guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
espresso napisał/a:
luhso napisał/a:
Czy sądzisz, że nauczą Cię więcej niż sam być się nauczył?
nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie oficera, tak mawiają samoucy

ciekawe, bo jednak nie ma czegoś takiego jak oficer samouk . Trzeba być nieźle wykształconym żeby zostać oficerem, a dziś jeszcze bardziej niż dawniej.

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
guerilla napisał/a:
Trzeba być nieźle wykształconym

Tylko co to znaczy? Mieć papiery, czy umiejętności i wiedzę? To nie zawsze idzie w parze. :P

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
Stachu napisał/a:
guerilla napisał/a:
Trzeba być nieźle wykształconym

Tylko co to znaczy? Mieć papiery, czy umiejętności i wiedzę? To nie zawsze idzie w parze. :P

Czasem mimo posiadania wiedzy i umiejętności, brakuje papieru w rozwoju kariery.

dorota  Dołączyła: 11 Wrz 2010
Witam.
Ja zastanawiam się nad fotografią w Krakowskiej Szkole Filmowej. Program wygląda tam dosyć interesująco - przede wszystkim zajęcia praktyczne. Czy ktoś może słyszał coś o tej szkole :-) ?

dorota, ja nic nie słyszałem ale jak coś się dowiesz to napisz :)

PS
Za tydzień konsultacje w Opawie. Wybiera się ktoś?

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Ojcze dyrektorze ja jadę, ale pociągiem bo tym moim bolidem boje się wyjeżdżać za obrzeża miasta :-|

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
Ojcze dyrektorze ja jadę,

Przeciez tam produkuja jeden styl. Nie rob sobie tego.

(chyba ze zalezy ci na kontaktach. Ale i tak cie zepsuja...) :-|

alkos napisał/a:

(chyba ze zalezy ci na kontaktach. Ale i tak cie zepsuja...)
to prawda, ale ja się nie boję :-D

karmazyniello, jak by co to wyglądam podobnie do tego gościa na avatarze ale brodę skróciłem i prawie łysy jestem :-P

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Oj tam, chcę się sprawdzić jedynie czy się dostanę, tak jak pisałem w postanowieniu noworocznym, bo na studiowanie nie mam już zupełnie czasu tym bardziej że to weekendowy tryb, a ja mam wtedy pracy po uszy.

a ja szukam zajęcia na weekendy innego niż porządki w domu :-> Jedna szkoła się kończy to czas poszukać drugiej :-P

Dowiedziałam się tyle że jest to dwuletnia szkoła po której jest się podobno w pełni przygotowanym do egzaminu państwowego na stopień technika (a oni to na stronie szumnie studiami nazywają ;-) . W semestrze 135 godz. zajęć z czego większość to praktyka. Nie znalazłam wiele opinii na jej temat.

dorota napisał/a:
Dowiedziałam się tyle że jest to dwuletnia szkoła po której jest się podobno w pełni przygotowanym do egzaminu państwowego na stopień technika (a oni to na stronie szumnie studiami nazywają
hehe, no to takich jest dużo :) Ciekawe jak z opłatami bo mam znajomych z Krakowa którzy do Fotoedukacji (to tego typu szkoła) w Katowicach jeżdżą ze względu właśnie na koszty.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
Cytat
Ojcze dyrektorze ja jadę,

Ostatnio to zauważyłem, zdumiewające. Najgorsze jest , że to jest u nas modne i poza szlifem estetycznym mocno pomija się np. spójność projektów - jak oglądałem w różnych portfoliach itf'owców (ale też spójność to jedno z największych wyzwań w fotografii w ogóle) ...

Jeśli chodzi o ITF to zauważyłem, że zadziwiająco trudno jest się tam dostać biorąc pod uwagę jak wielu nie wybitnych fotografów produkują. Ale znam wielu zadowolonych z tej uczelni więc chętnie też bym spróbował :->

nemo, 3250 za semestr :-/ .
Wiem właśnie, że dużo takich szkół się otworzyło w ostatnim czasie, tylko jak tu oddzielić ziarno od plewu. Bo jeżeli mam się przez kilkanaście godzin uczyć szczegółów budowy aparatu to dziękuję bardzo...od tego mam to forum :-P

dorota napisał/a:
nemo, 3250 za semestr :-/
buahahahaha, Fotoedukacja w Katowicach, dwu letnia z egzaminem państwowym na koniec czyli to samo, kosztuje 800zł za semestr.
Nie sądzę by były duże różnice w jakości :->

Lipa Dołączył: 20 Kwi 2006
alkos napisał/a:

Alkos! nic bardziej mylnego! jasne gdzieś tam w branży funkcjonuje tych kilka post-milachowych nazwisk i stąd to wrażenie. Ciężko mi jednak do jednego wora wrzucić Foreckiego z Vlckovą, Kramarza z Dąbrowskim itd. itd. Wierz mi, na ITF jeszcze nikogo nie szykanowali za własną fotografię!!!

alkos napisał/a:
(chyba ze zalezy ci na kontaktach. Ale i tak cie zepsuja...)
zepsują albo i nie! grunt, że są bezpłatne :evil: :-P
nemo napisał/a:

Jeśli chodzi o ITF to zauważyłem, że zadziwiająco trudno jest się tam dostać biorąc pod uwagę jak wielu nie wybitnych fotografów produkują.

Coś w tym jest, za tydzień wyprodukują kolejnego

Lipa napisał/a:
grunt, że są bezpłatne
słyszałem plotki, że to może się zmienić :->
Lipa napisał/a:
Coś w tym jest, za tydzień wyprodukują kolejnego
ojtam ojtam, jakbyś wiedział kogo mam na myśli to byś siebie do tego nie mieszał :-P
A Ty zadowolony z uczelni?

Lipa Dołączył: 20 Kwi 2006
pierwsze dwa lata to piękna przygoda, ostatnie dwa lata to mordęga, szkoła działała na mnie jak wampir energetyczny więc w sumie wychodzi na zero!
Nie no, nie żałuje ale chce mieć już to za sobą bo mnie coś przytkało! Do nowej rzeki czas się ciepnąć.
pzdr

Skocz do: