volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
Transmiter słuchawek??
Mieszkam teraz w domu, gdzie wieczorem nie mogę puścić głośniej muzyki (dziadek >70 lat),
i wpadłem na pomysł, żeby bezprzewodowo podpiąć słuchawki do PC.

Wiem, że są bezprzewodowe słuchawki (nawet mam takie), ale że mam dobre słuchawki douszne, to chciałbym z nich skorzystać.
Ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego transmitera, który po stronie odbiornika miałby po prostu gniazdko mini-jack.

Może pod złym hasłem szukam :roll: ...

barto125  Dołączył: 11 Lut 2010
a jakie masz gniazda? Są przejściówki :)

W tych bezprzewodowych? Nie, one to sa nauszne, z odbiornikiem, bateriami wbudowanymi w obudowę, także nie wymyśli się w nich nic.

Chodzi mi o to, żeby PC podpiąć via line-out do nadajnika radiowego, a zwykłe słuchawki podpiąć do gniazda mini-jack w odbiorniku.

Tylko nigdzie nie mogę znaleźć takiego sprzętu, jak ten nadajnik + odbiornik :-(

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Trzeba podłaczyć transmiter.
Mam taki w domu choć nie używam. (inne cele)
Bierze sygnał po klasycznym słuchawkowym gnieździe z PC, ustawiasz częstotliwość i masz dzwięk na wybranej częstotliwości w odbiorniku radiowym (klasycznej wieży, miniaturowym, odbiorniku radiowym w komórce - wszystko co chodzi na 88Mhz -108Mhz będzie to odbierać).
Zasilanie - baterie paluszki lub z zasilacza w zestawie (prześciówka na 12v z samochodu).
Tak to wygląda:
https://www.hurt.com.pl/?...CFYQXzQoddBsvaQ

Mój wygląda tak:
http://allegro.pl/odtwarz...1374284437.html
Nie spodziewaj się jednak sprzętu HiFi... To nie ta klasa (przynajmniej mój) - ale da się to zatosować.

teo  Dołączył: 15 Mar 2010
Przecież Tobie potrzeba zwykłego transmitera FM, który podłączysz do źródła dźwięku (do znalezienia na Allegro) i jakiegokolwiek radyjka przenośnego, do którego podepniesz słuchawki.

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
teo napisał/a:
Przecież Tobie potrzeba zwykłego transmitera FM, który podłączysz do źródła dźwięku (do znalezienia na Allegro) i jakiegokolwiek radyjka przenośnego, do którego podepniesz słuchawki.

Chcesz zniechęcić kolegę do słuchania muzyki??? Transmiter FM ma straszna jakosć. Może lepiej słuchawki BT i moduł BT do kompa. Mam takie, i mozna do nich podłączyć dowolne słuchawki.
https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=6608

No właśnie - jeśli chcieć, żeby tylko 'działało', to mam te słuchawy bezp. (Vivanco :-P ), ale zależy mi jednak na tym, żeby dźwięk był dobrej jakości, skoro mam dobre słuchawki sennheiser'a :).
papcio, fajny ten gadżet, a jak on gra, bo muszę się przyznać, że mam słuchawkę bt Jabry, i szaleństwa nie ma, ale to możliwe, że przypadłość ogólnie słuchawek bt do telefonów (zblutufowanych do PC/skype) ? :-)

daleko można z nimi odejść od nadajnika bt?, np do kuchni 2 pokoje dalej..?

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Te transmitery słychać jak takiej śedniej niższej jakości stacje radiowe...

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
volender, a jaka masz komorke? Ja uzywam E52 jako playera z Kossami Porta Pro i naprawde ciezko narzekac na jakosc dzwieku :-)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
volender, a koniecznie musi to być bezprzewodowe? Może taniej, prościej a na pewno bardziej pewnie położyć kabelek?
Jakoś "doskonała jakość" i odtwarzanie z komórki słabo mi się widzi. Ta nokia pociągnie Senki HD580? :-D

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Gwiazdor, jesli nokia nie pociagnie, to tym bardziej nie da rady jakis odbiornik radiowy :-)

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
volender napisał/a:
papcio, fajny ten gadżet, a jak on gra, bo muszę się przyznać, że mam słuchawkę bt Jabry, i szaleństwa nie ma

Jestem bardzo zadowolony, ale jakosć zalezy od oprogramowania modułu BT w komputerze.

Vera  Dołączyła: 24 Cze 2010
Dzisiaj widziałam w MediaMarkt takie słuchawki z ekstra nadajnikiem który można podłączyć do wszystkiego i na obrazku było namalowane że działa do 100 metrów :mrgreen:
To były Sony (? MRD-coś tam-coś-tam)) jakieś tam HI-FI full color plus inne dodatki i kosztowało 55 euro.

Skocz do: