milo  Dołączył: 01 Sie 2006
kirihara, jedz do sklepu i kupuj, na zale bedzie czas pozniej :P

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
kirihara napisał/a:
przymierzam się do tego aparatu jak z dupą do jeża...

a czas ucieka i ciocia Frania na zdjęcia też czeka

kirihara  Dołączył: 21 Kwi 2007
Ciocia Frania ma już swoje zdjęcia.... młoda była, głupia, forsy potrzebowała...

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
kirihara napisał/a:
forsy potrzebowała...

sporą sumkę uzbierała i aparacik zasponsorowała

kirihara  Dołączył: 21 Kwi 2007
Niestety, nie jest tak szczodra.
Wymiana szkiełek to dla mnie nie problem, a nawet na swój sposób to celebrowanie fotografii, chyba faktycznie jest to dla mnie więcej warte niż parę gzuziczków więcej na obudowie i parę pikseli więcej na matrycy

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
kirihara, To ja doleję oliwy do ognia i za Robertem GX10 +kit 2799,- http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=79343#79343

adorin  Dołączył: 22 Maj 2007
Ło rany ...
emigrant napisał/a:
kirihara, To ja doleję oliwy do ognia i za Robertem GX10 +kit 2799,- http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=79343#79343

A ja kupowałem w piątek za 3050 kit.
A tera 250 mniej.
Sobie życzę, żeby nie staniał więcej, Wam - wprost przeciwnie.

Krzysiek

garp  Dołączył: 16 Lut 2007
emigrant napisał/a:
To ja doleję oliwy do ognia i za Robertem GX10 +kit 2799,-

wow! :shock: cena rewelacyjna! :shock:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
macie rację, przymierzam się do tego aparatu jak z dupą do jeża...

kirihara, no ale co się dziwić, jeśli się chce tyle kasy na zabawkę wydać, to się kombinuje ;-) Ze swojej strony dodam - też polecam double-kita. Inaczej zaraz zacznie Ci brakować długiego końca i będziesz zgrzytał zębami ciułając na tele. Potem zazwyczaj mimo wszystko więcej robi się szerokim (jak fascynacja podglądaniem sąsiadek minie), ale - tak jak wyżej - każdy robi inne zdjęcia i lepiej się przekonać samemu, co leży, niż dać się zasugerować i potem żałować wydanej kasy :) W razie czego długiego kita opchniesz z pocałowaniem w czoło, a jeszcze i zarobisz przy odrobinie szczęścia (w double kicie DA50-200 kosztuje zazwyzaj mniej, niż "luzem").

[ Dodano: 2007-05-23, 09:07 ]
Cytat
To ja doleję oliwy do ognia i za Robertem GX10 +kit 2799,-

No i tu mnie macie :shock: A może to egzemplarze wybrakowane, bez matrycy np? ;-) Bo cena masakruje.

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
adorin napisał/a:
A ja kupowałem w piątek za 3050 kit.
A tera 250 mniej.
Sobie życzę, żeby nie staniał więcej, Wam - wprost przeciwnie.

wiem, to boli jak kupisz drozej, a za pare dni stanieje. Irytujace. Powinni wczesniej oglaszac takie rzeczy aby sie czlowiek mogl na to przygotowac. :-P

Sam kupilem karte SD San Disc a po miesiacu staniala o 100zl. Ale bylem wkur...... ;-) Ale bylo minelo.

kubus  Dołączył: 09 Kwi 2007
Tak się zastanawiam co jest lepsze ,24 miesiace gwarancji pentaxa czy 12 miesięcy samsunga.Jak sobie przeczytałem o kłopotach kolegi MYCIELSKIEGO z serwisem pentaxa to moje ostatnie trzy włosy zaczeły mi się jeżyć na głowie.Samsung ma dobry serwis w Gdyni,który naprawia sprzęt sam i praktyczeni od ręki . Sam oddawałem tam sprzęt do naprawy.(jeżeli się mylę co do serwisu to przepraszam).Serwis pentaxa( z tego co czytałem)lubi wysyłać sprzęt z byle błachostką na wycieczki po serwisach w niemczech, z kąd i tak po wielu tygodniach lub miesiącach wraca dalej uszkodzony. A co do spadających cen na GX10 to tylko się cieszyć.Zostanie więcej kaski na dodatkowy osprzęt i na :-B :-B

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
kubus napisał/a:
Samsung ma dobry serwis w Gdyni,który naprawia sprzęt sam i praktyczeni od ręki .
Tego nie wiesz. przecież dopiero zaczęli naprawiać DSLR. Oczywiście życzę im dobrze, ale mojego DS-a nie umieli odpłatnie naprawić. Możliwe, że po zostaniu serwisem Samsunga przeszli przeszkolenie i maja sprzęt.

kubus  Dołączył: 09 Kwi 2007
Ja osobiście oddawałem im do naprawy aparat syna(Digimax V700),ale koleżanka naprawiała tam GX-1 i była bardzo zadowolona(niestety nie powiem dokładnie co miała robione)

kubus napisał/a:
ale koleżanka naprawiała tam GX-1
No to w porządku :-) . Widać mieli szkolenia. Pewnie sprzęt także. Może się okazać, że inwestycja w Samsunga okaże się lepsza, ze względu na serwis.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
No i pojawił się nowy firmware do GX-10:
Link

gebi napisał/a:
No i pojawił się nowy firmware do GX-10:
Hm...z 26 marca. Był już dawno, czyli od marca.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Sorki wydawało mi się, że tylko dla K10D wyszła wersja 1.20, a wszedłem dzisiaj na Dpreview i była informacja o uaktualnieniu firmware-u przez Samsunga.

gebi, może i dzisiaj wyszła. Patrzyłem na date na stronie Samsunga.

garp  Dołączył: 16 Lut 2007
emigrant napisał/a:
kirihara, To ja doleję oliwy do ognia i za Robertem GX10 +kit 2799,-

no i nie wytrzymałem i skusiłem się :oops: . Mam nadzieję, że dobrze wybrałem :roll: . No i cieszę się, że w końcu przestałem się miotać i podjąłem męską decyzję. Teraz pozostaje tylko czekać do poniedziałku na kuriera a potem nie marudzić, tylko robić zdjęcia ;-) :-)

goldenSo  Dołączył: 01 Cze 2007
Planuje w terminie 2-3 tygodni kupić aparat. Czy sklep FOTORimex jest dobrym typem na miejsce nabycia GX-10tki? Czy Samsung na GX-10 udziela swojej gwarancji door2door?

Skocz do: