniżej 10 złotych za sztukę, to gra jest warta zachodu.

tam trix w rolce wychodzi drożej (ok 70 euro za rolkę 30m czyli 18 filmów a paczka 20 - niecałe 64e

Przed chwilą przeglądałem. W ogóle, oprócz Lucky'ch, to nie mają jakichś rewelacyjnych cen. Może poszukamy dalej? Nawet Foma jest droga jak (...).

Jako, że mnie interesuje trix, to tego szukałem :)
Zerknąłem tu i tam i w maco jest najtaniej

Ale szukam dalej...

kubiq  Dołączył: 06 Cze 2009
Może wziąłbym 20rolek legacy pro, ale to jeszcze muszę pomyśleć, bo drogo tam :) bez wysyłki wychodzi około 10zł za rolkę, średni biznys

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
kubiq, Legacy Pro na allegro kupiłem niedawno po 11.50 za sztukę :-)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
ee, a może by tak z ameryki jednak? Kilka razy już tak poszło, ja się piszę od razu!

kubiq  Dołączył: 06 Cze 2009
karmazyniello napisał/a:
kubiq, Legacy Pro na allegro kupiłem niedawno po 11.50 za sztukę :-)

No właśnie :)

guerilla napisał/a:
ee, a może by tak z ameryki jednak? Kilka razy już tak poszło, ja się piszę od razu!

Ja tez bym wziął worek legaców z amierykii!

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
kubiq napisał/a:

guerilla napisał/a:

Ja tez bym wziął worek legaców z amierykii!

nie ma juz legacy nigdzie w sumie, albo to koniec roku, albo to koniec produkcji fuji BW w ogóle ...

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
guerilla napisał/a:
nie ma juz legacy nigdzie w sumie, albo to koniec roku, albo to koniec produkcji fuji BW w ogóle ...
:evil: :roll:

Skocz do: