kamciak  Dołączył: 16 Maj 2007
tamron AF 55-200mm F/4-5.6 Di II LD
Jako ze toczy sie zazarta dyskusja czy sigma 70-300 czy tamron 70-300 to ja troszke zamieszam.Nie zalezy mi na tak wielkiej lufie, po prostu chcialbym zbudowac sobie nieco tanszy double kit do kasetki,bo ceny petaxa 50-200 powalaja.
Czy ten obiektyw spelni swa role?:)
http://www.tamron.com/lenses/prod/55200mm.asp
Pytam bo cena na niego jest ciekawa,a na stronce tamrona pisze ze ma mocowania do N,M,C. Zas w foto-necie oferuja go w zestawie z kasetka i chyba musi pasowac do niej:) Jakos nie sadze zeby przy cenie taki pi razy oko 2 razy mniejszej nis pentax byl 2 razy gorszy niz pentax. Co wy na taki bardzo ekonomiczny drugi obiektyw?

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Heh, jak już odpisalem na wiadomość to i tu... W zamieszaniu z Tamronem (i ogólnym, po włamie sporo czasu straciliśmy na inne rzeczy i trzeba wszystko nadgonić), który co chwile znika z naszej strony (bo niby powinien) i znów się pojawia (bo kurde skoro inni mają...), mogło byc tak, że szef się zapędził robiąc zestawy i na szybko po prostu wcisnął ten obiektyw do kazdego aparatu. W koncu wydawało by się, ze powinien tez być do Pentaxa, skoro inne są, a w tym momencie akurat nie mógł zerknąć czy jest. Wyjaśnię to... Przy okazji moze inne są takie...

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Tego Tamrona, jak zresztą widać w linku, nie robią z bagnetem Pentaxa.

kamciak  Dołączył: 16 Maj 2007
plwk dzieki za info, w szukajce znalazlem temat o tym obiektywie, ale zaciekawilo mnie ze foto net to oferuje razem z puszkami i stad byly moje watpliwosci.
Ciekawe jak szybko sprawdza na miejscu co i jak z tym szkielkiem.

Skocz do: