marszek  Dołączył: 23 Kwi 2007
pentax network
No i stronke zamkneli dla zwyklych uzytkownikow... Tak czulem, ze przez zamieszanie z nowym firmwarem do K5 i podawaniem namiarow na te strone Pentax szybciutko ograniczy dostep. Jest to o tyle wnerwiajace, ze wczesniej Pentax (np UK) sam kierowal na ten adres poszukiwaczy bardziej szczegolowych informacji. Od teraz zdobycie nawet prostego pdf z datasheetem bedzie prawdopodobnie graniczyc z cudem.... :cry:

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
marszek, przeciez mozesz sie zarejestrować

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
wuzet napisał/a:
zarejestrować
No właśnie. Chyba tak było przed "aferą z softem do K-5"?

Login mialem od dawna, a teraz:
Dear Visitor,

The PENTAX.Network has been created to communicate in between PENTAX and its partners (subsidiaries, distributors, journalists and retailers). All this partners have been confirmed by a members of the PENTAX company.
Until now your account has never confirmed by a PENTAX employee and so we had to deactivate it.

If you are a partner please get in touch with your local PENTAX contact person to have your account activated.

If you are not a partner please visit the local PENTAX websites.

Kind regards,
PENTAX online team

Zatem trzeba miec "wtyke" w Pentaksie, zeby aktywowac na nowo konto...

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
To trzeba zostać "partnerem" w takim razie ;-)

No coz trza bedzie jakis sklep ze sprzetem foto zalozyc, albo portal jakis, czy cos... :-P

A tak na serio, to jestem wnerwiony mocno, bo to byla jedyna stronka z tyloma informacjami o sprzecie Pentaksa. A teraz to pupa blada :-( Canikon ma taka ogolnodostepna strone - zatem doszedl kolejny powod, zeby system zmieniac :mrgreen:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
marszek napisał/a:
to byla jedyna stronka z tyloma informacjami o sprzecie Pentaksa

Co pomocnego można było tam znaleźć?

jorge.martinez napisał/a:
Co pomocnego można było tam znaleźć?

To zalezy od gustow oczywiscie. Ja moze mam je spaczone, ale lubie sobie poogladac na ten przyklad zdjecia sprzetu (nie tylko SLR)... Poza tym mam taka manie, ze zbieram rozne reklamy i flimiki reklamowe Pentaksa. Pod tym wzgledem strona byla de best. :-P

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
marszek, no wiesz, publikując ten adres na początku tego wątku na pewno nie pomogłeś w odkręceniu sytuacji :-/

Ok, usunalem, chociaz ten adres nie byl przeciez zadna tajemnica. Na 100% brytyjska (i jesli dobrze pamietam francuska rowniez) strona Pentaksa podawala namiary na ten adres... I z cala pewnoscia nie chodzilo tylko o dziennikarzy.

Skocz do: