JackW  Dołączył: 08 Lip 2009
http://www.pl-soft.pl/zak...?products_id=32 zobacz ten. Mogę spokojnie polecić. Możesz przed zakupem przetestować.

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
l_uka napisał/a:
www.myheritage.pl - znalazłem się tam po tym, jak przejęli serwis moikrewni.p

Podobno ten program został wprowadzony przez służby specjalne pewnego kraju w celu lepszego gromadzenia danych osobowych .......
JackW napisał/a:
http://www.pl-soft.pl/zak...?products_id=32
ja również mogę polecić ten program, przynajmniej wszystko ma się u siebie na dysku a nie gdzieś w necie.
Problemem drzewa genealogicznego zajmuję się już od dawna, niestety zawsze z ograniczoną czasem energią, ale bez różnych poszukiwań dokumentów czy niepisanych wiadomości to niestety żaden program komputerowy nie pomoże, to w zasadzie tylko forma zapisu. A najfajniej wyglądają oryginalne stare rysunkowe drzewa genealogiczne.
Takie poszukiwania przodków dają czasem zaskakujące odkrycia, tak było w moim przypadku, mój prapradziadek był pradziadkiem pewnej powszechnie znanej osoby.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Yeti napisał/a:
wszystko ma się u siebie na dysku a nie gdzieś w necie

"gdzieś na necie" ma tę zaletę, że może automagicznie pokazywać podobieństwa drzewa, wyszukiwać wspólne nazwiska itd itp Pracujesz nad drzewem jakby nie sam.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Z drugiej strony domyślne pytanie zabezpieczające po utracie hasła w różnych serwisach to "nazwisko panieńskie matki". Moim zdaniem wyjątkowo idiotyczne, ale cóż...

JackW  Dołączył: 08 Lip 2009
Dlaczego polecałem DGII, otóż jak przedmówca napisał „wszystko mamy na swoim dysku”. Wszystkie internetowe twory istnieją niestety w sieci. Jak wyobrażacie sobie tworzenie bazy wiadomości dla wszystkich i o wszystkich członkach rodziny. Mogę się założyć, że duży procent nie będzie sobie życzyć jakiejkolwiek wzmianki o sobie. I co wtedy? Dziury w ewidencji. Ten program jest świetny. Można tworzyć różne bazy. Można zainteresowanym członkom wysyłać wydruki lub zapisy na płytach z wybranymi składnikami. Zresztą ma multum innych możliwości. No i nie jest taki znów drogi dla tego, który się tym interesuje.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Pierwsze co zrobiłam w my heritage, to ukryłam profil. Jest widoczny tylko dla użytkowników, których sama wybieram.
Przecież nie musicie nikomu udostępniać.

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
W ciagu 3 dni moja baza rozrosla sie do 314 czlonkow (moja i Lubej rodzina) 8-)

Dojdzie jeszcze sporo sporo sporo, bo jeden z dziadkow mial 13 rodzenstwa :evilsmile:
Kupilem wersje Premium i sporo dodatkowych dopasowan znalazlo. Wciagnalem w genealogie rodzciela (5 rodzenstwa), ktory ma "popracowac" nad starszymi czlonkami.

Podoba mi sie :mrgreen:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Wzięło mnie też. Zacząłem sobie malowac na tym myheritage.pl ale jest problem. Tam jest ograniczenie do 250 osób. Biorąc pod uwagę, że ojciec miał siedmioro rodzeństwa, to z tego co wiem, tylko z tej strony będzie coś koło 170 osób. A jeszcze stona matki, żony... A wersja premium kosztuje jakieś lekko kosmiczne pieniądze. Jest coś tańszego, równie dobrego? Instaluję właśnie demo tego Drzewa Genealogicznego, ale w tej wersji online bardo mi się podoba to wyszukiwanie po innych możliwośc współdziałania z innymi. Jakieś inne propozycje?

Teos  Dołączył: 01 Lis 2010
Ja ze swej strony mogę polecić program Ahnenblatt do sciągnięcia ze strony http://www.ahnenblatt.com/.
Bawię się nim od niedawna, raczej dla ogarnięcia mojej współczesnej familii ;-)
Wszystkie dane na dysku, możliwość eksportu do wielu popularnych formatów, spolszczony interfejs. Program jest darmowy.

fuzzy  Dołączył: 17 Sty 2009
To ja zaproponuję Gramps, wieloplatformowa aplikacja na wolnej licencji. Można też poczytać w naszym rodzimym języku.

Jest też wersja online, ale przyznam się bez bicia, że nie korzystam.

Skocz do: