peterK  Dołączył: 03 Sty 2009
Moja mini-kolekcja
Hyde Park, więc może nie zostanę ukarany ;-)

Klik na zdjęcie -> więcej zdjęć

Zbieram 5-6 lat (około). Nic nadzwyczajnego, ale je lubię ;-)

kacperAs  Dołączył: 01 Mar 2010

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
Ładne modele, domyślam się że nie są to byle jakie zabawki i nie łatwe do zdobycia. Jaka skala ?

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Ja mam po kliku tylko wieksze zdjecie ... nie mam wiecej zdjec :-(

DeKa napisał/a:
Ładne modele, domyślam się że nie są to byle jakie zabawki i nie łatwe do zdobycia. Jaka skala ?

W sumie to są zwykłe Hot Wheels, które można kupić w każdym supermarkecie po 5-7zł (nawet w biedronce widziałem). Po prostu wybieram te ładne, i które mi pasują do kolekcji (amerykańskie muscle cary lat '59-'75). Wcześniej chciałem zbierać drogie modele po 30-60EUR w skali 1:43, ale wtedy po tych 5-6 latach miałbym 5-6 modeli ;-) A HW mimo iż są w większości traktowane jako zabawki dla małych dzieci robią bardzo dobre odlewy i całkiem niezłe nadruki. Skala to chyba 1:64, ale to raczej nie są jakieś ścisłe ramy :-D
Są tam też dwa modele z Maisto - Dodge Charger i Chevrolet Impala SS. One są chyba bardziej w skali (czyli 1:64).

Cytat
Ja mam po kliku tylko wieksze zdjecie ... nie mam wiecej zdjec :-(

Proszę bardzo: http://img827.imageshack.us/g/45536853.jpg/

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
No to mnie zaskoczyłeś, bo bardzo fajnie to wygląda.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
!fajna kolekcja!

Ja mojemu dzieciakowi kupiłem przed rokiem plastikowe pudełko a w nim ze 30 resoraków wybranych w supermarkecie. Jak przyszło do zabawy, mały się bardzo ucieszył z nowych zabawek. A tata chyba jeszcze bardziej :mrgreen:

DeKa napisał/a:
No to mnie zaskoczyłeś, bo bardzo fajnie to wygląda.

:-B Tak jak pisałem, mimo iż to są tanie zabwaki, to bardzo przyzwoicie wykonane.
Cytat
Ja mojemu dzieciakowi kupiłem przed rokiem plastikowe pudełko a w nim ze 30 resoraków wybranych w supermarkecie. Jak przyszło do zabawy, mały się bardzo ucieszył z nowych zabawek. A tata chyba jeszcze bardziej :mrgreen:

Ano wiadomo, po co tata kupuje te samochody, kolejki etc. :mrgreen:
Ale niestety HW mają za delikatne malowanie, i ja bym moich nie pożyczył małemu kuzynowi (a strasznie mu się podobają) :evilsmile: A spoza kolekcji starych Muscle:

Jeszcze mam kilka, ale jakoś niespecjalnie ładnych/realistycznych.

Dzidziu  Dołączył: 16 Wrz 2008
Fajne. Ja też mam gdzieś jeszcze w piwnicy u rodziców.
Na jakiej powierzchni fotografowane?

Dzidziu napisał/a:
Na jakiej powierzchni fotografowane?

Żeby się nie rozpisywać - na szybie nakrywowej akwarium. Nie mam pokrywy oświetleniowej - akwarium oświetla belka marki Philips z dwiema świetlówkami 36W. Dobre miejsce na takie zdjęcia, dodatkowego oświetlenia nie potrzeba :-D

Dzidziu  Dołączył: 16 Wrz 2008
peterK,
Bardzo fajny efekt :-)

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Pomysł na ustawienie i tę szybę - miodny :-B

Moją skromną kolekcję zasilił ostatnio dość długo poszukiwany Ford Gran Torino :-D Troszkę nie dokładnie spasowane są szyby (dopiero teraz zauważyłem), ale sam odlew super.

Skocz do: