Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
[Polar] Oceńcie sami
Zapraszam kto ma ochote na ..... sami ocencie

GNIOTKI

jakub_chojnowsk  Dołączył: 25 Mar 2007
hmm ciekawe, ale jakoś mam nieodparte wrazenie ze sa przeswietlone troszku. ale ja tam nie znam sie dobrz.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Moim zdaniem calkiem calkiem :-)

Szkoda ze wstawiles na fotosiusiaka - tam jest jakas beznadziejna kompresja :-/

Moj faworyt a raczej faworytka ;-) :

Bardzo dobry kadr i swiatlo - uchwycony ten "wlasciwy" moment :-)

jakub_chojnowsk  Dołączył: 25 Mar 2007
to chyba tez jest moj faworyt (ka ). tak patrze ze bardzo atrakcyjna jest ta modelka :P

dan wiem ze z tym serwerem jest do d..y ale moja cora obiecala mi zrobic stronke i musze troche poczekac az sie wyniose na inny serwer.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
zdjęcie dziewczyny jest piękne. Trochę przeszkadza ta rura (czy co to jest) z prawej, ale tylko trochę i zupełnie nie niszczy zjawiskowości tego zdjęcia. Bardzo podoba mi się też ten ring z fryzjerami (?) widziany z góry. Gratulejszyn !!!!!!

[ Dodano: 2007-05-30, 00:10 ]
aha i błagam, nie pisz o swoich zdjęciach "gniotki"... Już kiedyś prosiłem wszystkich, którzy poddają się tu ocenie: po co ta asekuracja? Robimy zdjęcia. Cieszymy się tym. Nie umniejszajmy tego od razu na wstępie (nawet jeśli foty nie są doskonałe lub nawet są "obiektywnie" słabe ;-) ) Poruszamy się na gruncie bardzo subiektywnych odczuć i żadne "trójpodziały", "święte zasady kompozycji", "niedoświetlenia/prześwietlenia" tego nie zmienią. Każdy wzrusza się przy czym innym i co innego go porusza. Jeśli już pokazujemy kawałek siebie nie wstydźmy się tego, nawet jeśli wszyscy na tym forum zyebią :evilsmile: nasze zdjęcia, to co z tego...

cypis napisał/a:
aha i błagam, nie pisz o swoich zdjęciach "gniotki"... Już kiedyś prosiłem wszystkich, którzy poddają się tu ocenie: po co ta asekuracja?

To poza asekuracja jest takze jakis rodzaj samokrytki, ktora jest niezbedna, zeby robic coraz lepsze zdjecia. Ale zgadzam sie - nazywanie wlasnych zdjec (jakie by nie byly) - gniotami, gniotkami etc. jest chyba niepotrzebne.

:-B

dan napisał/a:
cypis napisał/a:
aha i błagam, nie pisz o swoich zdjęciach "gniotki"... Już kiedyś prosiłem wszystkich, którzy poddają się tu ocenie: po co ta asekuracja?

To poza asekuracja jest takze jakis rodzaj samokrytki, ktora jest niezbedna, zeby robic coraz lepsze zdjecia. Ale zgadzam się - nazywanie wlasnych zdjec (jakie by nie byly) - gniotami, gniotkami etc. jest chyba niepotrzebne. :-B

wydaje mi się, że samokrytyka powinna działać tak, ze nie pokazuję tego, co uważam za obciachowe. A jak pokazuję i nie jestem pewien, to pytam, " co o tym myślicie", a nie "co myślicie o tej żenującej kupie, którą wam tu prezentuję" ;-) . Bo przy okazji pomniejszam nie tylko to, co prezentuję, ale też samego siebie.

cypis napisał/a:
wydaje mi się, że samokrytyka powinna działać tak, ze nie pokazuję tego, co uważam za obciachowe.

Tyz prowda!

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Mi także wskazane powyżej podoba się najbardziej.

Jest w nim... hm... tajemnica?

A nie tak wszystko czarno na białym we wszystkich odcieniach szarości :-)

A zamiast się "samokrytykować" lepiej się poddać krytyce innych. Zawsze wtedy można powiedzieć spadówa :-P jak się krytyka okaże zbyt miażdżąca. ;-)

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Jedynka i szóstka fajne, szóstka nawet bardzo.

Polar zanim zrobisz własną stronkę przerzuć się na picasę - działa całkiem sprawnie i jakość jest dużo lepsza od fotopitolka.

GRZESIO  Dołączył: 05 Mar 2007
Pitolicie - gniotki to brzmi dumnie :-P

Co do zdjęć to 4 panie mnie wzruszają, choć wyglądają na głodne. :-B

Pemigan  Dołączył: 24 Cze 2006
GRZESIO napisał/a:

Co do zdjęć to 4 panie mnie wzruszają, choć wyglądają na głodne. :-B

Faktycznie gdyby pottuczyc bylyby naprawde super. Ta moda na wieszaki musi zginac, boze co sie dzieje :) To wbrew naturze przeciez : facet podswiadomie woli kragle kobiety to dla niego sygnal ze sa plodne :P

A co do nie nazywania gniotami i wystawiania tutaj : "Jeden za wszszystkich wszyscy za jednego" :D THIS IS PENTAX :>

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
5, 3, 4 to mój ranking. Co do trójki mam mieszane uczucia. Temat fajny, ale nie ma na czym oka zatrzymać (jakiś najważniejszy obiekt by się przydał).

cypis napisał/a:
błagam, nie pisz o swoich zdjęciach "gniotki"...

Podpisuje się pod tym.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Również nie chcę nazwy "Gniotki". Przecież każde z nas, robią zdjęcie, stara się jak może... a że efekty różne, to insza sprawa... wszyscy po cichu aspirują do miana artystów

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Dla mnie najfajniejsze to nr 1, 4, 5, ze wskazaniem na 5. 8 byłaby lepsza jakby kadr przesunąć minimalnie do góry, zeby było widać drugą barierkę.

Tok'Ra  Dołączył: 10 Lip 2006
Fajne zdjecia - "święte zasady kompozycji" sa doskonale zrealizowane i zaden purrysta fotograficzny nie bedzie mial argumentu na nie, ze cos tam nie jest zgodne z regulami sztuki.

Co do strony www... gdyby sie poddala, mozna zawsze wykupic fotogalerie komercyjna za nieduza oplate i juz bedzie lepiej, niz w tym serwisie - z mozliwoscia poddania sie konstruktywnej ocenie czy krytyce :mrgreen: .
Zajrzyj przykladowo na http://fotogalerie.pl/ , ale podobnych miejsc w sieci jest teraz coraz wiecej.

Tok'Ra napisał/a:
Fajne zdjecia - "święte zasady kompozycji" sa doskonale zrealizowane i zaden purrysta fotograficzny nie bedzie mial argumentu na nie, ze cos tam nie jest zgodne z regulami sztuki.

e tam już nie przesadzaj trójka, czwórka i ósemka są słabe pod tym względem :evilsmile: ale najważniejsze są odczucia autora. Jeśli lubi te zdjęcia, to wara mi do nich. Najwyżej nie będę chciał ich oglądać ;-)

Dzieki za wyrazenie swoich opini. Nie ukrywam ze niektore sprawily mi pewna radosc i natchnely mnie do dalszych prob uwietrzniania rzeczywistosci.Pocieszajace jest to ze fotografie o ktorych pisaliscie pozytywnie zostaly wykonane stosunkowo niedawno a co za tym idzie .... robie postepy :lol:

[Polar] oceńcie sami

Skocz do: