pool80  Dołączył: 03 Sie 2010
[K-x] Wizjer
Witam.
Czy w K-x da się rozbroić wizjer? Dokładnie chodzi mi o wyjęcie 1go szkła od strony oka. Jak ściągnę muszlę są 2 śrubki. Ramka wokół tego szkiełka pod paznokciem odgina się.

Radolex  Dołączył: 03 Kwi 2010
A w jakim celu chcesz to uczynić?

Halny. I mnie nosi. Jak patrze przez wizjer tak z 10 cm na np wł. lampę to widać że szkiełko jak by tłuste. No to przecieram a to nic nie daje. ciężko jest stwierdzić na 100%. Po godzinie wpatrywania się stwierdzam że jest to 2ga strona tak szkiełka. ale pewny nie jestem.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
pool80 napisał/a:
ale pewny nie jestem

I słusznie. Bo jak można upaprać drugą stronę?? Przyłóż się do czyszczenia szkła w muszli, byle nie rozpuszczalnikami.

Nie. Przyłożyłem się. nie wiem czy nie miałem tak od początku. to jest plastikowe szkiełko. Czy wyjęcie go to zdejmowanie całej góry? Jeżeli tak to lipa. aha jak bym się zdecydował na czyszczenie w jakimś zakładzie to pewnie stracę gwarancje.

[ Dodano: 2011-02-12, 21:51 ]
Meggido napisał/a:
Bo jak można upaprać drugą stronę??

może wilgoć? K-X jak zoomoje tele to wieje w oko.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
To daj do Apollo. Daje się z nimi dogadać na takie bzdurki.

No może i byzydyurki, bo nie przeszkadza jak się oko przyłoży. Ale oddać tzn. wysłać gdzieś w Polskę i czekać miesiąc to nie wiem. Jeszcze paczką będą sobie na poczcie grać w rugby. To co, da się samemu to wyjąć? bez większej ingerencji? Powiedzmy z wymianą matówki to mi idzie....

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
pool80, a przypadkiem nie zapaskudziłeś wizjera jakimś środkiem do czyszczenia? Czy przypadkiem niezmatowiał po czyszczeniu?

Ja nie. Nie mam takich płynów.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
pool80, Eee tam. Pewnie strukturę matówki widzisz. Ona właśnie tak głupawo wygląda.
pool80 napisał/a:
z 10 cm na np wł. lampę to widać że szkiełko jak by tłuste.

nie, nie. Matówka ma takie koła jak by ze szlifu. to musi być w zestawie szkiełek gdzie wewnątrz przesuwa się to od korekcji wzroku.

Powiedzmy że nie pytam o diagnozę tylko jak to zdjąć. A jak nieinwazyjnie się nie da to jak by to miało być z tym Apollo.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
pool80 napisał/a:
tylko jak to zdjąć.
Jak masz gwarancję, to lepiej nie próbuj.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ktoś wymieniał i to kosztuje prawie dwie stówki. Ja w kasetce młodego wyczyściłem pastą do zębów. - wydawało się, że jest zaparowany wizjer ale to było zmatowienie strony zewnętrznej.

drawa  Dołączył: 17 Sie 2010
plwk napisał/a:
wyczyściłem pastą do zębów
jaką marke polecasz ?

PLWK To może być to. tylko żeby nie zapaprać. Dam znać .. :-/

I to było to. :-B :mrgreen: :-B

[ Dodano: 2011-02-13, 11:20 ]
Cytat
jaką marke polecasz ?

Colgate Herbal na patyczek i na sucho. Pasta twardnieje podczas czyszczenia i robi się coraz bardziej "polerska". Więc ostrożnie

RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
drawa napisał/a:
plwk napisał/a:
wyczyściłem pastą do zębów
jaką marke polecasz ?

A jaki zapach aparatu byś preferował? :lol:

Odradzam miętowy Herbal bo scypie w łoko. :mrgreen: :mrgreen:

Skocz do: