diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Ruiny Detroit
http://wiadomosci.onet.pl...ml#photo8986506

rozmawialem z kolega ktory mieszka w stanach - byl z pol roku temu w tym miescie i faktycznie miasto wyglada troche nie z tej ziemi

kacperAs  Dołączył: 01 Mar 2010
z satysfakcją informuje że podobny problem w naszym kraju został dawno rozwiazany :-P http://www.zdunska-wola.p...n&id=2&Itemid=6

ja mysle ze mozna reaktywowac wzorem Urbana stara akce zbiorki spiworow dla bezdomnych i biednych amerykanow :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Niesamowite wrażenie robią te wielkie, zdewastowane hole, wnętrza kościołów i teatrów. Widać dawny przepych, który teraz rozsypuje się w proch. Dobre scenografia dla jakiejś kolejnej postapokaliptycznej produkcji... Dzięki za wątek diplodok.

P.S. Kiedyś widziałem w necie reportaż o opuszczonych miastach (także znajdujących się w USA). Nie pamiętam żadnej nazwy, a szkoda...

me_how  Dołączył: 06 Lis 2010
Wymarzone miejsce do fotografii - zbieram kasę na bilet lotniczy. Lubię takie klimaty.

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
kacperAs napisał/a:
z satysfakcją informuje że podobny problem w naszym kraju został dawno rozwiazany

No właśnie, gdyby nie te cholerne wizy, to nasi superzdolni złomiarze już dawno oczyściliby Detroit jak mrówki padlinę :-)

dern  Dołączył: 29 Paź 2009
me_how napisał/a:
Wymarzone miejsce do fotografii - zbieram kasę na bilet lotniczy. Lubię takie klimaty.

Lecę z tobą. :-P
A miejsca wyglądają niesamowicie- taka zachodnia Prypeć o mniej drastycznej historii...

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Wiadomo, północ. Wszyscy uciekają na południe.

ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
me_how napisał/a:

Dla takich klimatów opchnę nerkę i lecę z Wami... :evilsmile:

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
Benek napisał/a:
o opuszczonych miastach

Opuszczone com. i opuszczone net. Zjawisko to występuje praktycznie na całym globie i nie trzeba załamywać rąk i lamentować,to jest zwyczajny upływ czasu i związane z tym zmiany gospodarcze, demograficzne itp itd.Pozdrawiam!

Nazwany napisał/a:
Opuszczone com. i opuszczone net. Zjawisko to występuje praktycznie na całym globie i nie trzeba załamywać rąk i lamentować,to jest zwyczajny upływ czasu i związane z tym zmiany gospodarcze, demograficzne itp itd.Pozdrawiam!

no wlasnie
mieszkancy Detroit jakos sie nie przejmuje tym stanem rzeczy :mrgreen:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
diplodok napisał/a:
ja mysle ze mozna reaktywowac wzorem Urbana stara akce zbiorki spiworow dla bezdomnych i biednych amerykanow
Ale tu nie ma problemu bezdomnych Amerykanów. Raczej bezamerykannych domów. ;-)

ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
diplodok napisał/a:
mieszkancy Detroit jakos sie nie przejmuje tym stanem rzeczy

U nas też się jakoś nie przejmują, a przynajmniej tego nie zauważyłem... :mrgreen:

Skocz do: