To niech bedzie Maria Curie SklodowskaAn_wrocławianka napisał/a:Wiedziałam że prędzej czy później Chopin się pojawi![]()
pozdrawiam,
dzerrry
No właśnie mamy takiego.dzerry napisał/a:Fakt jest, ze z polskiej perspektywy, dosc komiczne jest podwazanie ich wegierskosci w sytuacji gdy my nie mamy ani jednego fotografa, ktory chociazby sie do nich zblizyl, albo chociaz nawet do brata Roberta, Cornella.
Choć ja uważam za lekkie nadużycie, pisanie o Dawidzie Szyminie jako o współzałożycielu grupy Magnum, bo wtedy nazywał się już Seymour i był obywatelem USA od paru lat.CytatW Nowym Jorku trwa pierwsza wystawa zdjęć ze słynnej zaginionej "meksykańskiej walizki" jednego z najsłynniejszych fotografów wojennych Roberta Capy. Znaleziono w niej także negatywy Polaka Dawida Szymina.
Więcej... http://wyborcza.pl/1,7547...l#ixzz1EmnvR2U7
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
Zdecydowanie. Mówił, a nawet pisał po polsku do swojej siostry.dzerry napisał/a:Ktos wie czy David "Chim' Seymour mowil po polsku, albo czul sie Polakiem?
CytatLetter from CHIM, Camp Ritchie, Maryland, [in Polish], to Hala, New York, Nov. 1943
więcej... http://www.davidseymour.c...ection3_fs.html
I nikt tak nie twierdzi.Iza napisał/a:To wszystko, co tu zostało napisane o fotografii węgierskiej i polskiej i tak nie oznacza, że Węgrzy zasługują na takie miejsce jak Yours Gallery, a Polacy nie.
Iza, prosze CieIza napisał/a:nie mam gdzie pójść i obejrzeć trochę współczesnej fotografii?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:To niech bedzie Maria Curie SklodowskaAn_wrocławianka napisał/a:Wiedziałam że prędzej czy później Chopin się pojawi![]()
![]()
K10D. I statyw :)
Dzieki! Brakowalo mi tej informacji. W takim razie, mysle, ze mozna uznac, ze Chim jest tak polskim fotografem jak Capa wegierskimZykzak napisał/a:Zdecydowanie. Mówił, a nawet pisał po Polsku do swojej siostry.
pozdrawiam,
dzerrry
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
pozdrawiam,
dzerrry
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
pozdrawiam,
dzerrry
An_wrocławianka napisał/a:technik219 napisał/a:
I dlatego TG wyprowadza swoją galerię za granicę. Niedaleko, bo tylko do Budapesztu, ale to już inny świat.
Hmm...Masz na myśli ten Budapeszt na Węgrzech?)
dzerry napisał/a:Jesli ty nie masz gdzie ogladac fotografii, to co ja mam powiedziec?![]()
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Może źle zrozumiałam intencje technika. Jeśli tak, to przepraszam.dzerry napisał/a:Iza, kto tu pisze o zaslugiwaniu? Wg mnie technik opisuje sytuacje zastana i probuje sie postawic w sytuacji wlasciciela - przez kilka lat probowal cos zasiac na naszym fotograficznym gruncie, prowadzac charytatywnie wysokiej klasy galerie, ktorej beneficjentami okazali sie nieliczni pasjonaci fotografii bez grosza przy duszy, ktorzy chloneli wystawiane tam zdjecia, macali ksiazki, ale sila rzeczy nic nie kupowali.
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
CytatBrassai, Kertesz lub Robert Capa?
CytatTrwają intensywne prace remontowe w przestrzeni niedaleko węgierskiego parlamentu, przy placu Kossutha. Gotowa jest już wstępna aranżacja wnętrza. W ciągu kilku miesięcy miejsce powinno ruszyć - potwierdza Łukasz Smudziński.
W przeciwieństwie do warszawskiej galerii, oddział w Budapeszcie będzie nastawiony wyłącznie na sprzedaż zdjęć. - To będzie miejsce, z którego każdy będzie mógł wyjść z gotową, oprawioną fotografią - zapowiada Yours.
http://www.tvnwarszawa.pl...zcie,76100.html