Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Czy zawsze zmiana systemu musi oznaczać w najlepszym przypadku małe rozruchy? Niektórzy to powinni jednak odwiedzić przynajmniej psychologa.
W jednym Pentax jest lepszy, w innym gorszy. Zależy co komu potrzeba i nie ma się co spinać z tego powodu i udowadniać, że się ma rację (nawet jak jej się nie ma).

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Raven na forum konkretnej firmy to chyba niewykonalne - jak nie mity, to popadanie ze skrajności w skrajność ;-)

Przy okazji, jaki zestaik skompletowałeś sobie na rajdy?

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Raven napisał/a:
Czy zawsze zmiana systemu musi oznaczać w najlepszym przypadku małe rozruchy?

A gdzie ty tu widzisz jakieś rozruchy? Wyraźnie przyznano że Pentax jest do kitu i nikt z tym twierdzeniem nie polemizuje. W podobnym stylu można by zadać pytanie czy każdy kto zmienia system musi to zaanonsować wszem i wobec przy okazji wieszając psy na Pentaxie? Czyżby zakup P był wynikiem niewiedzy? Przecież reklam jako takich Pentax nie puszcza,więc po co kupować coś co jest do kitu. Co innego D90,bo ten to robi fajowe zdjęcia,nie to co Pentax który nawet FF nie ma.
P.S. Niech PPD będą dowodem na to że przyjeżdżają na nie również Nikoniarze i Kanonierzy i nawet wracają do domu bez obrażeń. Wszystko zależy od ludzi. Pentax był pomyłką to w domowym zaciszu przyznaj się do tego że wyboru dokonałeś na łapu-capu. To tak jakby podczas kłótni przedrozwodowej wywalić " A te wszystkie orgazmy przez okres bycia z tobą udawałem"

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Raven napisał/a:
Niektórzy to powinni jednak odwiedzić przynajmniej psychologa.

Czytam cię uważnie. I myślę że masz rację.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
andybond napisał/a:
W podobnym stylu można by zadać pytanie czy każdy kto zmienia system musi to zaanonsować wszem i wobec przy okazji wieszając psy na Pentaxie?

Sam pamiętam kilka zmian systemu na tym forum i to takich, że psy wieszali na pentaxie nie ci co zmieniali sprzęt, a pentaliby właśnie twierdzący niby na serio, niby żartem "że pentax jest do kitu". Jakby nie można było napisać, że może być w czymś słabszy.
A fora mają to do siebie, że się na nich dyskutuje, również o zmianie sytemu. To jakiś temat tabu? O, przepraszam za pytanie retoryczne.
A sam ton twojej wypowiedzi to niby całkowicie wyluzowany jest?

[ Dodano: 2011-03-03, 12:41 ]
Benek napisał/a:
Raven napisał/a:
Niektórzy to powinni jednak odwiedzić przynajmniej psychologa.

Czytam cię uważnie. I myślę że masz rację.

Bez wątpienia.

Ja kończę, bo już słyszę w oddali rytmiczne uderzenia sandałów maszerujących do ataku pentalibów. EOT

denvi  Dołączył: 09 Lis 2008
Raven, Wielki Mułła pozwala wziąć sobie babę innego wyznania ale za psioczenie na wyznawców Jedynego Słusznego Systemu można z turbana dostać! ;-)

Raven napisał/a:

Raven, ja wstępuję na forum w celu zdobycia wiedzy przy okazji odprężenia i zabawy.Nikt nie jest w stanie podnieść mi ciśnienia a zwłaszcza ktoś kto upuścił króliczka i postanowił gonić innego ;-)
Raven napisał/a:
a pentaliby właśnie twierdzący niby na serio, niby żartem "że pentax jest do kitu".

Oświadczam ci tu i teraz-Pentax jest do kitu,bo ma słaby AF,szkła ma drogie,ciężko dostępne,wysokie szumy i nie ma FF. Żonie mojej również trochę brakuje do Halle Berry-czy to ma znaczyć że mam założyć wątek "Czy warto zmienić żonę i jaką byście polecili" ?

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
piotro napisał/a:
Wszystkie będą niedługo na sprzedaż

Piszę się na A 70-210 f:4

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
uprzedzając fakty, chciałbym tylko zauważyć, że dział "Giełda" jest innym miejscu ;-)

Raven napisał/a:
Jakby nie można było napisać, że może być w czymś słabszy

No, ja przecież napisałem, że Canon 50D szumi koszmarnie, bardziej niż k-7... :-?

Raven napisał/a:

Na tyle, na ile pozwala mi dość ciasny turban i lont przygryzany zębami...

Raven,kończąc udział w tym wątku,specjalnie dla ciebie zmieniłem avatar. Tiubietiejka(nie fotomontaż) jest,broda jest, radykalne poglądy wobec Pentaxa są-czyli masz Pentaliba jak ta lala :mrgreen:

Zasyłam pozdrowienia ze słonecznych plaż Somalii!

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Benek, andybond, Podobacie mi się w tym wcieleniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
kurcze chyba zrobie sobie jakis autoportret z a la turbanem na glowie..

Mariusz_CH  Dołączył: 30 Gru 2008
Cytat
Somalia / Afganistan
:mrgreen: :-B

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
paradziqs napisał/a:

Proponuję spreparowanie odpowiedniego punkt regulaminu forum, o avatarze w turbanie, czapce kucharskiej itp. jako obowiązkowym.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
paradziqs napisał/a:

A jeśli chcesz mieć krew na awatarze, to może być fotka z przestrzelonym kolanem :mrgreen:

denvi  Dołączył: 09 Lis 2008
To ja się ze swoim "trejtorem" przyłączam do akcji.

piotro  Dołączył: 08 Cze 2009
Powiem wam że Kochacie te Pentaxy :) Nikt kto nie czuje takiego szacunku do sprzętu tak się nie kłóci o niego. Przyznam nie spodziewałem się takiej ostrej "walki" tworząc wątek:).

Ogólnie wiem z rozmowy już że warto zerknąć na K-5 w sprawie szybszego AF(jest dobre porównanie K-7 i K-5 na youtube szybkości AF) , co z chęcią zrobię bo piekielnie lubię manuale Pentaxa i wolałbym zostać przy tej marce.

Jak na razie dzięki za pomoc :)

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Na youtube takich niuansów jak rytm pracy AF itp nie wychwycisz, także udanego testowania - słoneczka coraz więcej! :-)

Skocz do: