tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
mam pełną lodówkę
chcialem się pochwalić, że nareszcie mam lodówkę zapełnioną po brzegi...

co chciałem udowodnić?

Ano proste:
  • 840 rolek [w tym ok. połowa 120-tek] jest w stanie zmieścić się w mojej lodówce
  • fotograf nie musi jeść, fotograf żywi się widokiem materiału w lodówce
  • miejsce na jajka mam zapełnione kliszami
    [kwadratowa podstawa pudełek nie mieści się w okrągłych podstawkach na jajka-próbowałem]
  • na dole jest bańka z xtol'em
  • z żywności została pikantna pasta, pół masła, pleśniowy ser "dor blue" na dzisiejszą kolację do winka, winko się nie zmiewściło

aha, na zdjęciu nie widać wszystkiego, bo są nadal w kartonach, a kartony są jeden za drugim

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Tref, ożeń się, to pogadamy.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
nie widać miejsca na jajka :-)

[ Dodano: 2007-06-01, 21:55 ]
Jarek Dabrowski, to zależy kim będzie Trefa wybranka. Np. ja pozwoliłabym na taką lodówkę (u mnie zazwyczaj stoi wino i kilka roleczek, reszta jest dynamicznie zmienna)

Jarek Dabrowski napisał/a:
Tref, ożeń się, to pogadamy.
a własnie, własnie, czy tam za wielką wodą jest może jakaś ładna, bogata, młoda, Polka z bogatym wnętrzem, która chce poznać quasi_mod'a?

:-P

tref napisał/a:
czy tam za wielką wodą jest może jakaś ładna, bogata, młoda, Polka z bogatym wnętrzem,
Jest, ale już dawno zajęta. :)

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Ladnie ladnie. Ja bede mial ze 30 rolek i zastanawialem sie czy to nie przesada ;)
No coz, moja polowica niestety takiego widoku by nie zniosla...nawet jakbym chcial tak zapelnic lodowke ;)
Grzesiek

Inna sprawa, że to trochę bez sensu z tą lodówką. A gdzie piwo?

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
Inna sprawa, że to trochę bez sensu z tą lodówką. A gdzie piwo?

Właśnie! Kierowany tym sposobem myślenia właśnie przywróciłem równowagę w mojej zakupując różne piwne wynalazki od porterów po weizeny.

Maciek napisał/a:
od porterów po weizeny.
przeczytałem od portretów do wazeliny :shock: to nieco zmienia sens wypowiedzi, czyż nie? :-P

nie no, piwo to ma swoje chłodne, ustronne miejsce ...
spokojnie, o piwo się martwić nie należy, o wino też nie, przecież obok xtola to podstawowe płyny do ciemnych wieczorów :-D

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Tref, niezly zapas :mrgreen:

A ja mam pytanie troche z innej beczki.

Czy nasze zamowienia dotyczace filmow Fuji uwzgledniaja ich czasy waznosci?

Ja zamowilem najmniej przeterminowane NPC i nie ukrywam, ze wolalbym wlasnie je dostac, zamiast np tych najbardziej przeterminowanych ;-)

dan napisał/a:
Ja zamowilem najmniej przeterminowane NPC i nie ukrywam, ze wolalbym wlasnie je dostac, zamiast np tych najbardziej przeterminowanych
marzenia
nikt się przez to nie przekopie, wierz mi. Ja sobie wyobrażam, jak czuje się magazynier w Fuji. Ja przepakowując to, żeby mi się zmieściło dostałem drżenia rąk i wielkiego uśmiechu na twarzy. Ten magazynier, to najlepiej jakby w ogóle nie robił zdjęc. :-D

[ Dodano: 2007-06-01, 22:31 ]
dan, 30 NPC, co to jest :mrgreen:

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
tref napisał/a:
nie no, piwo to ma swoje chłodne, ustronne miejsce ...
Czyżby jakaś praktyczna piwniczka, czy druga lodówka?

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
tref, no to masz jakieś 800 rolek więcej niż moje zamówienie. Ja tam wyznaję zasadę, że fotograf jednak musi jeść. A szczególnie wtedy, kiedy biega ze średnim formatem albo 4-kilogramowym statywem...
Filmy "krakowskie" pewnie już ruszyły w Polskę, a ja się nie mogę doczekać :roll:

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
a kiedy grupa warszawska otrzyma swoją porcję? czy też, Tref, chcesz nam umknąć z łupem?

flood  Dołączył: 04 Maj 2006
tak z pamieci - niestety nie ruszyly

balagan w magazynie zaowocowal dzis
- odebralem tylko warszawe, i tez niecala
- reszte odbieram w poniedzialek - i rozsylam, chyba ze pojawia sie inne opcje
- stan o ktorym pisalem - juz wiem ze nie jest realny - sa braki w magazynie, sa tez straty/zniszczenuia
-m terminy przydatnosci to raz ze sie kupy nie trzymaja, dwa wyegzekwowanie ich w jakiejs kolejnosci bylo bez szans. ale filmy byly jeszcze chlodne, jak zauwazyl tref..

jak dojde do ladu z pierwsza tura - tref widzial ze jestem pogubiony, a rzadko mi sie to zdaza - opublikuje dane o reszcie, czyli tym co zostalo ( dogrywka?)

flood

Czyli w poniedziałek wysyłam PW i dogrywamy szczegóły, dobrze?

flood napisał/a:
ale filmy byly jeszcze chlodne, jak zauwazyl tref..
zgadza się, grube kartony w których przyjechały, dodatkowo nie leżały pojedynczo, tylko w firmowym ładzie pudełkowym, wszystkie w normalnych kartonikach[pudełeczkach], jak wyjmowaliśmy z bagażnika były chłodne. Ja czym prędzej włożyłem do lodówy [przepakowałem tylko troszkę, bo wejść nie chciało].

Dobra, kto umie slajdy wołać?

szpajchel - a chcesz cos domowic? czy adres podac?

Cytat
Dobra, kto umie slajdy wołać?

Ja się od czasu do czasu waham i na tym się kończy. Niemniej, po lekturze pl.rec.foto wynika, że nie taki diabeł straszny i dla chcącegi nic trudnego.

[ Dodano: 2007-06-01, 23:22 ]
flood napisał/a:
szpajchel - a chcesz cos domowic? czy adres podac?

Może i bym coś dopisał, a na pewno, to chcę numer konta, żeby zapłacić.

jak rozesle to zbiore siano - niestey ilosci moga odbiegac od zamowien, nawet mimo potwierdzen. real odbiegl od ksiag finansowych

Skocz do: